Απολύσεις στη ‘VERTICAL’

0

Μεγάλη η ανησυχία των εργαζομένων στο ένα από τα δυο εργοστάσια της οικογένειας Χατζηϊωάννου στη Ξάνθη, το ‘VERTICAL’ από το οποίο θα απολυθούν 20 άτομα όπως ανακοινώθηκε αλλά ανεπισήμως κυκλοφορεί ότι θα είναι 70.

Αναστάτωση και ανησυχία για το μέλλον τους έχουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο απ’ το οποίο ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα η οικογένεια Χατζηϊωάννου. Το γνωστό σε όλους εργοστάσιο ‘VENUS VICTORIA’ που 25 χρόνια τώρα λειτουργεί και τα τελευταία ως  ‘VERTICAL’, όπως όλα δείχνουν έχει αποφασισθεί να ελαττώσει σταδιακά το προσωπικό που απασχολεί και οι φόβοι των εργαζομένων είναι πως θα κλείσει οριστικά.

Όπως μας αναφέρει η κ. Δόμνα Πετσιάνη, Πρόεδρος του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργία, Ιματισμού, Δέρματος Νομού Ξάνθης: «η πολιτική της εταιρίας είναι να μειωθεί το προσωπικό παρά το ότι όπως μας είπε η Διευθύντρια του εργοστασίου, η εταιρία πηγαίνει πολύ καλά. Θα γίνει μεταφορά τμημάτων στη Βουλγαρία όπου υπάρχουν άλλα δυο εργοστάσια. Από το Σεπτέμβριο έχουν απολυθεί 40-50 άτομα και τώρα ανακοινώθηκαν οι απολύσεις άλλων 20 από τα 110-130 άτομα που δούλευαν συνολικά ενώ ανεπισήμως ο αριθμός ανέρχεται στα 70 άτομα». Στο εργοστάσιο που πραγματοποιούνται οι απολύσεις γίνεται το σιδέρωμα και η συσκευασία των καλτσών ενώ υπάρχουν και οι αποθήκες και τα βαφεία.

Όπως μας ενημερώνει η κ. Πετσιάνη: «κάναμε ήδη μια στάση εργασίας και περιμένουμε να ορισθεί ημερομηνία για να δούμε τον Υπουργό Εργασίας ενώ ενημερώνουμε και τις τοπικές αρχές. Τα εργοστάσια στη Βουλγαρία απασχολούν 2.500 άτομα, γιατί να μην απασχολούνται 2.000 εκεί και 500 εδώ; Αυτά τα εργοστάσια στηρίχθηκαν με τόσες επιδοτήσεις. Υπάρχουν γυναίκες που δουλεύουν 20 και 22 χρόνια στην εταιρία και ξαφνικά θα βρεθούν στο δρόμο σε ηλικία που δεν τους επιτρέπει να βρουν δουλειά κάπου αλλού».

Στο νομό Ξάνθης λειτουργεί ακόμη ένα εργοστάσιο της εταιρίας, ως πλεκτήριο, για το οποίο δε γίνεται καμιά κίνηση απόλυσης προσωπικού ενώ όπως μας είπε η κ. Πετσιάνη: «πολλοί εργαζόμενοι λείπουν κάποιες μέρες αφού πηγαίνουν στη Βουλγαρία για να εκπαιδεύσουν το εκεί προσωπικό».

Θα επανέλθουμε στο θέμα με την άποψη της εταιρίας για τις απολύσεις και τα μελλοντικά σχέδια για το εργοστάσιο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 2002

Δήμος Ξάνθης Πληθυσμός:52.270 Εγγεγραμμένοι:40.089 Έδρες:27 Τμήματα:75 Ψήφισαν:27.240 Έγκυ…