Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος

Διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος

0

Η «διαβούλευση» αποτελεί «λέξη κλειδί» για την νέα κυβέρνηση αφού πέραν της εννοιολογικού της περιεχομένου έχει και πρακτική εφαρμογή. Έτσι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης έθεσε σε διαβούλευση στο κομματικά στελέχη και δη στους γραμματείς των Νομαρχιακών επιτροπών ανά τη χώρα το νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση που αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Στη σύσκεψη παρών ήταν και ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτης Ξυνίδης. Να σημειώσουμε αυτό αποτελεί μια καινοτομία καθώς δίνεται η δυνατότητα στους εκπροσώπους της βάσης του κόμματος να έχουν λόγο στα νομοσχέδια και εν γένει στην πολιτική που ασκείται, να καταθέτουν προτάσεις, και έτσι να επιτυγχάνεται ουσιαστικά μια απευθείας όσμωση της κυβέρνησης με το κόμμα.

Τι είπαν οι γραμματείς με γραμματέα και υπουργό

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας εκφράστηκαν ΄θέσεις αναφορικά με το νομοσχέδιο όπως αυτό της διεύρυνσης του κύκλου των υπηρεσιών του Δημοσίου στις οποίες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ όπως π.χ. στην Εκκλησία. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη γενική αρχή του νομοσχεδίου όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα περνούν μέσα από το ΑΣΕΠ ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία και η διαφάνεια και να μπει ένα οριστικό τέλος στα ρουσφέτια.

Να σημειώσουμε ότι εκτός απ’ αυτό το θέμα συζητήθηκαν και άλλα όπως αυτό της τοποθέτησης των γραμματέων στις περιφέρειες. Μάθαμε ότι πολλοί γραμματείς του μετέφεραν την δυσαρέσκεια για την αργοπορία αλλά ο κ. Ραγκούσης τους καθησύχασε λέγοντας ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει το ΠΑΣΟΚ γι’ αυτή την καινοτόμο ενέργεια και τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια.

Τέλος συζητήθηκε ακροθιγώς  το θέμα του Καποδίστρια ΙΙ για το οποίο εκφράστηκε από  τον κ. Ραγκούση η βούληση να κατατεθεί το νομοσχέδιο άμεσα και ν’ αρχίσει η διαβούλευση. Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να κάνει ουσιαστικές ρήξεις, είναι υπέρ των μεγάλων δήμων γι’ αυτό θα γίνουν πολλές συνενώσεις και ότι δεν θα γίνουν χατίρια για κανένα νομό!

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…