Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Έσπασαν» στην πράξη τις προεδρικές εκλογές

«Έσπασαν» στην πράξη τις προεδρικές εκλογές

0

Το πρώτο «crash test» του νόμου – πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που προβλέπει καθολική ψηφοφορία έγινε στην Ξάνθη στις προεδρικές εκλογές για τα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, που είχαν οριστεί για την Τετάρτη 18 Ιουνίου. Όμως μερίδα φοιτητών της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αριστερών λεγεωνάριοι – κουρσάροι» αποφάσισαν… την μη εφαρμογή του νόμου – πλαίσιο στην πράξη και για το λόγο αυτό …τίναξαν στον αέρα τη διαδικασία των προεδρικών εκλογών παίρνοντας τις τρεις κάλπες από το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και αποκλείοντας το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ώστε να μην διεξαχθεί η ψηφοφορία. Υποψήφιοι πρόεδροι για το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος είναι ο νυν πρόεδρος κ. Τσιχριτζής και ο κ. Ουζούνης, ενώ αναπληρωτής πρόεδρος ο κ. Βουδριάς. Στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο κ. Καραγιάννης Χρήστος και Κώνστα Μαρία ενώ αναπληρωτής πρόεδρος ο κ. Χρυσάνθου.
«Καθολική ψηφοφορία ίσον λευκή επιταγή στις επιλογές των προέδρων – πρυτάνεων»
Με τα αιτήματα:
Καμιά εφαρμογή – απόσυρση του νέου νόμου – πλαίσιο
Καμιά εφαρμογή διεξαγωγή πρυτανικών – προεδρικών εκλογών βάσει του νέου νόμου – πλαίσιο
Τοποθέτηση της Συγκλήτου και όλων των τμημάτων ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Περίπου 60 φοιτητές απέκλεισαν το μεσημέρι της Τετάρτης ημέρας διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, αφού προηγουμένως πήραν τις κάλπες στο τμήμα Μηχανικών περιβάλλοντος ακυρώνοντας την εκλογική διαδικασία απέκλεισαν το διάδρομο της αίθουσας 109 όπου διεξάγονταν οι εκλογές των Πολιτικών Μηχανικών. Όμως τους πρόλαβαν καθηγητές και η εφορευτική επιτροπή και κλείδωσαν τις πόρτες. Οι φοιτητές επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα όμως μέχρι την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ δεν το κατάφεραν παρότι χτυπούσαν με δύναμη (φωτογραφικό υλικό δεν έχουμε γιατί οι φοιτητές δεν μας άφησαν). Σε κάποια στιγμή έγιναν διαπληκτισμοί από μερίδα φοιτητών άλλης παράταξης και προς στιγμήν υπήρχε κίνδυνος να δημιουργηθούν επεισόδια. Όμως παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και αυτά απεσοβήθηκαν. Οι φοιτητές που απέκλεισαν το χώρο θεωρούν παγίδα την καθολική ψηφοφορία και εκφράζουν μ’ αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους καθώς υποστηρίζουν ότι: «η καθολική συμμετοχή στις εκλογές σημαίνει καθολική λευκή επιταγή της πλειοψηφίας των Προέδρων – Πρυτάνεων» που αντίκειται στα συμφέροντα του φοιτητή. Επίσης – δήλωσαν στο «Ε» – αποφασισμένοι να μην αφήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο: «Το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει να συγκρούεται σ’ όλα τα επίπεδα με τις επιλογές της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, αλλά και με κάθε απόπειρα καταστολής των κινητοποιήσεω»ν.
Ο κ. Καραγιάννης ο οποίος βρίσκονταν μπρος στην κλειδωμένη πόρτα δήλωσε στο «Ε»: «Η βία και οι προπηλακισμοί δεν συμβάλουν σε τίποτε. Και μεις είμαστε κατά του νόμου – πλαίσιο αυτό όμως που προέχει είναι να μην διαλυθούμε. Το μόνο καλό του νόμου είναι η καθολική ψηφοφορία και αυτό πάνε να το ακυρώσουν».
Να σημειώσουμε ότι επειδή διακόπηκε η διαδικασία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών το πότε αυτές θα ξαναγίνουν θα αποφασιστεί από τους κοσμήτορες των τμημάτων.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στα 18 δεν είναι πολύ νωρίς»

Στον χώρο της ΕΠΑ.&#…