Ο μεγάλος θυμός της νεολαίας

0

Είναι η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε, το τραγικό συμβάν του θανάτου του 15χρονου Αλέξη, και πήρε χαρακτηριστικά κοινωνικής έκρηξης ή αποτελεί μια μεμονωμένη αντίδραση στην άσκηση ωμής βίας ενός συστήματος;
Είναι απλά μια αντιπαράθεση κάποιων ομάδων αναρχικών με την αστυνομία ή αποτελεί δείγμα ότι η νεολαία βράζει και ότι απελευθερώνει μια συσσωρευμένη οργή ένα μεγάλο θυμό για όλα αυτά που αποτελούν σημάδια σήψης ενός συστήματος και τους αναγκάζουν να ζουν σ’ ένα κλίμα δηλητηριασμένο από σκάνδαλα, ίντριγκες, ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας, υποβάθμισης της υγείας και της παιδείας; Αλήθεια είναι άραγε μεγάλη η απόσταση από την πραγματικότητα των σκανδάλων ως την τραγωδία της σκανδάλης;
Αντιμέτωποι στις πορείες, απ’ την μια μεριά ο φοιτητής στο Πολυτεχνείο Ξάνθης Δημήτρης Μελισσάρης και απ’ την άλλη ο αστυνομικός, κ. Μαλικόπουλος, πρόεδρος της συνδικαλιστικής κίνησης αστυνομικών Ξάνθης καλούνται από το «Ε» να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα γεγονότα των ημερών, παρέχοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες μας να τις αξιολογήσουν.
Μελισσάρης Δημήτρης, φοιτητής: «.Αυτές τις ώρες όλοι οι εκπρόσωποι του παλιού κόσμου μας καλούν να κάτσουμε σπίτια μας. Όλο αυτό να περάσει και να φύγει και απλά να γίνει αντικείμενο μελέτης από τους κοινωνιολόγους. Ο πρωθυπουργός συμβούλευσε τη ΓΣΕΕ να μην γίνει η συγκέντρωση, να μην γενικευτούν τα επεισόδια
Δεν είναι λύση να κάτσουμε σπίτια μας, όπως δεν είναι λύση να καίμε την ιδιοκτησία των ανθρώπων που είναι σαν εμάς που αντιμετωπίζουμε όλοι τα προβλήματα της κυβερνητικής πολιτικής. Η δολοφονία του Αλέξη είναι η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε! Έχουν καταφέρει να είμαστε σ’ ένα πολυτεχνείο και να μην έχουμε ένα μέλλον ένα όραμα! Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε ένα σπίτι ή θα ζούμε μέχρι τα 40 μας με τους γονείς μας. Στόχος μας είναι να ανατραπεί αυτό το σύστημα να πέσει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση δεν πάει άλλο…»
Μαλικόπουλος: «Καταδικάζουμε το τραγικό συμβάν, είμαστε θλιμμένοι. Ήταν μια δολοφονία. Δεν είναι ο ρόλος μας αυτός. Δυστυχώς όμως ούτε η καταδίκη ούτε η συγγνώμη μπορεί να φέρει πίσω το παιδί!
Δεν θεωρώ ότι είναι μια γενικευμένη αντίδραση κατά της αστυνομίας. Είναι μια μεμονωμένη αντίδραση από κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους.
Διατηρούμε την ψυχραιμίας μας. Εμείς εκτελούμε εντολές της ηγεσίας. Αυτή είναι η αποστολή μας. Στην Ξάνθη έχουμε κάποια γεγονότα. Τα αντιμετωπίζουμε με μεγάλη ψυχραιμία! Ευτυχώς δεν έχουμε αυτά που γίνονται στις μεγάλες πόλεις και ελπίζω να μην τα έχουμε! Θεωρώ περίσσια την υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας. Άφησαν τους αστυνομικού έρμαια, δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους».
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πονοκέφαλος» στη «Στέγη Γραμμάτων»

Ισχυρό «πονοκέφα_…