Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ανακοινώσεις έργων και διαξιφισμοί

Ανακοινώσεις έργων και διαξιφισμοί

0

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008, στις 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ευλάλου, η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός.
Η συνεδρίαση άρχισε με εκτός ημερησίας διάταξης αίτημα που εξέφρασε με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, κ. Ράπτης, και αφορούσε τόσο το αποχετευτικό δίκτυο, όσο και τα έργα ασφαλτόστρωσης του Δεκάρχου, επισημαίνοντας ότι το μεν πρώτο είναι υποτυπώδες, τα δε δεύτερα ανύπαρκτα.
Η απάντηση στα θέματα που έθετε η επιστολή του κ. Ράπτη δόθηκε στη συζήτηση του πρώτου θέματος, που αφορούσε την κατάρτιση του προγράμματος εκτελεστέων έργων του Δήμου για το έτος 2009. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων θα ανέλθει στα 7.444.881,84 ευρώ, από τα οποία πάνω από έξι εκατομμύρια θα είναι το κόστος των ίδιων των έργων. Η χρηματοδότησή τους θα προέλθει τόσο από τα προγράμματα «ΣΑΤΑ» και «ΘΗΣΕΑΣ», όσο και από επιχορηγήσεις από Υπουργεία και διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης αφορούσαν επιμέρους ζητήματα όπως τον αν λήφθηκε υπόψη η γνώμη των τοπικών συμβουλίων για την σκοπιμότητα των έργων ή αν έγινε ισοκατανομή των έργων ανάμεσα στα διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα και Οικισμούς του Δήμου, ζητήματα στα οποία ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου απάντησε θετικά. Στο σημείο αυτό επικράτησε η γνωστή ένταση μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παυλακάκη, και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Φεταχίδη, κυριολεκτικά «δι’ ασήμαντον αφορμή» και πιο συγκεκριμένη για το διαδικαστικό αίτημα του πρώτου για δευτερολογία. Τελικά το πρόγραμμα των έργων του Δήμου για το 2009 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την συμπολίτευση του Δήμου, με την αντιπολίτευση να ψηφίζει «παρών».
Το ίδιο έγινε και στο επόμενο θέμα της τροποποίησης εκ νέου του προϋπολογισμού των παιδικών σταθμών του Δήμου, με την αύξηση που προτάθηκε να μην βρίσκει σύμφωνη την παράταξη του κ. Παυλακάκη, όπως και η προσωρινή παραλαβή έργου ανάπλασης στον οικισμό Τοξοτών, που όμως βρήκε σύμφωνο τον κ. Μακρίδη από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Ομόφωνα όμως εγκρίθηκε η μελέτη για την πραγματοποίηση έργων ανάπλασης στον οικισμό Μαγγάνων, κάτι που δεν έγινε και στην πρόταση για ανάθεση τεσσάρων μικρών έργων του Δήμου σε τοπικούς επαγγελματίες, προς τόνωση της τοπικής οικονομίας, όπως υποστήριξε και ο Δήμαρχος, κ. Χατζηευαγγέλου, διότι ο κ. Παυλακάκης διαφώνησε για μία ακόμη φορά στην πρακτική του Δήμου για απ’ ευθείας αναθέσεις.
Τα υπόλοιπα τρία θέματα που αφορούσαν την επιχορήγηση αναξιοπαθούντων δημοτών, την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου Κύρνου για χρήση σε πολιτιστικό σύλλογο του οικισμού και την σύναψη σύμβασης με το Δασαρχείο Σταυρούπολης για έργα στον οικισμό Γαλάνης, ψηφίστηκαν ομόφωνα, όπως το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που έφερε η συμπολίτευση, για την ενίσχυση της εκκλησιαστικής επιτροπής Εξοχής, που επιχορηγήθηκε με πέντε χιλιάδες ευρώ, ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligrdakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Θράκης για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που τους αφορούν

Την Τετάρτη 23 Ιανο&…