Θέσεις στο Λιμενικό

0

Άνοιξε ο δρόμος για την προκήρυξη θέσεων υπαξιωματικών του Λιμενικού με την έκδοση υπουργικής απόφασης, που καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και

τον τρόπο εισαγωγής στη Σχολή. Έτσι η προκήρυξη, που θα εκδώσει σύντομα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, θα προβλέπει ότι το 70% των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθούν από ιδιώτες και το 30% από λιμενοφύλακες. Και από τις δύο κατηγορίες υποψηφίων η επιλογή θα γίνει βάσει μορίων που θα συγκεντρώσουν από τα προσόντα τους και μετά την επιτυχή υγειονομική εξέταση και αθλητική δοκιμασία. Ας σημειωθεί ότι δεν τίθενται ποσοστώσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών στην κατανομή των θέσεων.

Οι προερχόμενοι από ιδιώτες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

• Να είναι Έλληνες πολίτες από 21 έως 32 ετών.

• Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή απόφοιτοι Λυκείου με βαθμό απολυτηρίου πάνω από 13 για ορισμένες θέσεις και πάνω από 16 για άλλες.

Οι πτυχιούχοι θα καταλάβουν τα 2/3 των θέσεων που προορίζονται για ιδιώτες και το 1/3 οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1.70 οι άνδρες και 1.68 οι γυναίκες.

Οι υποψήφιοι, που κατέχουν επιπλέον τα κατάλληλα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν την άριστη ή καλή γνώση ξένων γλωσσών και τη γνώση Η/Υ, θα πρέπει να τα υποβάλουν, γιατί θα βαθμολογηθούν με μόρια.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Πτυχιούχοι ΑΕΙ  5

Πτυχιούχοι ΤΕΙ   8

Πλοίαρχοι ΑΕΝ  7

Μηχανικοί ΑΕΝ  2

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ταυτότητά του: Ανεξάρτητος αλλά εθνικά προσδιορισμένος…

Την ενεργή συμμετοχή του στην πολιτική σκηνή του Δήμου Ξάνθης επίσημα σηματοδότησε ο μειον…