Πληρωμές προνοιακών επιδομάτων

0

Τη  Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, παραδόθηκαν στο Ταχυδρομικο  Γραφείο και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ξάνθης, από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Ξάνθης,  επιταγές ύψους 1.411.000 ευρώ για τις πληρωμές προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2006. Το ποσό αυτό καλύπτει όλους τους δικαιούχους όλων των προγραμμάτων, εκτός του προγράμματος της Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης ύψους 120.000 ευρώ, για την πληρωμή του οποίου αναμένεται η έκδοση επιτροπικού εντάλματος εντός των ημερών, ποσού 47.000 ευρώ, ώστε να ολοκληρωθούν οι πληρωμές όλων των επιδομάτων.

Σημειώνεται ότι από την ισχύουσα νομοθεσία τα προνοιακά επιδόματα πληρώνονται ανά δίμηνο και στο τέλος της κάθε διμηνίας.

Από τη Νομαρχία Ξάνθης δίνονται απαντήσεις σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στην  μη χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας σε 5 οικότροφα παιδιά του Ψυχολογικού Ξάνθης: «To εξωιδρυματικό επίδομα που χορηγείται στα παιδιά με Βαριά Νοητική Καθυστέρηση (δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30), με βάση την Γ4/Φ.12/1930/ 28-7-1982, Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 724/Β) και τις σχετικές εγκυκλίους, ρητά απαγορεύεται να χορηγείται σε παιδιά που είναι οικότροφα σε ιδρύματα, μεταξύ των οποίων ρητά περιλαμβάνεται και το Ψυχολογικό  Ξάνθης.

Αντιθέτως προβλέπεται η χορήγηση του εξωιδρυματικού επιδόματος, σε όσα από τα παιδιά του Ψυχολογικού δεν είναι οικότροφα, ήτοι παρακολουθούν ημερήσια προγράμματα με βάση τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν2072/1992  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα.

Χαρά μας θα είναι, όπως επιδιώκουμε άλλωστε, να αλλάξει αυτή η απαγόρευση, που ισχύει 23 χρόνια και να δοθεί το επίδομα αυτό σ’ όλα τα παιδιά με νοητική υστέρηση», τονίζει ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αν έχεις φίλο …υφυπουργό διάβαινε…»!

Συνάντηση είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Βιστονίδας κ. Τσολακίδης, με τον υφυπουργό Απασχό…