Όποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει τις απόψεις του να τις δημοσιοποιεί. Διαφορετικά κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι θέλει να επιπλεύσει κρυπτόμενος.
Χωρίς φόβο και πάθος, αλλά εξοπλισμένος με θάρρος και παρρησία ο Κώστας Στεφανίδης μίλησε στην εφημερίδα «Ε», δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς του με τον συνδυασμό Υπερνομαρχία Πολιτών του υποψηφίου Νομάρχη Φώτη Καραλίδη.
Ερ: Κύριε Στεφανίδη, βλέποντας τις υποψηφιότητες για το Νομαρχιακό ψηφοδέλτιο, διαπιστώνω ότι είστε ο νεότερος των υποψηφίων και αυτό νομίζω είναι ενθαρρυντικό.
Απ:Πράγματι έτσι είναι. Αυτό, όμως, δεν προέκυψε εν αιθρία, γιατί από μαθητής γυμνασίου και μετά στο πανεπιστήμιο είχα πάντα συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.
Σήμερα είμαι γραμματέας επιμόρφωσης ΠΑΣΟΚ νομού Ξάνθης και παράλληλα μέλος διαφόρων συλλόγων.
Ερ:Διαβάζω στο φυλλάδιό σας ότι, για να αλλάξει ο τόπος πρέπει πρώτα να αλλάξουμε οι ίδιοι. Τι εννοείτε;
Απ:Είναι απλό. Δεν μπορεί να εκφράζουμε την άποψη, που δυστυχώς ακούγεται από πολλούς, που λέει, «τι σε νοιάζει εσένα, εσύ θα λύσεις τα προβλήματα, κοίταξε τη δουλειά σου» και άλλα παρόμοια, ενώ συγχρόνως διαμαρτυρόμαστε ότι ο τόπος μας είναι ουραγός των εξελίξεων και της ανάπτυξης. Για μένα κυρίαρχο για την ανάπτυξη και την πορεία ενός τόπου, είναι η συμμετοχή και το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις.
Ερ:Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, δεν είναι λάθος η ενασχόληση με τα κοινά;
Απ:Αλίμονο. Όσο θα επιτρέπουμε να κυριαρχούν η πολιτική υποκρισία και η πολιτική κοροϊδία, εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Με το παράδειγμα και την δράση μας μπορούμε να αναδείξουμε την πολιτική και αν θέλετε να αναγκάσουμε τους πολιτικούς να επανέλθουν ή να εγκαταλείψουν.
Ερ:Πώς βλέπετε την ανάπτυξη του τόπου μας;
Απ:Θα επισημάνω, από το σύνολο των παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν, μόνο δύο.
Το γεωθερμικό πεδίο και την άρδευση του κάμπου μας από τα νερά του Θησαυρού του Νέστου. Δυστυχώς για το γεωθερμικό πεδίο μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα, ενώ για οκτώ χρόνια η σημερινή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ούτε την μελέτη για την άρδευση του κάμπου της Ξάνθης.
Ερ:Και οι δυο παρεμβάσεις που αναφέρετε έχουν να κάνουν με τον αγροτικό τομέα.
Απ:Μην τα βλέπουμε τα πράγματα μονοδιάστατα.
Η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου εκτός από τον αγροτικό τομέα, έχει να κάνει για παράδειγμα με τον ιαματικό τουρισμό, την ιχθυοκαλλιέργεια κλπ.
Η άρδευση του κάμπου θα αυξήσει τις ποσότητες και τα είδη των αγροτικών προϊόντων, οπότε είναι σίγουρα ότι θα αναπτυχθούν παράλληλα πολλές αγροτοβιομηχανίες.
Έτσι, λοιπό, θα έχουμε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, αύξηση των εργατικών θέσεων εργασίας, ενίσχυση των επαγγελματικών και κατ’ επέκταση την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.
Ερ:Κύριε Στεφανίδη, είναι πολύ ενθαρρυντικό που δημοσιοποιείτε τις απόψεις σας με θάρρος και παρρησία.
Απ:Ό ποιος ασχολείται με τα κοινά και την πολιτική, πρέπει τις απόψεις του να τις δημοσιοποιεί.
Διαφορετικά κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι θέλει να επιπλεύσει κρυπτόμενος.
-Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία
-Ευχαριστώ