Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Απεργούν σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι

Απεργούν σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Με 24ωρη απεργία σήμερα και με αποχή το σαββατοκύριακο απαντούν οιδημοτικοί υπάλληλοι σε ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων. Οι εργαζόμενοιστουςδήμους διεκδικούν την αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά τους, τηνυπογραφήΣυλλογικών Συμβάσεων, προσλήψεις προσωπικού, ενιαίο πλαίσιο αμοιβών σεδημοτικές επιχειρήσεις, την απόρριψη περικοπών ενόψει του ΕνιαίουΜισθολογίουκαι άλλα. Μάλιστα, προτίθενται να προβούν σε κλιμάκωση τωνκινητοποιήσεών τουςαν δεν ικανοποιηθούν, με δεδομένο μάλιστα ότι η σημερινή απεργία είναιη 12η24ωρη του τρέχοντος έτους.
Ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων της Ξάνθης κ. ΔημήτρηςΓαλανόπουλος, κάνοντας χθες όλο το πρωί τις επαφές του, διαπίστωσε ότιοιεργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία.
Ως εκ τούτου, δε θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου, οιβρεφονηπιακοίσταθμοί, ούτε η καθαριότητα. Γι’ αυτό καλούν τους συνδημότες να μηβγάλουνσκουπίδια στους δρόμους το τριήμερο για λόγους υγιεινής και αισθητικής.Επίσης,ενημερώνουν τους γονείς να μην πάνε τα παιδιά τους στους παιδικούςσταθμούςσήμερα Παρασκευή διότι δε μπορέσουν να φιλοξενηθούν.
 
Πρόβλημα με τις συνταξιοδοτήσεις και τον Καλλικράτη…
Ο κ. Γαλανόπουλος εξηγεί ότι οξύ πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στηνΞάνθη λόγω του κύματος των συνταξιοδοτήσεων από εργαζομένους -πουέσπευσαν στην«έξοδο κινδύνου» μετά τα μέτρα του Μνημονίου- σε συνδυασμό με τοαπαγορευτικότης κυβέρνησης για προσλήψεις προσωπικού ακόμη και με συμβάσεις. Τοπρόβλημαεντοπίζεται περισσότερο στην καθαριότητα, όπου οι εργαζόμενοι, όπωςισχυρίζεται, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Προς τοπαρόν, ηδυσκολία αμβλύνεται με δίμηνες συμβάσεις, ωστόσο, λύση δε δίνεται.
Επιπροσθέτως, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος, ο Καλλικράτης με τιςεπιπλέον αρμοδιότητες που δίνει στους δήμους έρχεται να ενισχύσει τοπρόβλημα,ενώ οι αυτοί που θα μεταταχθούν από τις νομαρχίες έχουν ειδικότητεςδιαφορετικές από αυτές που χρειάζονται οι υπηρεσίες με ελλιπή αριθμόπροσωπικού.
«Ο Καλλικράτης θα αυξήσει τις απαιτήσεις», τονίζει ο κ.Γαλανόπουλος, εξηγώντας ότι «υπολογίσαμε ότι ο δήμος Ξάνθης θα μπορείναπληρώνει μέχρι Ιανουάριο και Φεβρουάριο με βάση τα στοιχεία που έχει ηυπηρεσίατων οικονομικών για το ταμείο του δήμου. Γι’ αυτό ούτε λόγος ναζητήσουμευπερωρίες ή τις οφειλόμενες αποδοχές ορισμένων συναδέλφων που φτάνουντις200.000 ευρώ».
Για μια ακόμη φορά, ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων υπογράμμισεότι οι εργαζόμενοι των δήμων αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κρίση καιέχουνπρόθεση να συνεισφέρουν «αλλά όχι και να ξεπληρώσουν μόνοι τους τομνημόνιο»,ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, ότι κάποτε ανάμεσα σε ΔΕΚΟ καιΔημόσιο θαπρέπει να σταματήσουν οι ανισότητες και να θεσμοθετηθεί ένα δίκαιοενιαίομισθολόγιο, με αξιοκρατία και ανάλογα με τα προσόντα του καθενός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…