Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Χωρίς ταμειακές οι πωλητές στη λαϊκή αγορά της Ξάνθης

Χωρίς ταμειακές οι πωλητές στη λαϊκή αγορά της Ξάνθης

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Νέος κύκλος σύγκρουσης της κυβέρνησης με τα συνδικάταανοίγει με τους φορτηγατζήδες να παραδίδουν την σκυτάλη στους πωλητές –παραγωγούς των λαϊκών αγορών οι οποίοι ετοιμάζονται για δυναμικέςκινητοποιήσεις κάνοντας λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης και γιααθέτηση τωνπροεκλογικών της δεσμεύσεων προς αυτούς αναφορικά με τον τρόποφορολόγησής τουςκαι τη χρήση ταμειακών μηχανών στις λαϊκές.
  
Χωρίς ταμειακές οιπωλητές – παραγωγοί σήμερα στο Παζάρι της Ξάνθης
Η ρήξη προέρχεται από την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει τηντρίμηνη παράταση μέχρι τις 1 – 1 – 2011 που αρχικά δεσμεύτηκε – όπωςυποστηρίζουν οι πωλητές λαϊκών αγορών – και την εφαρμογή του μέτρου από 1 Οκτωβρίου 2010. Ήδη οιπωλητές τηςΚαβάλας κατέθεσαν τις άδειές τους στη Διεύθυνση Εμπορίου ενώ πιοδιστακτικοίκαι ίσως … πιο ριψοκίνδυνοι οι πωλητές της Ξάνθης – όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του συλλόγουτους κ. Χρήστος Χατζόπουλος– έχουν αποφασίσει να προσέλθουν στο Παζάριπωλώνταςτα προϊόντα τους χωρίς όμως ταμειακές μηχανές – όπως υποχρεούνται από την Παρασκευή – με κίνδυνο ναπληρώσουν πρόστιμοαν ελεγχθούν από κλιμάκιο.: «Μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν παράτασημέχρι 1/1/2011 να προμηθευτούμε ταμειακές και έκτοτε μαςκοροϊδεύουν. Υπάρχειμια ασάφεια γύρω από το  θέμακαμιάσυνεννόηση του υπουργείου με την Ομοσπονδία μας. Οι Εφορίες δηλώνουνάγνοια καιτο υπουργείο βγάζει εντολή για εφαρμογή του μέτρου από τον Οκτώβριο.Είπαν ότιθα ενημερώσουν με έντυπα και όμως τίποτε δεν έγινε. Τα μέλη μας δεν μπόρεσαν να προμηθευτούνταμειακές. Αυτό το μέτρο θα είναι η καταστροφή μας. Αν πληρώνουμε 11%ΦΠΑ πωςθα πουλάμε φτηνά;», αναρωτιέται  οκ.Χατζόπουλος.
 
Επιμένουν καιδιεκδικούν τρίμηνη αναβολή της εφαρμογής του μέτρου
Οι πωλητές – παραγωγοί των λαϊκών αγορών όπως αναφέρεται σεανακοίνωση της Ομοσπονδίας συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας –Θεσσαλίας – Θράκης απαιτούν:
Επιστροφή ΦΠΑ από 5% σε 11% για τα προϊόντα που πωλούν στηλαϊκή αγορά
2) Όλα τα έξοδα από και προς τη λαϊκή αγορά να εκπίπτουν απότο εισόδημα και το ΦΠΑ
3)Η επιστροφή ΦΠΑ να γίνεται με συμψηφισμό κάθε τρίμηνο καιόχι μια φορά το χρόνο.
Και όπως δηλώνουν : «Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε πίσω στηδιεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καιγόταν μπρος στα μάτια τους!

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.grΤραγικό θάνατο είχε 44χρονος κάτοικος Νεοχωρίου του…