Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Τοποθετήσεις του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Χρ. Πούλιου

Τοποθετήσεις του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Χρ. Πούλιου

0

Θέση για όλους και για όλα πήρε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χρ. Πούλιος, εστιάζοντας στο ζήτημα της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. και στην στήριξη της τοπικής αγοράς, ενώ απηύθυνε πρόσκληση σε Δημόσιο Διάλογο σε όλους τους επικεφαλείς των συνδυασμών που παίρνουν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Για την Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.

Η ομολογία του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ κ. Χρήστου Κωνσταντινίδη σε πρόσφατο δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ», δεν αποτελεί, παρά τρανταχτή απόδειξη ότι ο Δήμος Ξάνθης δεν ασκεί κοινωνική πολιτική, αντίθετα επιβαρύνει τον πολίτη καθημερινά, με ολοένα και περισσότερους έμμεσους φόρους των οποίων η ανταποδοτικότητα είναι ελάχιστη.

Το νερό, που είναι αγαθό το οποίο ανήκει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, δεν σηκώνει πολιτικές ενέργειες, δεν μπορεί να «συναλλαχθεί» με τίποτα. Είναι υποχρέωση του Δήμου να εξασφαλίζει ποιοτικό νερό, σε όλους τους κατοίκους, όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Όπως επίσης και η αποχέτευση, ο βιολογικός καθαρισμός είναι επίσης υποχρέωση του Δήμου έναντι των πολιτών.

Οι Ξανθιώτες, από το 1987 μέχρι και σήμερα έχουν τριπλοπληρώσει τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, που χρηματοδοτήθηκαν κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι Ξανθιώτες πληρώνουν καθημερινά με τους υπέρογκους λογαριασμούς, την «χλιδή» των επαγγελματιών δημοτικών συμβούλων και ημετέρων, ενώ η αξία του νερού είναι μηδαμινή.

Η Ξάνθη, είναι μία από τις τρείς πόλεις της χώρας, όπου η αξία του νερού είναι η μεγαλύτερη!

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Πούλιος, σχετικά με το δημοσίευμα, σημείωσε:

«Η ομολογία του κ. Κωνσταντινίδη, μας δικαιώνει και μας λυπεί ταυτόχρονα. Δεν είναι δυνατόν ένας δημοτικός σύμβουλος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα του Δήμου τα προηγούμενα 15 χρόνια, να έρχεται σήμερα και να δηλώνει ότι ακόμη η ΔΕΥΑΞ πληρώνει δάνεια και υψηλούς μισθούς υπαλλήλων. Αυτό αν μη τι άλλο, αποτελεί παραδοχή κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος, εκμετάλλευση των δημοτών. Το νερό είναι αγαθό και ως έτσι ανήκει σε όλους, με τίμημα που απλά να διασφαλίζει την ποιότητα και την απρόσκοπτη ροή του, όπως και περισσυλογή του, για το οποίο εργάζονται οι υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης. Εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή, θα αλλάξουμε όλη αυτή τη διαχειριστική λογική υπέρ των ολίγων και θα επαναφέρουμε την δίκαιη τιμολογιακή πολιτική στην ΔΕΥΑΞ και σε άλλους έμμεσους φόρους, που δεν θα προσβάλλουν ούτε την ταμειακή ρευστότητα του φορέα, αλλά και θα δίνουν τη δυνατότητα για έργα συντήρησης και αποκατάστασης. Η εκμετάλλευση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Φτάνει πια! »

Για την Τοπική Αγορά

Ενώ ο Δήμος Ξάνθης και προσωπικά ο κ. Στυλιανίδης ψήφισαν υπέρ του να ανοίξουν πολυκαταστήματα χονδρικού και λιανικού εμπορίου, ενώ η υπόλοιπη επαγγελματική κοινωνία φωνάζει δυνατά «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ», η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης δίνει τελικώς την άδεια εγκατάστασης του Πολυκαταστήματος «MAKRO» στην πόλη μας.

Ο Συνδυασμός «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΛΛΑΓΗ» συντάσσεται πλήρως με την θέση και τη στάση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Ν. Ξάνθης και θέτει τις δυνάμεις του στην όποια περαιτέρω κινητοποίηση αποφασιστεί.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χρίστος Πούλιος δηλώνει:

«Πεποίθησή μας είναι, ότι δεν μπορεί αλόγιστα και χωρίς προϋποθέσεις να ανοίγουν πολυκαταστήματα που απειλούν ανοιχτά το εισόδημα των επαγγελματιών και εμπόρων της πόλης μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόταση του απερχόμενου Δημάρχου, εξέφρασε κατά πλειοψηφία σύμφωνη γνώμη. Εμείς, στηρίζουμε ανοιχτά τον αγώνα των επαγγελματιών. Παράλληλα λέμε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή, όπως δεσμευόμαστε και στο πρόγραμμά μας, παίρνουμε πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομοσπονδίας Φορέων της Ξάνθης, για την προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής οικονομίας. Η πόλη και οι πολίτες της, δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτοι».

Πρόσκληση σε Δημόσιο Διάλογο

Την πρόσκληση σε ανοιχτό, δημόσιο διάλογο, ενώπιον των πολιτών, με την παρουσία ΜΜΕ, απηύθυνε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ, σε όλους τους επικεφαλείς των συνδυασμών που παίρνουν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 για το Δήμο Ξάνθης, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του στα Δημοτικά Διαμερίσματα Κιμμερίων και Ευμοίρου.

Ο κ. Πούλιος σημείωσε:

«Δεν φοβόμαστε τον διάλογο και την σύγκριση, αντίθετα τα επιδιώκουμε. Σημασία έχει επιτέλους να ενημερωθεί σωστά ο πολίτης και να αποφασίσει συνειδητά για το ποιος συνδυασμός θα πρέπει να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου από την 1η Ιανουαρίου 2007. Εμείς, ως φορέας που επιδιώκουμε την ενεργοποίηση του πολίτη, την ενδοδημοτική σύγκλιση, την ισόρροπη – ισόνομη ανάπτυξη και συμμετοχή και αντιπροσώπευση στο Δήμο, καλούμε όλους τους υποψηφίους επικεφαλείς των συνδυασμών, σε έναν ανοιχτό, χωρίς «ατζέντα» διάλογο για την πόλη. Ο πολίτης τότε θα δει, θα ακούσει και θα καταλάβει. Γιατί λοιπόν δεν υπήρξε ως σήμερα ανταπόκριση από την πλευρά κυρίως της Δημοτικής Αρχής; Εμείς, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στο αίτημά μας. Ο σωστά ενημερωμένος πολίτης, αποφασίζει σωστά για τη ζωή του και τον τόπο του».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαζί θα πάμε το Δήμο μας ψηλότερα…»

Στο μέτρο και στο βαθμό που μια προεκλογική ομιλία αποκωδικοποιεί τη τάση του εκλογικού σώ…