Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Το τουρκικό Προξενείο κάνει τη δουλειά του, εμείς τι κάνουμε;»

«Το τουρκικό Προξενείο κάνει τη δουλειά του, εμείς τι κάνουμε;»

0

Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές αλλά και εν’ όψει της παραίτησης δύο τοπικών κομματικών στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Αδαμίδη και του κ. Δραγουίδη, ο βουλευτής Σερρών ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη την Παρασκευή το μεσημέρι στα γραφεία της κόμματος. Στο πλαίσιο αυτής παρουσίασε και την υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. κα Μπασδιάρα Ιωάννα, η οποία κατάγεται και διαμένει στην Αλεξανδρούπολη.
Πολατίδης: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ενσωματώσει τέτοιο αριθμό μεταναστών»
Ο κ. Πολατίδης ξεκίνησε συνδέοντας τον επετειακό συμβολισμό της ημέρας Άλωσης της πόλης με τις κερκόπορτες και στις «διάπλατες θύρες» που άνοιξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με αποτέλεσμα την εισροή 1 εκ. λαθρομεταναστών. Είναι ένα θέμα που το ΛΑ.Ο.Σ. το έχει κατατάξει «ψηλά» στην πολιτική του ατζέντα για τις ευρωεκλογές: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ενσωματώσει τέτοιο αριθμό μεταναστών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολατίδης επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ανεξέλεγκτη εισροή τους χωρίς τήρηση των νόμων και η ανοχή που επιδεικνύει η ελληνική πολιτείας ελλοχεύει κινδύνους ανασφάλειας στους πολίτες και αποτελεί καταστροφή της ομογενοποίησης του ελληνισμού, κάτι που επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση: «Ήρθαν απρόσκλητοι σε μια χώρα χριστιανική και οφείλουν να σέβονται τους νόμους αλλιώς να φύγουν» Αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια με τους μουσουλμάνους στην Αθήνα ο κ. Πολατίδης αναρωτήθηκε: «Αφού είναι μουσουλμάνοι γιατί δεν πάνε στην Τουρκία ή στο Ντουμπάι σε μουσουλμανικές χώρες;».
Στην συνέχεια αναφερόμενος σε εθνικά θέματα έκανε λόγο για «τουρκική αποθράσυνση εξαιτίας της υποχωρητικότητας της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας» και ζήτησε από την Ε.Ε. να προστατεύσει τα όριά της που είναι στο Αιγαίο ή να ενισχύσει την άμυνα της χώρας μας.
Η ατζέντα του κ. Πολατίδη εμπεριείχε και τα αγροτικά θέματα. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για μη αποτελεσματική διαπραγμάτευση στο θέμα της ΚΑΠ πολιτική που έφερε σε εξαθλίωση τους αγρότες.
Σε αντιδιαστολή μιας «yes man», πολιτικής στην Ευρώπη που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε «τις μάχες που έχει δώσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Ευρώπη , ως ευρωβουλευτής». Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι έχει κάνει 640 ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο σε τρία χρόνια όταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ έχουν κάνει 144 σε 5 χρόνια!: «Έχουν ψηφίσει το σχέδιο ΑΝΑΝ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει υπέρ της ενταξιακής προοπτικής στην Ε.Ε. των Σκοπίων χωρίς να έχει επιλυθεί το θέμα του ονόματος και ακόμη οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ενστερνίστηκαν την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη να κηρυχθεί παράνομο το ακραία εθνικιστική οργάνωση της Τουρκίας «Γκρίζοι λύκοι».
Το τουρκικό Προξενείο κάνει τη δουλειά του, εμείς τι κάνουμε;
Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με τη δράση του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη και την πρόσφατη πρόκληση (με την τουρκική σημαία στον Κένταυρο, ρεπορτάζ στο φύλλο της Παρασκευής 29 Μαΐου) ο κ. Πολατίδης είπε χαρακτηριστικά: «Το τουρκικό Προξενείο κάνει τη δουλειά του. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε». Επέρριψε ευθύνες και στα δύο κόμματα σημειώνοντας ότι προκειμένου να αντλήσουν ψήφους αποσιωπούν ατοπήματα και ανέχονται αντεθνικές συμπεριφορές από βουλευτές όπως ο κ. Μάντατζη» .
Τέλος αναφέρθηκε σε «λάθη και στρουθοκαμηλισμό της ελληνικής πολιτείας απέναντι στους πομάκους που είχαν σαν αποτέλεσμα να δοθούν ως βορά στους τούρκους και να αρχίσει η επιχείρηση εκτουρκισμού τους.
Αναφορικά με το θέμα Αδαμίδη – Δραγουϊδη τόνισε ότι επέλεξαν λάθος χρόνο να παραιτηθούν και ότι θα μπορούσαν να περιμένουν μέχρι τις 8 Ιουνίου

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…