Οι Ράμπο της ασφάλτου…εν δράσει

0

Με απώτερο στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, την «συνέτιση» των παραβατών οδηγών, καθώς και τον έλεγχο της «ασφάλτου» όλου του νομού συγκροτήθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από την 1η Νοεμβρίου και στην Ξάνθη (είχε προηγηθεί στην Καβάλα – Αλεξανδρούπολη τους καλοκαιρινούς μήνες) ειδική Ομάδα Ελέγχου – Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.). Η ομάδα όπως μας πληροφορεί ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Ιορδάνης Χριστοφορίδης, είναι στελεχωμένη από 12 αστυνομικούς –  έναν αξιωματικό ως προϊστάμενο, ένα βαθμοφόρο αρχιφύλακα και 10 αρχιφύλακες μεταξύ των οποίων και 2 γυναίκες.

Στόχο της Ομάδας Ελέγχου – Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων(Ο.Ε.Π.Τ.Α.)

α) Η αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και των ειδικών εκείνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων (παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα , χρήση της ζώνης του κράνους, κατανάλωση αλκοόλ, επικίνδυνοι ελιγμοί και αυτοσχέδιοι αγώνες, υπερβολικοί θόρυβοι από τις μοτοσικλέτες).

β)Η υποστήριξη της δράσης των κατά τόπο Αστυνομικών Υπηρεσιών

γ)Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλεια των πολιτών και η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας

δ)Η πρόληψη και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η ομάδα θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο την οδική ασφάλεια και για την αποτελεσματικότητά της εκτός από το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό έχει στη διάθεσή της εκτός από τα περιπολικά και αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες πολιτικές και αστυνομικούς με πολιτικά ώστε να βεβαιώνονται ευχερέστερα οι επικίνδυνες παραβάσεις.

«Ο στόχος δεν είναι να… εισπράξουμε πρόστιμα αλλά να μειώσουμε τα ατυχήματα. Πρέπει καταλάβουμε ότι πρέπει να οδηγούμε προσεκτικά», τονίζει ο κ. Χριστοφορίδης ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους πολίτες εν’ όψει της επικείμενης κακοκαιρίας συστήνοντας στους οδηγούς: «Προσοχή στον πάγο , να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να οδηγούν με μικρότερες ταχύτητες, να μην πίνουν, να μην βιάζονται και  να φορούν ζώνες και κράνος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κόντρα βορρά – νότου για το βαμβάκι

Oι αλλαγές που φέρνει η νέα KAΠ ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων στους βαμβακοπαραγωγούς, ιδι…