Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Καθαρή» η Ξάνθη από το ιό της νέας γρίπης

«Καθαρή» η Ξάνθη από το ιό της νέας γρίπης

0

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Ξάνθης, την Παρασκευή 26 Ιουνίου αργά το βράδυ όταν εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων ένας 20χρονος από τα Κιμμέρια Ξάνθης, με συμπτώματα γρίπης (πυρετό, πόνους στα γόνατα κ.λ.π.).
Συναγερμός στα Επείγοντα για ύποπτο κρούσμα
Αμέσως, όπως πληροφορηθήκαμε, κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός που ιδιαίτερα στο τμήμα Επειγόντων είναι σε ετοιμότητα όλο αυτό το διάστημα καθώς το κρούσμα θεωρήθηκε ύποπτο επειδή ο νεαρός είχε έρθει από Αγγλία και αυτό αξιολογήθηκε ότι αυξάνει τις πιθανότητες να έχει προσβληθεί από νέο ιό της γρίπης Α (Η1Ν1) και όχι από μια απλή γρίπη. Ελήφθη άμεσα δείγμα και εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ ο ασθενής μεταφέρθηκε στον ειδικό θάλαμο απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο και παρέμεινε μέχρι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, ενώ στο μεταξύ τον επισκεπτόταν η οικογένειά του.
Να σημειώσουμε ότι στα Επείγοντα λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες , γάντια κ.λ.π.), ενώ το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό είναι επί ποδός μέρα – νύχτα.
Αρνητικό το δείγμα – Δεν έχει εισέλθει στην Ξάνθη ο ιός της νέας γρίπης
Τελικά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για τη νέα γρίπη και ο νεαρός πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο αφού του δόθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Πέτρος Πέτρου δήλωσε στο «Ε» ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα και σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο τρόπο και ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι ουδείς λόγος ανησυχίας είναι βάσιμος.
Ο ιός δεν έχει εισέλθει μέχρι στιγμής στην Ξάνθη αλλά το νοσοκομείο πρέπει να λαμβάνει όλα τα μέτρα και τα λαμβάνει ώστε ακόμη και να υπάρξει ασθενής με τον ιό να μην υπάρξει διάδοση της ασθένειας.
Δήλωσε επίσης ότι το νοσοκομείο Ξάνθης έχει πλήρη φαρμακευτική κάλυψη και ότι έχει υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πλούσιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

προσεγγίσεις…   Η &#…