Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Επαναφέρεται η Ενισχυτική Διδασκαλία στα λύκεια

Επαναφέρεται η Ενισχυτική Διδασκαλία στα λύκεια

0

Νέο σύστημα πρόσληψης των ωρομίσθιων καθηγητών

Νέα εγκύκλιος εστάλη χθες, 13 Οκτωβρίου 2009, στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας που επαναφέρει την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα λύκεια και ορίζει νέο σύστημα πρόσληψης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που δίνει προτεραιότητα με βάση την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους και σε περίπτωση σύμπτωσης της ημερομηνίας αυτής, με βάση το βαθμό του πτυχίου τους.

Η υπουργός Παιδείας, κ. Α. Διαμαντοπούλου που υπέγραψε τη σχετική απόφαση, ανήγαγε το θέμα πρωτεύουσας σημασίας την αποτροπή λειτουργίας της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης ως ρουσφετολογικού μηχανισμού και προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια όρισε την ανάρτηση των σχετικών πινάκων σε εμφανές σημείο στην εκάστοτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να γνωρίζει τη σειρά του και θα μπορεί να ελέγξει αν αδικήθηκε ή όχι.

Για το ιστορικό της υπόθεσης μέχρι το 2004 οι προσλήψεις γινόταν με αντικειμενικό τρόπο, ωστόσο μετέπειτα μειώθηκαν τα κονδύλια, καταργήθηκαν τα διαφανή κριτήρια πρόσληψης και δινόταν ευχέρεια στους κατά τόπους διευθυντές της Δευτεροβάθμιας να επιλέγουν και να μοιράζουν τις ώρες κατά το δοκούν.

 

Το πρόβλημα στην Ξάνθη είναι μόνο με τους φιλολόγους

Ο Προϊστάμενος του γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Πυλαρινός δήλωσε ότι χθες κατέφτασε η εγκύκλιος και ξεκίνησαν να συντάσσονται οι πίνακες ανά ειδικότητα: «Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν κριτήρια παλαιότητας και μπορούσαμε να επιλέξουμε με ευχέρεια. Στην Ξάνθη μοιράζαμε τις ώρες έτσι ώστε να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι. Τώρα η εγκύκλιος ορίζει με σαφήνεια ποιοι θα προσληφθούν κι αυτό κάνει πιο εύκολο και το δικό μας έργο. Με το νέο σύστημα πρόσληψης θα ορίζονται οι παλαιότεροι εκπαιδευτικοί, έτσι ώστε να συμπληρώνουν τα μόριά τους, να διορίζονται, να φεύγουν από τον πίνακα και να παίρνουν τη θέση τους οι νεότεροι». Ακόμη, ο κ. Πυλαρινός, μας εξήγησε ότι πρόβλημα στην Ξάνθη υπάρχει μόνο με τους φιλολόγους, οι οποίοι είναι 170 και μέχρι πέρυσι συμμετείχαν όλοι αλλά με λιγότερες ώρες, ενώ τώρα θα επιλεγούν με βάση τα νέα κριτήρια μόνο κάποιοι απ’ αυτούς. Αντίθετα, οι περίπου 40 μαθηματικοί και 50 φυσικοί συμμετέχουν στην Π.Δ.Σ. πληρώνουν όλες τις ώρες και θέσεις.

Το τυπικό κομμάτι οργάνωσης της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με τον καθορισμό τμημάτων, αιθουσών κλπ έχει ολοκληρωθεί και με τη δημοσιοποίηση των πινάκων, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανακηρύχθηκαν επίσημα οι τοπικοί βουλευτές

Τη Δευτέρα το πρω …