Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Συγκέντρωση-ομιλία Β.Τσολακίδη στον Πολύσιτο

Συγκέντρωση-ομιλία Β.Τσολακίδη στον Πολύσιτο

0

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Πολυσίτου, το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, τον Δήμαρχο Βιστονίδας κ. Βασίλη Τσολακίδη και τον συντοπίτη του αντιδήμαρχο κ. Γ.Σίσκο.

Ο τελευταίος μάλιστα, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, προλογίζοντας τον κ. Τσολακίδη: «Όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική Αρχή έσκυψε πάνω στα προβλήματα των πολιτών, έδειξε ότι είναι μια αξιόπιστη δύναμη σταθερότητας στον τόπο, που αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα με αυξημένη ευθύνη και γνώμονα την αξιοκρατία.

΄΄Ακούω-επισκέπτομαι-καταγράφω-αξιοποιώ-υλοποιώ΄΄ ήταν, είναι και θα είναι ο κεντρικός άξονας της λειτουργίας μας.

Στον οικισμό μας τον Πολύσιτο, αλλά και σε όλους τους οικισμούς του Δήμου έχουν αλλάξει πολλά, αναπλάσεις, παρεμβάσεις, κατασκευές, πολιτισμός. Αυτοί που δεν τα βλέπουν είναι μόνο αυτοί που δεν θέλουν να τα δουν. Δυστυχώς, όμως γι αυτούς ο κόσμος βλέπει και ξέρει να κρίνει.

Μην χαρίζετε ούτε μια ψήφο, δώστε δύναμη σε ικανούς, άξιους ανθρώπους, ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι έχουν όραμα και δουλεύουν σκληρά για να το πετύχουν. Ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης είναι ένας τέτοιος άνθρωπος, που μπορεί να δώσει νέα προοπτική στο Δήμο και θα το κάνει».

«Είμαστε πολλοί χωρίς τρικ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χώρο μόνο για τον πολίτη»

Ο Δήμαρχος Βιστονίδας ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην προσέλευση του κόσμου σε όλες τις συγκεντρώσεις: «Μιλάμε σε πλατείες και όχι σε καφενεία, δεν χρησιμοποιούμε σκηνοθετικά τρικ για να φανούμε πολλοί, είμαστε πολλοί και είμαστε γιατί μας πιστεύετε και αυτό μας δίνει κουράγιο. Πείθουμε με έργα, με δουλειά και όχι με απειλές, έτσι λειτουργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

Όλα αυτά τα χρόνια υλοποιήσαμε πολλά έργα, έργα για τα οποία πολλοί απόρησαν πώς τα υλοποιήσαμε και η απορία τους αυτή προκλήθηκε από το γεγονός ότι συνδέουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις πολιτικές πεποιθήσεις. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όμως, χώρος υπάρχει μόνο για τον πολίτη και τα προβλήματά του, μπροστά μπαίνει το συμφέρον του τόπου και όχι οι κομματικές ταυτότητες».

Τα έργα και τα σχέδιά μας

Αναφορικά με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στον οικισμό του Πολυσίτου, ο κ.Τσολακίδης, αλλά και ο Αντιδήμαρχος κ. Σίσκος λίγο νωρίτερα τόνισαν τα εξής:

•           Την ανάπλαση όλου του περιβάλλοντα χώρου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου

•           Την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, βόλεϊ και μίνι ποδοσφαίρου

•           Την διαμόρφωση του χώρου δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό

•           Την περίφραξη και την τοποθέτηση προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου

•           Την κατασκευή πεζοδρομίων στο 70% των δρόμων του οικισμού

•           Την συντήρηση της πλατείας και την διαπλάτυνση-φωτισμό του κεντρικού δρόμου

Ο σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το αποχετευτικό ομβρίων υδάτων του Άνω Πολυσίτου, την ανάπλαση του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος, ασφαλτικά και περίφραξη νεκροταφείων του κάτω οικισμού.

Δεν έχουν μάθει

Τέλος ο κ. Τσολακίδης έκανε λόγο και για την «βουβή» αντιπολίτευση που ασκούνταν τόσα χρόνια από στελέχη του αντίπαλου συνδυασμού: «Δεν έχουν μάθει και απ’ ότι φαίνεται δεν θέλουν να μάθουν. Όταν συζητούσαμε τα προβλήματα των πολιτών και των περιοχών, αυτοί έκαναν βόλτες έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά» δηλώνει ο Γ. Γκιρτζίκης

Αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους του Δήμου Τοπείρου, μετά την …