«Θα κερδίσουμε με το …έργο μας»

0

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους τα κόμματα καθώς 15 μέρες απομένουν για τις ευρωεκλογές και στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα, για την ευρωκάλπη, η ΝΔ με «απεσταλμένο» στην Ξάνθη τον υπουργό Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο επιχειρεί να συσπειρώσει την κομματική της βάση, μέσα από την ανάδειξη του έργου της.
Ο κ. Μαρκόπουλος ήταν στην Ξάνθη την Κυριακή 24 Μαΐου και νωρίς το απόγευμα είχε μια συνάντηση με τον νομάρχη Ξάνθης για θέμα αρμοδιότητας του υπουργείου του ενώ στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη με τα τοπικά κομματικά στελέχη. Στο περιθώριο της σύσκεψης αυτής και της κεντρικής ομιλία του που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας στο «Ελισσώ» ο κ. Μαρκόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον τοπικό Τύπο στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης.
Άρχισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι στις ευρωεκλογές δεν κρίνεται η εκλογή κυβέρνησης αλλά δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα εμπεριέχει ένα μήνυμα το οποίο θα αξιολογηθεί από όλα τα κόμματα, εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει το «μεγάλο στοίχημα» των ευρωεκλογών. Παρατήρησε ότι η συζήτηση για την ευρωβουλή είναι χαμηλά στην ατζέντα καθώς προέχουν άλλα θέματα όπως ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης και επεσήμανε ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα με στρατηγική πολιτική σ’ όλα τα θέματα, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που «προσπαθούν από καραμπόλες και αρνητικές κρίσεις να τσιμπήσουν ψήφους», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Θέλουμε οι πολίτες να καταλάβουν ότι με όρους ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου και αντιπαραθέσεων θέσεων το λέμε με απόλυτη αυτοπεποίθηση ότι διαθέτουμε τεράστιο οπλοστάσιο και πολιτικό πλεονέκτημα και αυτό θα το δείξει το εκλογικό αποτέλεσμα»
Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν το υπουργείο τουρισμού δήλωσε ικανοποιημένος από το παραχθέν έργο και αναφέρθηκε ότι παρότι διανύουμε μια χρονιά κρίσης και οι Κασσάνδρες μιλούσαν για 40% μειώσεις στον τουρισμό η μείωση αυτή είναι της τάξης του 10 – 15%.
Ανοιχτό το πολιτικό παιχνίδι αναμέτρησης
Σ’ άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι το πολιτικό παιχνίδι αναμέτρησης είναι ανοιχτό ότι σε καμιά δημοσκόπηση δεν καταγράφεται σταθερή ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει μια αστάθεια του εκλογικού σώματος και ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων. Για το λόγο αυτό η Ν.Δ. επιχειρεί τις επόμενες μέρες μια εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της αλλά και να αναδείξει τις θέσεις της.
Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι με την στρατηγική που ακολουθεί και το δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» προσβάλλει τους πολίτες και όλα αυτά αποσκοπούν στον να αποκρύψει την έλλειψη προγραμματικών θέσεων. Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με το αν υπάρχει πολιτική βούληση για τουριστική αναβάθμιση του νομού μας καθώς υπάρχουν δυνατότητες για οικοτουρισμό, παραλιακό τουρισμό, ιαματικό τουρισμό και το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωθερμίας, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι από το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν με 1 δις τουριστικές δράσεις όλων των μορφών τουρισμού και ότι ιδιαίτερα για τον ιαματικό τουρισμό έχουν ετοιμαστεί ΚΥΑ που θα καθορίζουν τον τρόπο υλοποίησης των επενδύσεων.
Τέλος ο κ. Μαρκόπουλος κάνοντας ένα απολογισμό του κυβερνητικού έργου σημείωσε ότι τηρήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις όπως η πώληση του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον αναπτυξιακό νόμο, η μείωση της ανεργίας στο διάστημα πριν την οικονομική κρίση και άλλα σημαντικά θέματα και ότι αυτές που δεν τηρήθηκαν όπως η αναθεώρηση του άρθρου 24 (δασικού νόμου) και του άρθρου 16 (μεταρρύθμιση στην Παιδεία), ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ καθώς δεν παρείχε συναίνεση αλλά ήταν πολέμιο στις μεταρρυθμίσεις. Επιπρόσθετα τόνισε ότι το γεγονός ότι η οικονομία της Ελλάδας δεν κινδυνεύει σε τέτοιο βαθμό όπως άλλες χώρες από την οικονομική κρίση οφείλεται στην ΝΔ και στην οικονομική πολιτική που εφήρμοσε σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που απέκρυπτε την αλήθεια και την έφτασε στην επιτήρηση.
Τέλος, ο κ. Μαρκόπουλος παρουσίασε τον υποψήφιο της ΝΔ, τον δάσκαλο κ. Αχμετζικ Ριτβάν που βρίσκεται στην 20η σειρά του ευρωψηφοδελτιου, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε το κόμμα και προσωπικά τον πρωθυπουργό για την τιμή που έγινε στον ίδιο και στο χώρο της μειονότητας.
«Ανοιχτή» ομιλία Μαρκόπουλου σε «κλειστή» συγκέντρωση
Με εμφανή τη μικρή προσέλευση κοινού αλλά με παρουσία σύσσωμου του κομματικού στελεχιακού δυναμικού του νομού: ο βουλευτής κ. Κοντός, ο γ. γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Τσαλίδης, ο νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης, οι δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων, Σταυρούπολης, Βιστονίδας, αντιδήμαρχοι και αντινομάρχες μέλη της μειονότητας που ήταν υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. όπως ο κ. Χατζηιμπράμ και ο κ. Μπιρόλ παλιότερα και μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ο υπουργός Τουρισμού κ. Μαρκόπουλος στην πολιτική ομιλία του το βράδυ της Κυριακής κάλεσε σε συστράτευση όλο τον κόσμο της ΝΔ , προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της πρωτιάς της ΝΔ πανελλαδικά και στο νόμο μας.
Να σημειώσουμε ότι το ίδιο κάλεσμα απηύθυνε και ο κ. Κοντός που άσκησε δριμεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ σε θέματα αγροτικής, οικονομικής και πολιτικής ατζέντας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε Γερμανικό περιοδικό στο οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική των επιδοτήσεων στους αγρότες της Ε.Ε. ζητώντας επανεξέταση.
Ιδιαίτερα επικριτικός και οξύς ήταν ο λόγος του κ. Παυλίδη που επικεντρώθηκε στο δίλημμα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ «Σοσιαλισμό ή βαρβαρότητα» τονίζοντας ότι είναι ντροπή να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ βαρβάρους τους πολίτες που δεν το ψηφίζουν.
Στην πολιτική εκδήλωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης, ο κ. Τσαλίδης, ο υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο κ. Ριτβάν, ο κ.Ζαγναφέρης, ο κ. Χατζηιμπράμ και ο κ. Μπηρόλ

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mariana xan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πούλιος vs Στυλιανίδη για το θέμα Καλαϊτζή

Η τακτική συνεδρ^…