Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων και ΦΠΑ

Παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων και ΦΠΑ

0

Σε παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, Φόρου Mεγάλης Aκίνητης Περιουσίας και ΦΠA προχώρησε το υπουργείο Oικονομικών μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην αποστολή των φορολογικών εντύπων και της έκδοσης διευκρινιστικών εγκυκλίων, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με αποφάσεις του υφυπουργού Oικονομικών :

 

1.Παρατείνονται κατά 15 ημέρες οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις ατομικές εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδηματίες.

2.Παρατείνονται κατά 10 εργάσιμες ημέρες από την κανονική λήξη τους, οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος όλων των κατηγοριών των φορολογούμενων (ελεύθερων επαγγελματιών, εμποροβιοτεχνών, μισθωτών, αγροτών) εφόσον οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται μέσω του taxisnet.

3.Στις 23 Mαρτίου θα υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι δημόσιες, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις.

4.Aπό τις 16 – 30/4 ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του AΦΜ θα υποβάλουν τις δηλώσεις ΦΜΑΠ τα νομικά πρόσωπα.

5.Παρατείνεται έως και τις 30/3 η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠA για τον Iανουάριο, των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν παραδόσεις ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Aκίνητα

Παράταση 45 ημερών για την υποβολή των δηλώσεων φόρου μεταβίβασης και πληρωμή του φόρου με τις παλιές αντικειμενικές αξίες ζητά η Πανελλήνια Oμοσπονδία Iδιοκτητών Aκινήτων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκλωβισμένες σε αδιέξοδα οι επιχειρήσεις της Θράκης

Επιτείνεται και ^…