Επισκευάζονται στέγες σε σχολεία

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Σύντομη και με λιγοστά θέματα διαδικαστικού τύπου ήταν ησυνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου Ξάνθης το μεσημέρι τηςΔευτέρας.Από τα όσα αποφασίστηκαν προέκυψε η αποκατάσταση και επισκευή του 2ουνηπιαγωγείου και του 4ου και 6ου Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκεπρόβλημαστη στέγη των συστεγαζόμενων γυμνασίων, οι οποίες και θα αποκατασταθούντοεπόμενο χρονικό διάστημα για να μη δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα μεοροφέςπου στάζουν το χειμώνα. Ο κ. Κρίτων Καλογερής, με αφορμή το πρόβλημαπουαντιμετωπίζει το νοσοκομείο με τις συνεχείς επισκευές της στέγης,πρότεινε ναζητηθούν από τον πλειοδότη περισσότερα από τα 1,5 χρόνια εγγύησης πουπροβλέπειο νόμος.
Ακόμη στη συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής αποφασίστηκενα δημοπρατηθούν οι εργασίες αποκατάστασης στην πλατεία Ελευθερίας,ώστε νατοποθετηθούν πεζοδρόμια σε τμήμα της 40 Εκκλησιών και στον κόμβο τηςδημοτικήςαγοράς, καθώς και ασφαλτοστρώσεις σε περιοχές του δήμου. Ο κ. ΧρίστοςΠούλιοςέκανε την παρατήρηση ότι αυτή είναι η 3η δημοπράτηση για πεζοδρόμησητην φετινήχρονιά, αλλά ο δήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής κ. ΜιχάληΣτυλιανίδη, ότι οιασφαλτοστρώσεις γίνονται τμηματικά ανά οικισμό.
Επιπλέον, συζητήθηκε η συγκρότηση αμειβόμενης επιτροπήςδιαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης μελέτης «Κυκλοφοριακήμελέτηπόλης Ξάνθης- οργάνωση- βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις» με τρία μέλη του ΤΕΕ,όπουτόσο ο κ. δήμαρχος όσο και η αντιπολίτευση εξέφρασαν την απορία τουςαναφορικάμε το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες της εν λόγω επιτροπής, ωστόσο ηαπάντησηπου πήραν ήταν ότι προβλέπεται από το νόμο και δεν προβλέπεται ορισμένηδιαδικασία για τη διευθέτηση του προορισμού της.
 
Άμεσα οδηγός για τοαυτοκίνητο των μαθητών ΑμΕΑ
Το θέμα της μη λειτουργίας του αυτοκινήτου του δήμου πουπροορίζεται για τη μεταφορά των ΑμΕΑ έφερε στη δημαρχιακή επιτροπή ο κ.Πούλιος, κατόπιν παραπόνων των ιδίων των ΑμΕΑ που διαμαρτυρήθηκαν γιατη μηλειτουργία του εν λόγω οχήματος για 4 μήνες. Ιδιαιτέρως τώρα, με τηνέναρξη τηςσχολικής χρονιάς, εντονότερη είναι η ανησυχία λόγω του ζητήματος τηςμεταφοράςτων μαθητών στο σχολείο. Ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι τα καύσιμα θακαλυφθούν απότο δήμο, ενώ θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί κάποιος δημοτικός υπάλληλος,οοποίος, ακόμη κι αν δεν προσλήφθηκε σαν οδηγός, να διαθέτειεπαγγελματικόδίπλωμα ώστε να μπορεί εκτελεί το δρομολόγιο από και προς το σχολείοκαθημερινά. Ο κ. δήμαρχος ζήτησε το θέμα να διερευνηθεί και να λυθείεντός τηςεβδομάδας κι αν δεν βρεθεί οδηγός να επιδοτηθεί ο σύλλογος ώστε νααναζητήσεικάποιον ιδιώτη.
Στο τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Πούλιος, με την ιδιότητα τουπροέδρου της σχολικής επιτροπής του 5ου δημοτικού σχολείου, επέστησετηνπροσοχή του δημάρχου σε μια εκκρεμότητα που κρατάει καιρό, σχετικά μετο τμήματου σχολείου που κινδυνεύει να αποχαρακτηριστεί από πεζόδρομος, αφού ηπροδιετίας δικαστική απόφαση, δικαιώνει τον ιδιώτη, προσδίδοντάς τουιδιοκτησιακόκαθεστώς. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου, ο δήμος, πληρώνοντας τοαντίτιμο, μπορεί να επαναδεσμεύσει το χώρο, ώστε να μην καταργηθεί οπεζόδρομος, ωστόσο, αν και το αντίτιμο έχει οριστεί, πρωτοβουλία δενανελήφθη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υπό του μηδενός όλος ο νομός

Υπό του μηδενός βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του νομού Ξάνθης, χιόνια παρατηρήθηκαν στα ο…