Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ομιλίες Χατζηευαγγέλου σε Ορφανό και Μάγγανα

Ομιλίες Χατζηευαγγέλου σε Ορφανό και Μάγγανα

0

ΤΟ ΟΡΦΑΝΟ ΜΙΛΗΣΕ

Σε μια μεγαλειώδη, πρωτοφανή συγκέντρωση στον οικισμό του Ορφανού ο Δήμαρχος Τοπείρου μίλησε σ’ ένα ενθουσιασμένο και θερμό ακροατήριο για τον απολογισμό της τετραετίας και τόνισε «το μεγαλύτερο έργο που έχουμε να παρουσιάσουμε ως δημοτική αρχή είναι η συνεχής παρουσία μας, η επαφή με τον κόσμο, η συμπαράστασή μας σε όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα».

«Το Ορφανό τελείωσε με τα δικαστήρια» είπε ο Δήμαρχος. Κανένας απ’ τους κατοίκους δεν χρωστάει τίποτα σε κανένα».

Επεσήμανε ακόμα την κατασκευή του μεγάλου αντιπλημμυρικού – αποχετευτικού έργου στο Μικρό και το Μεγάλο Ορφανό, που είναι έργο υποδομής για τα χωριά, τις εργασίες στα σχολεία και στα τζαμιά και την περίφραξη του γηπέδου όπου ήδη ξεκίνησαν και οι εργασίες για τα αποδυτήρια. «Το γήπεδο του Ορφανού θα είναι στολίδι για τον Τόπειρο» είπε ο Δήμαρχος «γιατί αυτό αρμόζει και αξίζει στη νεολαία μας που είναι το μέλλον του Δήμου μας».

Ακόμα, ανέφερε την διανομή των δημοτικών εκτάσεων και τις παραχωρήσεις και όπως τόνισε αυτές οι εκτάσεις μπορεί να είναι χαρακτηρισμένες δημοτικές αλλά ανήκουν στους κατοίκους του χωριού.

Για την επόμενη τετραετία θα γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις που μπορεί να ξεκινήσουν και πριν τις εκλογές, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο με ηλεκτροφωτισμό και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, θα συνεχιστούν οι εργασίες στα τζαμιά και στα σχολεία, θα γίνει παιδική χαρά σε χώρο που οι κάτοικοι θα υποδείξουν και βέβαια, θα γίνει άμεσα – μόλις τελειώσουν οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου – η αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου του οικισμού.

Τέλος, είπε ότι είναι προσωπική του δέσμευση ότι όπως και σε άλλους οικισμούς, έτσι και στα συγκεκριμένα χωριά θα γίνει επέκταση των ορίων των οικισμών για να δώσουμε επιτέλους οικόπεδα στις νέες οικογένειες που τα δικαιούνται.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε Καλό Ραμαζάνι στους κατοίκους, τους ευχαρίστησε για την υποδοχή τους, που τον συγκίνησε και τους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και ο Στ. Χατζηευαγγέλου θα είναι και στις 16 του Οκτώβρη στη δημοτική αρχή του Δήμου Τοπείρου.

Η περιοδεία του κ. Χατζευαγγέλου συνεχίστηκε με επόμενο σταθμό τα Μάγγανα

Οι κάτοικοι των Μαγγάνων επεφύλαξαν στο Δήμαρχο μια συγκινητική υποδοχή, εκδηλώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους στον ίδιο και στην παράταξή του.

«Είμαστε όλοι εδώ, είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και σίγουροι» είπε ο Δήμαρχος και «η δύναμή μας είστε εσείς που μας εμψυχώνετε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο επίμονα και σκληρά για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Αμφισβητούν το έργο μας στα Μάγγανα, άσχετα αν ποτέ δεν μας πρότειναν τίποτα για το χωριό, και ποτέ δε ψήφισαν καμιά από τις προτάσεις που εισηγήθηκε η πλειοψηφία. Εμείς όμως κάναμε στα Μάγγανα και τις ασφαλτοστρώσεις και την ανακαίνιση και επισκευή του σχολείου και του παιδικού σταθμού και δώσαμε νερό σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες και κάναμε και αρδευτικά κανάλια γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ενισχύσουμε το εισόδημά σας και να σας βοηθήσουμε στα καθημερινά σας προβλήματα, ξεπερνώντας πολλές φορές και τις αρμοδιότητές μας και μάλιστα με έξοδα από δικούς μας πόρους.

Κάναμε ακόμα εργασίες στον τομέα της ύδρευσης με αντικαταστάσεις στο δίκτυο και καινούργιες παροχές όπου χρειαζόταν, εργασίες στο κάμπινγκ, ανάδειξη και αξιοποίηση της παραλίας, που διαφημίζει την περιοχή μας και δίνει προοπτική στα Μάγγανα. Κάναμε τμήματα των αντιπλημμυρικών και θα συνεχίσουμε γιατί οι μελέτες είναι ήδη κατατεθειμένες στην Περιφέρεια, όπως θα συνεχίσουμε τις ασφαλτοστρώσεις και τον καθαρισμό των καναλιών σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς στο νομό.

Το μεγάλο αίτημα του χωριού, ξέρω ότι είναι η πλατεία, το κέντρο. Για το έργο αυτό υπάρχουν ήδη δεσμευμένα 300.000 € στο δήμο, όμως όπως πολύ καλά ξέρετε αν και οι μηχανικοί ήρθαν επανειλημμένα στο χωριό δεν καταλήξαμε πως πρέπει να εκτελεστεί. Θα καταλήξουμε για το τι ακριβώς θέλετε να κάνουμε όλοι μαζί, εσείς, εγώ και οι συνεργάτες μου και θα δώσουμε τη λύση που θα ικανοποιεί το χωριό στο σύνολό του».

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος ανέφερε το έργο της δημοτικής αρχής στον κοινωνικό τομέα, τόσο σε σχέση με τη στήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά, όσο και στη λειτουργία του ΚΑΠΗ, αλλά και στις ενισχύσεις στις αθλητικές δραστηριότητες, στο σύλλογο γυναικών κλπ.

«Όλα αυτά είναι δικαιώματά σας» είπε «και όσο θα είμαστε εμείς στη δημοτική αρχή, δεσμευόμαστε ότι και θα τα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Και επειδή μας γνωρίζετε κι εμένα και τους συνεργάτες μου, είμαι βέβαιος ότι ξέρετε ότι όσα λέμε τα εννοούμε.

Σας περιμένω όλους στις 15 του Οκτώβρη να γιορτάσουμε τη νίκη της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» που εσείς στηρίζετε, εμπιστεύεστε και αγαπάτε».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Βιστονίδας

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βιστονίδας η Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμ…