Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Σαολίν Μοναχοί, η κυριαρχία του νου στο σώμα σε μια μαγευτική παράσταση γεμάτη μυστήριο.

Σαολίν Μοναχοί, η κυριαρχία του νου στο σώμα σε μια μαγευτική παράσταση γεμάτη μυστήριο.

0

30 Σαολίν ιπτάμενοι Μοναχοί εντυπωσιάζουν σε παραστάσεις γεμάτες μυστήριο και μαγεία αποδεικνύοντας ότι «ο νους κυριεύει το σώμα». Το όγδοο θαύμα του κόσμου όπως υποστηρίζουν πολλοί από τους 3.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο, επισκέπτονται την Ξάνθη.

Ο δρόμος της πνευματικότητας μπορεί να οδηγήσει πολεμιστές να κηρύσσουν την αποχή από τη βία μέσω του ειρηνικού Kung Fu; Οι 30 Σαολίν Μοναχοί θα το αποδείξουν στην παράσταση που θα δώσουν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου (απόγευμα 6.30 και βράδυ 9.30).

Η ανθρώπινη αντοχή που φτάνει στα άκρα και η μεταμόρφωση της μέγιστης γαλήνης των πολεμιστών-μοναχών Σαολίν, σε εκρηκτική δύναμη με κατορθώματα που υπερβαίνουν τους νόμους της φύσης έχουν εντυπωσιάσει τα 3.000.000 θεατών που παρακολούθησαν τις παραστάσεις τους σε όλο τον κόσμο. Έρχονται από έναν μέχρι πρότινος απαγορευμένο κόσμο που εδώ και 1500 χρόνια συνεχίζει μια πανάρχαια παράδοση σε ένα φημισμένο πασίγνωστο ναό, το ναό του Σαολίν. Η λέξη Σαολίν σημαίνει ‘ναός στο μικρό δάσος’ αφού ο ναός τους χτίστηκε βαθιά μέσα στο δάσος ( lin, στα κινέζικα) του Shao Shi Shan. Εκεί, στα βουνά του Βόρειου Χενάν, χιλιάδες μοναχοί, μερικοί από πολύ μικρή ηλικία, εξασκούνται καθημερινά για πολύ ώρα υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να φτάσουν στην τελειότητα και στην απόλυτη κυριαρχία του νου στο σώμα.

Μια παράδοση ειρήνης, αρμονίας και πνευματικότητας ξεχασμένη για πολλά χρόνια από διαμάχες, επεμβάσεις και πόλεμο, με τη συνεχή απειλή του ιερού ναού τους, οδήγησε τους Σαολίν να δημιουργήσουν μια μοναδική πολεμική τέχνη βασισμένη στα πνευματικά τους πιστεύω και την ονόμασαν Κουγκ – Φου.

Στην παράσταση Shaolin-The spirit μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ιστορία της αναζήτησης ενός μικρού σπουδαστή 7 χρόνων για την απόλυτη αλήθεια, την καθοδήγησή του από τον γέρο αξιότιμο Σαολίν δάσκαλο 80 χρονών και αυτά ανάμεσα σε χορό, θέατρο, Kung  Fu και διαλογισμό για την εκτέλεση ασκήσεων που υπερνικούν τη φυσική. Οι δοκιμασίες κυμαίνονται από το σπάσιμο γρανίτη 4,5 εκατοστών με το κεφάλι, το περπάτημα σε μια σκάλα από μαχαίρια και φθάνουν μέχρι τη στήριξη όλου του σώματος σε δυο δάχτυλα. Αυθόρμητη χορογραφία κινήσεως, βαθιά συγκέντρωση και απόλυτη πειθαρχία, αποτελέσματα της Ζεν βουδιστικής γνώσης τους.

Η δύναμη, η ψυχή, η ιστορία, σε μια μοναδική παράσταση από τους εκπληκτικούς πολεμιστές-μοναχούς Σαολίν.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημα…