Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο «Βεληγκέκας»;

Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο «Βεληγκέκας»;

0

«Βεληγκέκα» αποκάλεσε σε δηλώσεις της στα αθηναϊκά κανάλια, τον Ξανθιώτη υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό, η βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. κας Παρθένα Φουντουκίδου, αναδεικνύοντας και τροφοδοτώντας μια υποβόσκουσα εσωκομματική γκρίνια με εμφανή τα σημάδια ρήξης μεταξύ βουλευτών και κυβερνητικής πολιτικής, γεγονός που έχει την πολιτική του σημασία. Μ’ αυτό το χαρακτηρισμό όμως η κα Φουντουκίδου επεδίωξε να επικρίνει τον υπουργό γιατί ουσιαστικά δεν ενέδωσε στην… τσαμπουκαλίδικη εισβολή της ιδίας και τριμελούς επιτροπής από το συνεταιρισμό ΚΑΣΟ Κύρρου στο υπουργείο χωρίς ραντεβού – όπως ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – και στην απαίτησή της να γίνει δεκτό ένα αίτημα της κοινοπραξίας που ο υπουργός απέρριψε με την αιτιολογία ότι : «Το αίτημά τους δεν μπορούσε να γίνει δεχτό, καθώς η εν λόγω Κοινοπραξία δεν διαθέτει τα απαραίτητα χαρτογραφικά υπόβαθρα και την απαραίτητη εμπειρία από προηγούμενα έτη, προκειμένου να ανταποκριθεί στα προβλεπόμενα από τη σχετική κοινοτική και εθνική νομοθεσία, με κίνδυνο εκατοντάδες αγρότες να μην εισπράξουν τις προβλεπόμενες οικονομικές τους ενισχύσεις».
Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο «Βεληγκέκας»;
Εδώ βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι η κα Φουντουκίδου έχει ίδιο συμφέρον να ικανοποιηθεί κατόπιν ενεργειών της το αίτημα των …ευνοουμένων της αγροτών καθώς εκλέγεται στην περιοχή. Συνεπώς είχε…λόγους να το τραβήξει στα άκρα, πράγμα που έκανε! Και το ερώτημα είναι ποιος απ’ τους δυο είναι ο «Βεληγκέγκας»; Ο κ. Κοντός που αρνήθηκε να δει μια επιτροπή χωρίς ραντεβού και ως υπουργός αφού προηγουμένως σε συνάντηση μαζί τους αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα τους δίνοντας επαρκείς εξηγήσεις ή η κα Φουντουκίδου που προκειμένου να κερδίσει ψήφους δημιουργεί ένα επεισόδιο που εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς βγαίνει προς τα έξω η εικόνα ότι τα «γαλάζια» παιδιά με τσαμπουκά περνούν τα αιτήματά τους παρακάμπτοντας αποφάσεις υπουργών;
Πως προκλήθηκε το επεισόδιο
Ήταν πρωί της Τετάρτης – σύμφωνα με όσα μας μεταφέρει αυτόπτης μάρτυρας – όταν η κα Φουντουκίδου και τριμελής αντιπροσωπεία του Συνεταιρισμού ΚΑΣΟ Κύρρου εισέβαλε κυριολεκτικά στο υπουργείο ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.
Σημειώνεται ότι η πολυμελής αντιπροσωπεία της εν λόγω κοινοπραξίας είχε επισκεφτεί ξανά το υπουργείο προ ημερών και ζήτησαν να δουν τον Υπουργό πάλι χωρίς ραντεβού. Συναντήθηκαν όμως μαζί του και έθεσαν το αίτημά τους, σύμφωνα με το οποίο ζητούν να αναλάβουν τη συμπλήρωση των αιτήσεων ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2008, διαδικασία που επί σειρά ετών διεκπεραιώνει με επιτυχία η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών. Ο υπουργός απέρριψε το αίτημα με την αιτιολογία που προαναφέρθηκε.
Δεν το έβαλαν όμως κάτω και επανήλθαν δριμύτεροι με την κα Φουντουκίδου, ζητώντας μετ’ επιτάσεως να δουν τον υπουργό και να γίνει δεκτό το αίτημα τους. Ο κ. Κοντός θεωρώντας ότι στη προηγούμενη συνάντησή τους δόθηκαν όλες οι επαρκείς εξηγήσεις για τη μη ικανοποίηση του αιτήματός τους και επειδή οι επισκέπτες είχαν άγριες διαθέσεις προκειμένου να αποσοβηθεί μια ένταση έκρινε σκόπιμο να μην πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση.
Αυτό πυροδότησε ακόμη περισσότερο το κλίμα και προκλήθηκε εκνευρισμός καθώς ο υπουργός αρνήθηκε και να υποκύψει στις πιέσεις της κας Φουντουκίδου για αποδοχή του αιτήματος.
Η κα Φουντουκίδου δήλωσε ότι ο κ. Κοντός απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία αν δεν αποχωρήσουν όμως η ανακοίνωση του υπουργείου το διαψεύδει: «Ουδεμία επέμβαση της αστυνομίας υπήρξε και κανένα επεισόδιο σε βάρος τους δεν προκλήθηκε» όπως και ο αυτόπτης μάρτυρας που απλά αναφέρθηκε σε εκνευρισμό αμφοτέρων!
Σε ήπιο τόνο η ανακοίνωση του υπουργείου, όμως με σαφείς αιχμές στρέφεται εναντίον κάποιων πρακτικών που χρησιμοποιούν ορισμένοι βουλευτές: « Δεν είναι δυνατόν, όμως, να ικανοποιούνται κάτω από πίεση αιτήματα, τα οποία σαφώς στρέφονται σε βάρος των αγροτών. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός σε καθημερινή βάση δέχεται αντιπροσωπείες αγροτών από όλη τη χώρα, πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη την ελληνική περιφέρεια και ακολουθεί πολιτική ανοιχτών θυρών, με στόχο την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των αγροτών, και όχι την εξυπηρέτηση προσωπικών οικονομικών επιδιώξεων και συμφερόντων».

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πονοκέφαλος» στη «Στέγη Γραμμάτων»

Ισχυρό «πονοκέφα_…