Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Πρόγραμμα στήριξης των ΟΤΑ και εκσυγχρονισμός των δημοτικών υπηρεσιών

Πρόγραμμα στήριξης των ΟΤΑ και εκσυγχρονισμός των δημοτικών υπηρεσιών

0

Στην Αθήνα ήταν χθες ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ και στην οποία προήδρευσε στην Επιτροπή για το ΕΣΠΑ. Το θέμα που συζητήθηκε αφορούσε στο πρόγραμμα στήριξης των ΟΤΑ, την υλοποίηση του οποίου ζητά η ΚΕΔΚΕ προκειμένου να βοηθηθούν ιδιαίτερα οι μικροί δήμοι ώστε να έχουν προσβασιμότητα στα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Πρόγραμμα στήριξης των ΟΤΑ
Ειδικότερα το πρόγραμμα αυτό είναι της τάξης των 7,6 εκ. ευρώ τα 3 εκ. εκ των οποίων καλύπτει το υπουργείο Οικονομίας ενώ τα υπόλοιπα 4,6 εκ. ευρώ καλύπτονται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΕΣΠΑ και από τον «Θησέα». Για το λόγο αυτό απαιτείται η υπογραφή της ΚΥΑ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας – η οποία και εκκρεμεί – που θα καθορίζει τον τρόπο και τις διαδικασίες συγκρότησης ομάδων έργου τοπικής ανάπτυξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Εκσυγχρονισμός των δημοτικών υπηρεσιών
Επίσης θέμα συζήτησης της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ – όπως μας πληροφορεί ο κ. Δήμαρχος – ήταν και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών των δήμων, ένα θέμα που αποτελεί βρόχο των δήμων καθώς ιδιαίτερα οι μικροί ΟΤΑ δεν έχουν εν έτει 2009 την απαραίτητη μηχανοργάνωση στις υπηρεσίες και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο στο τομέα της λειτουργίας τους και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη όσο και στο τομέα της απαραίτητης υποδομής για την απορρόφηση κονδυλίων και εκτέλεση έργων από ένα πολύ ανταγωνιστικό – όπως χαρακτηρίζεται πρόγραμμα – όπως το ΕΣΠΑ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πολλών λογιών φαγιά όλα …πατάτες!»

Με το που άρχισε ν&#…