Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Να γίνει στο ΔΠΘ τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών. Υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών

Να γίνει στο ΔΠΘ τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών. Υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών

0

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για τον τομέα σύνταξης μελετών για κατασκευή έργων υποδομής στον αγροτικό τομέα ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο και τον Αντιπρύτανη, κ. Αθανάσιο Καραμπίνη.
Με την σύμβαση αυτή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Δ.Π.Θ. αναλαμβάνουν την υλοποίηση του έργου: «Επιστημονική Υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Συγκεκριμένα, με την εν λόγω προγραμματική σύμβαση προβλέπεται η συνεργασία των δύο πλευρών για την υλοποίηση μιας σειράς από επιμέρους δράσεις στο πεδίο αρμοδιοτήτων του ΥΠΑΑ&Τ, με σκοπό την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

Εκτός όμως από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Υπουργείου και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τα δύο μέρη συμφώνησαν από κοινού να ζητήσουν από το υπουργείο Παιδείας την έγκριση ίδρυσης τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών. Για τον λόγο αυτό απέστειλε και την παρακάτω επιστολή ο ίδιος ο υπουργός Αλ. Κοντός προς τον υπουργό Ευρ. Στυλιανίδη:

Αγαπητέ Ευριπίδη,

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο και τον Αντιπρύτανη, κ. Αθανάσιο Καραμπίνη σε παρακαλώ θερμά να εγκρίνεις την ίδρυση Τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών ή Μηχανικών Ενεργειακών Πόρων στην Ξάνθη, μετά από σχετική εισήγηση που θα σου υποβάλλει το Δ.Π.Θ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΣΕΒΑΘ λίγο πριν…τη βύθιση

Και ενώ το… καράβι &…