Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Κάτι σάπιο υπάρχει στο …βασίλειο της Δανιμαρκίας;

Κάτι σάπιο υπάρχει στο …βασίλειο της Δανιμαρκίας;

0

Η είδηση της παραίτησης του Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Καρυοφίλλη Αντωνακάκη τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, η οποία ανακοινώθηκε σε ΦΕΚ, έπεσε κεραυνός εν αιθρία στην ανυποψίαστη κοινωνία της Ξάνθης, δεν συνέβη όμως το ίδιο για τους έχοντες γνώση των ενδονοσοκομειακών ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας του νοσοκομείου. Η δημοσιογραφική έρευνα που διενήργησε το «Ε», αναζητώντας του λόγους που εξώθησαν τον κ. Αντωνακάκη σε παραίτηση – καθώς με τον ίδιο η επικοινωνία δεν στάθηκε εφικτή παρά τις επανειλημμένες κρούσεις μας – κατέληξε ότι αυτή (παραίτηση) είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου και ότι σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση με την Πρωτοβάθμια Επιτροπής Υγείας!
Η άκρη του νήματος …
…βρίσκεται στη λειτουργία της πρώτης 5μελούς Υγειονομικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Φιλίππου, η οποία μετά από ανώνυμη καταγγελία και καταγγελία γιατρού ότι γίνονται γνωμοδοτήσεις για επιδόματα σε ανάπηρους «μαϊμού» και την έγγραφη παρέμβαση του νομάρχη Ξάνθης μετά από τη διαπίστωση ότι το τελευταίο δίμηνο τα επιδόματα αυξήθηκαν κατά 12%, είχε παραιτηθεί για «λόγους ευθιξίας» όπως μας ανέφερε σε προηγούμενο ρεπορτάζ ο κ. Φιλίππου.
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;
Στη συνέχεια με εισήγηση του κ. Αντωνακάκη προς την περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας ορίστηκε άλλη υγειονομική Επιτροπή με πρόεδρο τον ψυχίατρο του νοσοκομείου κ. Βαγιόπουλο. Όμως ο κ. Βαγιόπουλος δεν αποδέχτηκε να είναι μέλος της Επιτροπής καθώς ο ίδιος είναι ψυχίατρος και υπάρχει ασυμβίβαστο πολύ δε περισσότερο όταν διαπίστωσε από ασθενείς του ότι οι γνωματεύσεις του ιδίου ήταν κατά πολύ «διογκωμένες» από την Επιτροπή και επί της ουσίας τον έβγαζαν λάθος! Έφταναν δηλαδή κάποιοι ασθενείς του να παίρνουν επιδόματα που δεν δικαιούνταν σύμφωνα με την γνωμάτευσή του ως ψυχιάτρου και αυτό του δημιουργούσε προβλήματα ως προς την ιατρική του αξιοπιστία Ενημέρωσε απ’ την πλευρά του τον κ. Αντωνακάκη όμως όπως μάθαμε ο κ. Αντωνακάκης δεν προέβη σε καμιά ενέργεια. Αυτή η παρελκυστικότητα που επέδειξε ο κ. Αντωνακάκης τον οδήγησε να κάνει έγγραφη καταγγελία στην Κοινωνική Πρόνοια της Νομαρχίας η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε το θέμα στην περιφέρεια. Όμως η αρμόδια υπάλληλος της Περιφέρειας ήταν εφησυχαστική και το θέμα το έκλεισαν προσωρινά. Όμως ο κ. Βαγιόπουλος ήταν αποφασισμένος να μην το «κλείσει» καθώς οι παρατυπίες συνεχίζονταν και έφερε το θέμα στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, ενώ το κοινοποίησε στο υπουργείο Υγείας. Αυτό το έγγραφο κινητοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου που έστειλε ελεγκτές! Δυο βδομάδες έψαχναν οι ελεγκτές και όπως μάθαμε το πόρισμά τους έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί. Το γεγονός ότι η παραίτηση του κ. Αντωνακάκη έρχεται μετά την παρουσία των ελεγκτών, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Όπως: Τι βρήκαν οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας για το συγκεκριμένο θέμα της Επιτροπής και σε ποιο βαθμό οι ευθύνες βαρύνουν τον διοικητή;
Ιδού το «Ε» ιδού το βήμα σας!
Όλα αυτά μπορέσαμε και ανακαλύψαμε καθώς οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο και τα καταθέτουμε με πάσα επιφύλαξη! Αν τόσο ο κ. Αντωνακάκης όσο και ο κ. Βαγιόπουλος έχουν άλλη άποψη για το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα τους δίνουμε βήμα να την καταθέσουν.
Να σημειώσουμε ότι παράλληλα με τον κ. Αντωνακάκη παραιτήθηκε και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Παπαϊωάννου ενώ τη θέση του κ. Αντωνακάκη καταλαμβάνει ο φαρμακοποιός και πρώην Διοικητής του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ κ. Πέτρος Πέτρου και τη θέση του κ. Πέτρου ο κ. Πατσής πρώην Διοικητής του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στα 18 δεν είναι πολύ νωρίς»

Στον χώρο της ΕΠΑ.&#…