Διαδρομή «μετ’ εμποδίων»

0

Καταγγελίες συμπολιτών μας που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης αλλά «σκόνταψαν» επάνω σε πάγκους, τελάρα και άλλες «επεκτάσεις» που συνηθίζουν να κάνουν κάποιοι (ελάχιστοι ευτυχώς…) από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί, μας αναγκάζουν ν’ ασχοληθούμε για μία ακόμη φορά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που φαίνεται να επικρατεί εκεί. Για το θέμα μιλήσαμε τόσο με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ξάνθης, κ. Λεωνίδα Κωνσταντινίδη, όσο και με επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές της Δημοτικής Αγοράς της πόλης μας.
«Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για ένα διαρκές πρόβλημα» μας απάντησε ο κ. Κωνσταντινίδης, τονίζοντας επίσης ότι «έχουμε κάνει κατά καιρούς πολλές προσπάθειες να συνετίσουμε τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, είτε με προφορικές, είτε με έγγραφες προειδοποιήσεις, είτε ακόμη και με πρόστιμα. Η τελευταία μας μάλιστα προσπάθεια έγινε πριν από ένα περίπου μήνα, με νέες έγγραφες προειδοποιήσεις στους συγκεκριμένους, κυρίως, οπωροπώλες και ψαράδικα, να συμμορφωθούν με τα όσα προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της Δημοτικής Αγοράς, που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, σχετικά με το θέμα. Μάλιστα, έχω μιλήσει προσωπικά με τον κάθε ένα από τους συγκεκριμένους επαγγελματίες, προσπαθώντας να τους αποτρέψω από αυτή την τακτική, κάτι που θα συνεχίσουμε, τόσο εγώ όσο και οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας να κάνουμε και στο μέλλον, όμως εισπράξαμε δικαιολογίες περί οικονομικής κρίσης… Πρέπει όμως να παραδεχτώ πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε δείξει μία σχετικά ελαστικότερη συμπεριφορά απέναντι τους, διότι λόγω των επικείμενων εκλογών δεν θα θέλαμε να κατηγορηθούμε από κάποιους για μεροληψία σε βάρος οποιουδήποτε».
Από την πλευρά τους, δυσαρεστημένοι εμφανίζονται και οι υπόλοιποι επαγγελματίες της αγοράς με αυτή την τακτική των συγκεκριμένων καταστηματαρχών, δεδομένου ότι «είναι παρωχημένη τακτική να προσπαθείς τεχνηέντως να «εγκλωβίσεις» τους καταναλωτές με πάγκους και τελάρα μπροστά από το μαγαζί σου για να ψωνίσουν εκεί, αφού το μόνο που πετυχαίνει κανείς έτσι είναι να εκνευρίσει τους καταναλωτές και να τους αναγκάσει να αποφεύγουν το συγκεκριμένο σημείο», όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά επαγγελματίες που θέλησαν, για ευνόητους λόγους, να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Πάντως υπάρχει η διάθεση από τους επαγγελματίες να προσπαθήσουν να διευθετήσουν το ζήτημα εκ των ενόντων, χωρίς να υπάρξει ανάγκη ούτε για νέες παρατηρήσεις και πρόστιμα από την Δημοτική Αστυνομία, αλλά και ούτε για νέες προστριβές με τους συμπολίτες μας και όχι μόνο, που πηγαίνουν στην Δημοτική Αγορά για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.
Όμως και οι καταναλωτές δυσφορούν με την συγκεκριμένη κατάσταση. «Είμαι μητέρα με μικρό παιδί και λόγω αυτής της κατάστασης συνήθως είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο να μπορέσω να περάσω από το σημείο λόγω του συνωστισμού που γίνεται από τα τελάρα και τους πάγκους που βγάζουν πάνω στον διάδρομο», δηλώνει στο «Ε» η κα Ιωάννα Κ., που συναντήσαμε να προσπαθεί να περάσει από την συγκεκριμένη «στενωπό», ενώ και ο ηλικιωμένος κύριος Θωμάς Π. δεν έχασε την ευκαιρίας να συμπληρώσει ότι «πρέπει να δείτε τι συμβαίνει εδώ το Σάββατο, που είναι ακόμη περισσότερος ο κόσμος. Αυτό δεν είναι πλέον διάδρομος για να περνά ο κόσμος… Είναι μονοπάτι!».
Δεδομένου λοιπόν ότι η δικαιοδοσία της Δημοτικής Αστυνομίας εξαντλείται στην επιβολή χρηματικών προστίμων, ελπίζουμε οι εν λόγω επαγγελματίες να καταλάβουν από μόνοι τους ότι η συγκεκριμένη τακτική μόνο προβλήματα δημιουργεί στους καταναλωτές και δεν τους δελεάζει καθόλου, έτσι ώστε να μην την επαναλάβουν, διευκολύνοντας την διέλευση των συμπολιτών μας από τα σημεία αυτά της Δημοτικής Αγοράς.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …