Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 11 χρόνια η Ξάνθη χωρίς το δήμαρχο Φίλιππο Αμοιρίδη

11 χρόνια η Ξάνθη χωρίς το δήμαρχο Φίλιππο Αμοιρίδη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Ο Δεκέμβριος, μήναςαποχαιρετισμού του παλιού χρόνου, για την Ξάνθη είναι και μήναςμνημόσυνου γιατον αγαπημένο της δήμαρχο Φίλιππο Αμοιρίδη, που έφυγε από την πόλη πουτονεμπιστεύτηκε όσο κανέναν αιφνιδίως την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 1999.
Ο Φίλιππος Αμοιρίδης, πρότυποηγέτη της αυτοδιοίκησης αποτελεί πρότυπο διακυβέρνησης και προσφοράςγια όσουςέτυχε να γνωρίσουν την Ξάνθη επί των ημερών του και ακόμη και σήμεραμνημονεύεται η αφοσίωσή του στους ξανθιώτες, η δημιουργικότητά του, ητόλμη καιοραματισμός του, η εμπιστοσύνη του σε συνεργάτες και συμπολίτες, αλλάκαι τοανοιχτό πρόσωπο που υιοθέτησε στις συνομιλίες του με πολίτες όλων τωνηλικιών.
Ο καθένας έχει να διηγηθεί καιμια ιστορία για το Φίλιππο Αμοιρίδη. Κάποιοι περισσότερες. Οπωσδήποτεέκανε καιλάθη ή εσφαλμένες εκτιμήσεις που αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος.Όμως,κανείς δεν αμφισβητεί τη δικαίωση που ένιωσαν οι ξανθιώτες όταναποφασίστηκε ναδοθεί το όνομά του στο αθλητικό κέντρο που ο ίδιος οραματίστηκε καιυλοποίησε.Κι αυτό γιατί υπήρχε μία σπάνια αίσθηση στην πλειονότητα των ξανθιωτών,μίαεντυπωσιακή αποδοχή στο πρόσωπο του δημάρχου της, και μία σκέψη πουλίγοιαμφισβητούσαν, ότι ο Φίλιππος Αμοιρίδης ήρθε στην Ξάνθη για ναπροσφέρει, νααλλάξει για πάντα την εικόνα της προς τα έξω και να δώσει στουςξανθιώτες έναπρότυπο αυτοδιοίκησης που καθένας που ασχολείται με τα κοινά βρίσκειμπροστάτου. Αυτό είναι το ευτύχημα της Ξάνθης και η βαριά παρακαταθήκη όσωνασχολούνται με τα κοινά της.
Νομίζουμε ότι με αφορμή τησυμπλήρωση των 11 χρόνων από το θάνατό του, η Ξάνθη που υποδέχεται τηνΚαλλικρατική εποχή οφείλει να αναζητήσει για μια ακόμη φορά τηστόχευση, τακίνητρα και τις προσδοκίες της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

589 οι επιτυχόντες στην Ξάνθη

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com  Νέα σελίδα και ένας νέος κύκλος προσωπικής κ…