Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Προβληματισμός για την έξαρση φαινομένων βίας

Προβληματισμός για την έξαρση φαινομένων βίας

0

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί η επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό εναντίον της 4όροφης πολυκατοικίας επί της οδού Μιχαήλ Βόγδου 18, στην Ξάνθη, όπου στεγάζονται στον πρώτο όροφο δικηγορικά γραφεία και στον δεύτερο όροφο τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Τέτοιες ενέργειες προκαλούν ανησυχία καθώς δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία και προβληματισμό γιατί σηματοδοτούν ότι υπάρχει έξαρση φαινομένων βίας και στην πόλη μας.
Πέταξαν μπουκάλι με υδροχλωρικό οξύ
Άγνωστοι δράστες πέταξαν, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου, ένα πλαστικό μπουκάλι, με εύφλεκτο υλικό, πιθανόν υδροχλωρικό οξύ – σύμφωνα με εκτίμηση της Αστυνομίας, στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. Ακολούθησε έκρηξη συνοδευόμενη από ένα ισχυρό κρότο, χωρίς όμως να προκληθεί πυρκαγιά και χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές ή να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές καθώς εκείνη τη στιγμή ο πρώτος όροφος ήταν κενός.
Στο σημείο βρέθηκαν επίσης άθικτα 2 ακόμη πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν υδροχλωρικό οξύ μάρκας REX. Την έρευνα της υπόθεσης καθώς και τη φωτογράφηση του χώρου ανέλαβε το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.
Στόχος οι δικηγόροι ή η ΝΟΔΕ;
Σύμφωνα με πληροφόρησή μας η αστυνομία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς το στόχο της ενέργειας, αν δηλαδή ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε στόχο να πλήξει τα δικηγορικά γραφεία αφού αυτός εξερράγη στον πρώτο όροφο ή τα γραφεία της ΝΟΔΕ στο δεύτερο όροφο καθώς εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΔΑΠ. Η αστυνομία επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρξε αστοχία στην πυροδότηση του μηχανισμού και δεν αποκλείει ο δράστης ή οι δράστες να έχουν τραυματιστεί.
Καταδικαστέα ενέργεια – Ανησυχία και προβληματισμός
Ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Πουσπουρίκας, σε δήλωσή του καταδίκασε την ενέργεια: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, απ’ όπου και αν προέρχεται και φαινόμενα όπως αυτό μας θλίβουν, όχι μόνο όταν στοχεύουν το χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά οποιοδήποτε δημοκρατικό πολιτικό χώρο. Αναμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα των ερευνών της αστυνομίας, ώστε να σχηματίσουμε μια πιο πλήρη εικόνα του ανησυχητικού αυτού συμβάντος.»
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης, εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για το συμβάν: «Δεν γνωρίζουμε αν στόχος των δραστών ήταν τα γραφεία της ΝΟΔΕ και δεν προεικάζουμε τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα. Πάντως πρόκειται για ένα λυπηρό φαινόμενο που μας προβληματίζει. Τέτοιες ενέργειες σπιλώνουν την δημοκρατία μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…