Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Απάντηση στις Κασσάνδρες ο αγιασμός της ΣΕΒΑΘ

Απάντηση στις Κασσάνδρες ο αγιασμός της ΣΕΒΑΘ

0

Ο αγιασμός για την έναρξη της καμπάνιας τελέσθηκε στη ΣΕΒΑΘ σε ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα που τροφοδοτεί η έγκριση των 5 εκατομμυρίων που αναμένεται να εκταμιευθούν εντός της εβδομάδος ενώ ανησυχίες εκφράζονται για τις επιπτώσεις του καύσωνα στην παραγωγή.
Την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007 πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ΣΕΒΑΘ ο αγιασμός για την έναρξη της καμπάνιας όπως κάθε χρόνο. Φέτος όμως, μετά το θόρυβο που ακολούθησε ο προβληματισμός για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου λόγω των σωρευμένων υποχρεώσεων που τη βαραίνουν, ο αγιασμός αποτέλεσε τη νικητήρια απάντηση σε όσους πίστευαν ότι δεν θα ξεκινήσει καν η καμπάνια.
Όλοι δίπλα στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους
Τα συγχαρητήρια που όλοι έσπευσαν να δώσουν στον Πρόεδρο Γ. Ράπτη, συνηγόρησαν στη δημιουργία του ευχάριστου όσο και αισιόδοξου κλίματος που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα στέγαστρα του εργοστασίου, δίπλα απ’ τις γεμάτες ντομάτα καρότσες των τρακτέρ που περίμεναν για να ανοίξει κι επισήμως η καμπάνια.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων και παρευρέθηκαν η Αντινομάρχης Θ. Συμπιλίδου, ο Δήμαρχος Βιστονίδας Ν. Ζλάτκος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Ν. Φωτιάδης, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σ. Μωραΐτης, οι Πρόεδροι της ΣΕΠΕΚ, της Ροδόπης και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ, οι εργαζόμενοι και παραγωγοί.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση το προηγούμενο διάστημα λόγω των προβλημάτων κι εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας τονίζοντας την έμπρακτη βοήθεια που προσφέρουν οι παράγοντες του Νομού στο εργοστάσιο ενώ έδωσε τις ευλογίες του και τις θερμότερες ευχές του για μια καλή και παραγωγική καμπάνια.
Την αισιοδοξία του για το μέλλον εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ στο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε για την καθοριστική προσφορά του τον Υφυπουργό Α. Κοντό και τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας για τα πέντε εκατομμύρια ευρώ που δίνουν και πάλι φτερά στην εταιρεία. Τα συγχαρητήριά τους και τις θερμότερες ευχές τους στη Διοίκηση και στους εργαζόμενους εξέφρασαν ο Δήμαρχος Βιστονίδας και η Αντινομάρχης Ξάνθης στο χαιρετισμό τους.
Γ. Ράπτης: «απάντηση στις Κασσάνδρες ο αγιασμός»
Με πλατύ χαμόγελο και ‘σηκωμένα τα μανίκια’ έτοιμος για δουλειά, ο Πρόεδρος Γ. Ράπτης δήλωσε τα εξής: «κάθε χρόνο συνηθίζουμε να κάνουμε αγιασμό γιατί τα πάντα από Θεού άρξασθε. Θέλουμε τις ευλογίες, γιατί θέλουμε να έχουμε μια καλή καμπάνια, μια καμπάνια χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς προβλήματα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε προϊόντα με όσο γίνεται χαμηλότερο κοστολόγιο».
Αναφερόμενος στην εταιρεία ο κ. Ράπτης τόνισε: « η εταιρεία περνάει μέσα από συμπληγάδες κι εδώ και χρόνια αγκομαχώντας προσπαθούμε να την κρατήσουμε γιατί πιστεύουμε και πιστεύουν όλοι, ότι πρόκειται για έναν οικονομικό πνεύμονα του τόπου μας που προσφέρει πάρα πολλά. Δεν είναι μόνο οι 140 εργαζόμενοι που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στη ΣΕΒΑΘ, δεν είναι μόνο οι χίλιοι παραγωγοί που δουλεύουν τη ντομάτα και βγάζουν το ψωμί τους, είναι οι προμηθευτές, είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος κύκλος που συνεισφέρει στην κοινωνία μας τα μέγιστα» ενώ απάντηση έδωσε και για όσους δεν πίστευαν ότι θα γίνει αυτός ο αγιασμός: «οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Μερικοί έλεγαν ότι σήμερα – αύριο θα κλείσει. Εμείς όμως είμαστε εδώ και με τη βοήθεια του Υφυπουργού μας αλλά και όλων των φορέων το τόπου μας πήραμε πέντε εκατομμύρια ευρώ τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε αλλά και να προχωρήσουμε παραπέρα. Κάνουμε προσπάθειες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτά τα εργοστάσια γιατί πιστεύουμε ότι η συνεισφορά και η προσφορά τους στον τόπο είναι πάρα πολύ μεγάλη. Θα’ θελα να δώσω μια ευχή, να έχουμε μια καλή καμπάνια χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα, να μπορέσουν οι αγρότες μας να φέρουν καλή παραγωγή κι εμείς να βγάλουμε προϊόντα για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας».
Ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Βαρελάς για την έναρξη της καμπάνιας δήλωσε: «σαν εργαζόμενοι είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Η ψυχολογία μας ήταν λίγο πεσμένη αλλά τουλάχιστον με την εγγύηση του δημοσίου που πήραμε κάποια λεφτά, ανέβηκε λίγο κι η ψυχολογία» ενώ τόνισε τη διάθεση προσφοράς των εργαζομένων: «όσο μπορούμε, όπως τόσα χρόνια παλεύουμε έτσι και φέτος θα προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Αν και είμαστε 140 εργαζόμενοι, αλλά έχουμε λιγότερους τεχνικούς λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφων και κάποιων καινούργιων που δε μπορούν να προσφέρουν πολλά λόγω απειρίας. Βέβαια έχουν μάθει από πέρυσι και φέτος θα προσφέρουν ακόμη περισσότερο. Έχουμε τις δυνάμεις και την υπομονή γιατί ζούμε απ’ αυτό το εργοστάσιο και θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια να το κρατήσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι, εδώ και 24 χρόνια που είμαι εργαζόμενος, συνεχώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα αλλά πάντα διατηρούμε την αισιοδοξία μας και καταφέραμε να το κρατήσουμε μέχρι τώρα και πιστεύω ότι πάντα θα είναι ενωμένοι οι εργαζόμενοι και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να το βλέπουμε να βελτιώνεται. Ελπίζουμε φέτος με τους καύσωνες να μην έχουμε μεγάλες ζημιές για να έχουμε περισσότερη παραγωγή».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογή προέδρου και άλλων μελών

Επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 ημέρ…