Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Τα νηπιαγωγεία πρέπει να είναι δίγλωσσα»!

«Τα νηπιαγωγεία πρέπει να είναι δίγλωσσα»!

0

Ξεκάθαρα και με παρρησία απαντά ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στην επίκληση του «Ε» να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για την μειονοτική εκπαίδευση, όπως ακριβώς τις εξέφρασε σε ομιλία του στα ΠΡΟΚΑΤ ο πρόεδρός του κ. Αλέξης Τσίπρας. «ΝΑΙ εμείς είμαστε υπέρ των δίγλωσσων νηπιαγωγείων» δηλώνεται στην απάντηση « για να προετοιμάζουν πληρέστερα τα παιδιά για το Δημοτικό Σχολείο»!
Απάντηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στο «Ε»
«Αγαπητοί φίλοι του «Ε»
Όλοι συμφωνούμε ότι αποστολή των πολιτικών κομμάτων είναι να διατυπώνουν τις θέσεις τους για τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών και αποστολή του τύπου είναι να κρίνει τις θέσεις αυτές.
Έτσι λοιπόν ο μεν Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας στη δημόσια εκδήλωση, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης κατέθεσε, με πολύ συγκεκριμένο νομίζουμε τρόπο, τις θέσεις του κόμματος για ορισμένα μειονοτικά προβλήματα, η δε εφημερίδα σας στο φύλλο της 21ης Νοεμβρίου 2008 φιλοξένησε (επι)κριτικό σχόλιο της συνεργάτη σας Μ.Ξ. για τις παραπάνω θέσεις, το οποίο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε. Ως εδώ όλα καλά.
Στο φύλλο της εφημερίδας σας της 26ης Νοεμβρίου 2008 η ίδια συνεργάτης σας επανέρχεται και μας εγκαλεί, γιατί «…….ποιούμε την νήσσαν και περάσαμε στα ψιλά την πρόκληση που μας απηύθυνε το «Ε» αναφορικά με τη μειονοτική εκπαιδευτική πολιτική, που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος κ.Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ξάνθη … ».
Επί του τελευταίου λοιπόν σχολίου της εφημερίδας σας είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις:
1. Πως είναι δυνατόν να «ποιεί τη νήσσα» ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, όταν με τον πλέον επίσημο τρόπο – σε δημόσια εκδήλωση και δια του Προέδρου του – κατέθεσε τις θέσεις του για συγκεκριμένα μειονοτικά προβλήματα;
2. Μας εγκαλεί η εφημερίδα γιατί «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημες με αυτές των μειονοτικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ…». Εφόσον είναι έτσι, αναρωτιόμαστε τι θα έπρεπε να κάνουμε;
3. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και στο παρελθόν και τώρα αλλά και στο μέλλον είχε, έχει και θα έχει μία «κακή συνήθεια». Εκφράζει ως κόμμα συνολικά τις θέσεις του για όλα τα προβλήματα και βέβαια και για τα μειονοτικά, που ενδιαφέρουν την περιοχή μας. Δεν ψαρεύει σε θολά νερά και δεν ακολουθεί τη λογική των μεγάλων κομμάτων, άλλα να λένε οι βουλευτές και οι παράγοντες της πλειονότητας και ακριβώς τα αντίθετα οι βουλευτές και οι παράγοντες της μειονότητας και όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Αν αυτό ενοχλεί κάποιους, ειλικρινώς λυπούμαστε, αλλά θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε απέναντι στους πολίτες με πολιτική ειλικρίνεια και χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες.
4. Μας εγκαλεί η συνεργάτης σας γιατί «…οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προκάλεσαν μεγάλο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία». Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί αυτό αποδεικνύει ότι και τα ζητήματα που έθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι επίκαιρα και η τοπική κοινωνία προβληματίζεται για αυτά.
Όσον αφορά την ταμπακιέρα ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είπε δύο απλά, πολύ απλά πράγματα:
1. Έχει εκδοθεί μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί. Υπάρχει κάποιος εχέφρων πολίτης σ’ αυτή τη χώρα που διαφωνεί με την άποψη αυτή και πιστεύει ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με την πιο πάνω απόφαση; Αν υπάρχει ευχαρίστως να ακούσουμε τα επιχειρήματά του.
2. Ως προς τα νηπιαγωγεία. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία τα νηπιαγωγεία προετοιμάζουν τα παιδιά για την ένταξή τους στο Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα επίσης με την ελληνική νομοθεσία στα μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία η εκπαίδευση είναι δίγλωσση, στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα. Είναι λοιπόν προφανές ότι και τα νηπιαγωγεία πρέπει να είναι δίγλωσσα, για να προετοιμάζουν πληρέστερα τα παιδιά για το Δημοτικό Σχολείο.
Τελειώνοντας επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο, είμαστε ανοικτοί για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος με ουσιαστικά επιχειρήματα και όχι με επιθετικούς προσδιορισμούς, ενίοτε δε και αφορισμούς».
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στα 18 δεν είναι πολύ νωρίς»

Στον χώρο της ΕΠΑ.&#…