Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ορκωμοσία του Υπερνομάρχη Δράμας- Καβάλας – Ξάνθης

Ορκωμοσία του Υπερνομάρχη Δράμας- Καβάλας – Ξάνθης

0

Μια ορκωμοσία που τα είχε όλα, πολύ κόσμο, ευχάριστο κλίμα, συγκίνηση αλλά και προειδοποιήσεις, για τον Υπερνομάρχη Δράμας- Καβάλας-Ξάνθης, Κωνσταντίνο Τάτση

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2006, στις 12.30΄, στα γραφεία της Υπερνομαρχίας Δράμας- Καβάλας-Ξάνθης, στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης , κ. Κωνσταντίνου Τάτση.

Η τελετή ξεκίνησε ακριβώς την προγραμματισμένη ώρα και την ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

 Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Νομάρχης  Δράμας κ. Κων/νος Ευμοιρίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Βιστονίδας, εκπρόσωποι του πολιτειακού κόσμου της περιοχής, εκπρόσωποι των αρχών και της εκκλησίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η αίθουσα και όλο το ισόγειο του νεοκλασσικού κτιρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτα  από κόσμο μεταξύ των οποίων πολλοί «υπερνομαρχιακοί» σύμβουλοι των τριών νομών καθώς νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι των τριών νομών, συνεργάτες και υπάλληλοι των γραφείων της Υπερνομαρχίας αλλά και φίλοι του κ. Τάτση.

Ευχές προς τον Υπερνομάρχη απέστειλαν ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Νομάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου-Ροδόπης κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, ο Απερχόμενος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου-Ροδόπης κ. Χρήστος Χατζόπουλος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης  κ. Κωνσταντίνος Τάτσης τόνισε τα εξής:

«Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου γιατί με την παρουσία σας τιμάτε  τη σεμνή αυτή τελετή της ορκωμοσίας μου. Η τελετή μπορεί να είναι σεμνή αλλά η σημασία της είναι πολύ σημαντική. Γιατί αφενός μεν ορκιζόμαστε ενώπιον Θεού και της συνείδησής μας, αφετέρου ο όρκος αυτός είναι μια υπόσχεση απέναντι στους πολίτες της περιοχής μας.

Είναι ακόμη σημαντική η στιγμή της ορκωμοσίας γιατί σημειολογικά αναδεικνύει την πεμπτουσία της δημοκρατίας που είναι η εναλλαγή της εξουσίας  και σήμερα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχουν εκλεγεί τα ίδια πρόσωπα, έχουμε μια εναλλαγή της εξουσίας με μια νέα τετραετία».

Συνεχίζοντας ο κ. Τάτσης τόνισε: «Βεβαίως η κατασκευή  υποδομών είναι απαραίτητη και οι Νομάρχες των Τριών Νομαρχιακών Διαμερισμάτων τα προηγούμενα χρόνια είχαν εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα αυτό. Και είναι βέβαιο ότι αξιοποιώντας την εμπειρία τους αλλά και τις νέες οικονομικές δυνατότητες που εδώ και ενάμισι χρόνο έχουν θεσμοθετηθεί για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η τετραετία που έρχεται θα προσθέσει ακόμη σημαντικότερα έργα υποδομών που θα συμβάλουν σε μια μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ανάπτυξη της περιφέρειας μας. Θέλω να σημειώσω ακόμη ότι το μέλλον της αυτοδιοίκησης τούτη τη στιγμή παρουσιάζει και μια αξιοσημείωτη αισιόδοξη πλευρά. Επιτέλους οικοδομείται ο κώδικας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέσα από τον οποίο  θεσμοθετείται η επαναφορά στις Νομαρχίες όλων των αρμοδιοτήτων που συνταγματικά δικαιούται και οι οποίες κατά διαστήματα της έχουν αφαιρεθεί».

Κλείνοντας ο Υπερνομάρχης ανέφερε: «Πριν κλείσω θα ήθελα να σταθώ για λίγο σε ένα σαφές μήνυμα που μας έδωσαν οι πολίτες τις τελευταίες εκλογές. Μας είπαν ξεκάθαρα, ‘σεβόμαστε την κομματική σας ταυτότητα και τις πολιτικές σας αρχές, σας ψηφίζουμε όμως και πέρα από αυτές και εσείς έχετε χρέος να αντιμετωπίσετε τους πολίτες και τα προβλήματα το ίδιο πέρα από αυτές. Το κάνατε και τις προηγούμενες τετραετίες, να το κάνετε και αυτή την τετραετία ακόμη περισσότερο’. Οφείλουμε να το κάνουμε. Πρέπει να το κάνουμε στην ακραία του μορφή. Γιατί αυτό είναι βασικό χρέος της αυτοδιοικητικής εξουσίας. Είτε είμαστε στη συμπολίτευση, είτε είμαστε στην αντιπολίτευση, τα προβλήματα είναι κοινά. Δεν έχουν χρώμα. Δεν έχουν ιδεολογία.».

Τελειώνοντας εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους που συνεργάζονται με τις υπηρεσίες της Υπερνομαρχίας, τους υπαλλήλους και τις Αρχές των τριών Νομών ενώ δε μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του όταν ευχαρίστησε την οικογένειά του.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Νομάρχες Δράμας, Ξάνθης καθώς και ο Δήμαρχος Ξάνθης ενώ στον δικό της χαιρετισμό η κ. Γκιουλ Μπεϊάζ Καρά Χασάν ευχήθηκε και δήλωσε πως θα σταθεί με το συνδυασμό της στο πλευρό του Υπερνομάρχη, τόνισε όμως πως σε όποια ζητήματα βρεθούν οι αποφάσεις να είναι αντίθετες με το πρόγραμμα του συνδυασμού, θα βρεθούν απέναντι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χαράζει «Κοινή Πορεία» για το Δήμο Σταυρούπολης

«Κοινή Πορεία»… για το Δήμο της Σταυρούπολης,  χάραξε ο συνδυασμός με επικεφαλής τον …