Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Πρώτος και με… διαφορά ο κ. Καραπαπάζογλου στην Νομαρχία

Πρώτος και με… διαφορά ο κ. Καραπαπάζογλου στην Νομαρχία

0

Μέσα στον απόηχο των αποτελεσμάτων της εκλογικής αυτοδιοικητικής αναμέτρησης της 15ης Οκτωβρίου ενδιαφέρον παρουσιάζει για την εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με το πώς και ποιους ψήφισαν οι Ξανθιώτες, η αναλυτική διερεύνηση της σταυροδοσίας του εκλογικού σώματος σε δήμους και νομαρχία. Το «Ε»  παρουσιάζει τους «αριστεύσαντες» στα αποτελέσματα της κάλπης, αυτούς που έκοψαν πρώτοι το νήμα, δίνοντας στους συνδυασμούς τους περισσότερους σταυρούς και συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διαμόρφωση των ποσοστών. Έτσι «πρωταθλητής» σε ψήφους αναδεικνύεται ο κ. Ανέστης Καραπαπάζογλου, Διευθυντής της ΣΕΚΕ και για πρώτη φορά με αυτοδιοικητική παρουσία με τον συνδυασμό «Αναγέννηση» του κ. Γιώργου Παυλίδη. Ο κ. Καραπαπάζογλου πριμοδοτήθηκε από 8.107 ψηφοφόρους, υπερτερώντας κατά 2.000 σταυρούς από τον δεύτερο συνυποψήφιό του κ. Λύρατζη.    

Μετριοπαθής ο κ. Καραπαπάζογλου δήλωσε στο «Ε»: «Σήμερα πρέπει να συζητάμε για τον θρίαμβο του συνδυασμού μας του Γιώργου Παυλίδη. Σ’ αυτόν συνετέλεσαν όλοι οι συνυποψήφιοι. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και σ’ αυτούς που έχουν εκλεγεί και σ’ αυτούς που δεν έχουν εκλεγεί ένα σημαντικό κομμάτι του θριάμβου ανήκει και σ’ αυτούς. Έτυχε απλά να είμαι πρώτος. Για μένα τα νούμερα δεν έχουν σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εισέπραξα την αποδοχή του κόσμου και τους ευχαριστώ όλους».

Στην Νομαρχία επίσης με το συνδυασμό «Υπερνομαρχία Πολιτών» του κ. Φώτη Καραλίδη πρώτος έκοψε το νήμα ο κ. Ουζούν Ιρφάν ψηφιζόμενος από 4.653 ψηφοφόρους.

Στο Δήμο Ξάνθης «πρωταθλητής» με 1537 σταυρούς, αναδεικνύεται ο κ. Θεολόγος Καλαϊτζής, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, ο οποίος δήλωσε στο «Ε»:

Καλαϊτζής: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με την ψήφο του μ’ ανέδειξε πρώτο σύμβουλο του Δήμου Ξάνθης. Επίσης ευχαριστώ τους συναδέλφους υποψηφίους για τον πολύ καλό αγώνα που κάναμε όλοι. Σημασία έχει ότι εκλεχθήκαμε και τη νέα τετραετία να συνεχίσουμε το έργο μας για το καλό των συνδημοτών μας. Παρότι υπήρχε ο ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός νέα υποψηφιότητα από την μεριά του ΠΑΣΟΚ αυτόνομα κατερχόμενο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και ΚΚΕ όχι  μόνο ο συνδυασμός συγκράτησε τις δυνάμεις αλλά στην ουσία πήρε πολύ περισσότερες ψήφους στα συγκεκριμένα τμήματα απ’ ότι την προηγούμενη φορά».

Παράλληλα απάντησε σε ερώτησή μας αν η πρωτιά αυτή βαρύνει στη διαδοχή στο Δήμο Ξάνθης όταν αποχωρήσει ο κ. Στυλιανίδης, «γέρνοντας την πλάστιγγα» προς το μέρος του.

Καλαϊτζής: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για διαδοχή. Θεωρώ ότι η σειρά δεν καθορίζει τον υποψήφιο δήμαρχο και το είπα εξαρχής. Ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος δεν θα κριθεί από τους σταυρούς αλλά από την προσωπικότητά του και από τις συγκυρίες τη δεδομένη στιγμή».

Επίσης στο Δήμο Ξάνθης με τον συνδυασμό «Πολίτες για την Αλλαγή», πρώτος ο κ. Κρίτων Καλογερής με 1158 ψήφους.

Από το συνδυασμό «Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης πρώτος ο Χουσεϊν Μπαντάκ με 629 ψήφους, για το συνδυασμό «Πολίτες για την Ξάνθη» του κ. Ανταμπούφη, πρώτος ο Αλή Ογλού Εγίτ με 198 ψήφους αφήνοντας για 5 ψήφους πίσω του τον κ. Γούναρη, ενώ στο συνδυασμό του ΚΚΕ με τον κ. Κολλάρο πρώτευσε ο κ. Φωτιάδης Πολύκαρπος με 145 ψήφους.

Οι πρώτοι των συνδυασμών στους Δήμους του Νομού

Στο Δήμο Αβδήρων με το συνδυασμό της κα Τσακίρη πρώτος αναδείχθηκε ο κ. Αμαξηλάτης με 428 ψήφους, ενώ στο συνδυασμό Σαλτούρου ο κ. Ξανθόπουλος Σωκράτης με 383 ψήφους.

Στο Δήμο Βιστονίδας από το συνδυασμό του κ. Ζλάκου πρώτος ο κ. Χατζόπουλος Αλέξανδρος με 462 ψήφους ενώ από το συνδυασμό του κ. Τσολακίδη ο κ. Παραστατίδης με 625 ψήφους.

Στον δήμο Τοπείρου, με το συνδυασμό του κ. Χατζηευαγγέλου πρώτος ο κ. Φεταχίδης Χρήστος με 718 σταυρούς ενώ από το συνδυασμό Παυλακάκη ο κ. Μακρίδης Κωνσταντίνος με 693 σταυρούς.

Στο Δήμο Σταυρούπολης στο συνδυασμό του κ. Καρασακαλίδη πρώτος αναδείχθηκε ο κ. Ευφραιμίδης με 467 σταυρούς και στο συνδυασμό του κ. Ελευθεριάδη ο κ. Κεβεντζίδης με 336 σταυρούς.

Στον δήμο Μύκης «πρώτευσε» ο κ.Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν με 461 σταυρούς με το συνδυασμό του κ. Μουσταφά Αγγά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύξηση του τροφείου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου

Ο… χορός των ανατιμήσεων όλων των αγαθών και των υπηρεσιών δεν μπορούσε ν’ αφήσει… απ’ έξω…