Με τη σιγουριά της νίκης…

0

Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση κατά κοινή ομολογία των παρισταμένων αυτή του εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου κ. Μιχάλη Στυλιανίδη που όπως αποκωδικοποιήθηκε από τον νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη, «αποτελεί μήνυμα νίκης». Οι Ξανθιώτες τίμησαν με την παρουσία τους τον Μιχάλη Στυλιανίδη και το συνδυασμό του «Πρότυπο Δημιουργίας 2006», κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, το βράδυ της Τρίτης 3 Οκτωβρίου, «δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη τους», όπως σημείωσε ο βουλευτής κ. Τσαλίδης. Ο πολιτικοί παριστάμενοι εκφράστηκαν θερμά για την προσωπικότητά του και το έργο του: «Ο Μιχάλης Στυλιανίδης είναι πολύ υψηλού επιπέδου πολιτικός και χαίρει εκτιμήσεως σ’ όλη τη χώρα. Έχει επίλεκτα στελέχη στο ψηφοδέλτιό του και μας φέρνει σε δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρουμε ποιους να επιλέξουμε,  η τοπική κοινωνία του έχει εμπιστοσύνη», τόνισε ο υφυπουργός κ. Κοντός, ενώ παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα προς όλους λαμβάνοντας έναυσμα από τη δημιουργία του μειονοτικού συνδυασμού: «Ο δικός μας τόπος είναι ένα πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Ο δήμαρχος είχε την πόρτα του ανοιχτή σε όλους… είμαστε αγαπημένοι κι αδελφωμένοι …να μην αφήσουμε να διαταράξει τίποτε αυτό το πρότυπο». Ο Περιφερειάρχης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία τους, ο κ. Τσαλίδης στον «ρεαλισμό την  αποτελεσματικότητα, το ανεπιτήδευτο ενδιαφέρον του για την πόλη και τους ανθρώπους της», που χαρακτηρίζουν το έργο ενώ ο κ. Παυλίδης επιπρόσθετα στην άριστη συνεργασία τους: «δώσαμε μάχες γι’ αυτό τον τόπο» και στη διαπίστωση: «Η Ξάνθη έχει δήμαρχο, τον Μιχάλη Στυλιανίδη».

Με την αέρα της νίκης…

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο πρωταγωνιστής της βραδιάς κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, με την… αίγλη από το… παραπέτασμα καπνού, την ικανοποίηση από τη μεγάλη συγκέντρωση και την επιφαινόμενη ή όχι βεβαιότητα της νίκης: «Μετά την συγκέντρωση αυτή, όχι μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου είναι γνωστό, αλλά και το ποσοστό της νίκης μας θα είναι μεγαλύτερο και από αυτό που περιμέναμε». Ο κ. Στυλιανίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενωτικός: «Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη , πως όλοι χρειάζονται σε αυτόν τον τόπο, δεν περισσεύει κανείς, ότι ενωμένοι αγωνιζόμαστε, ενωμένοι προσπαθούμε για μία καλύτερη Ξάνθη. Γνωρίζουμε και σεβόμαστε τους αντιπάλους μας που σε καμία περίπτωση  δεν τους θεωρούμε εχθρούς μας, αλλά αντίθετα τους νιώθουμε ως φίλους και συνεργάτες».

Η ομιλία του κ. Στυλιανίδη είχε ως κεντρικό άξονα τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής στους τομείς αρμοδιότητας του δήμου: «Βασική ήταν η συνεισφορά μας στην ανάπτυξη της πόλης σε  καίρια ζητήματα αρμοδιότητας του Δήμου, όπως το Πράσινο, η καθαριότητα, ο φωτισμός οδών και Κοινοχρήστων χώρων η δημιουργία χώρων αναψυχής, πάρκων, παιδικών χαρών,  για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στις γειτονιές μας», ενώ αναφερόμενος στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου τόνισε ότι: «τα 2 τελευταία χρόνια δημοπρατήσαμε 80 έργα συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ..

Επίσης αναφέρθηκε στην συνεισφορά του δήμου  στη βελτίωση και αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης , με νέες γεωτρήσεις για δημιουργία παρακαταθήκης ύδατος, με την  βελτίωση και επέκταση  των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων» και τόνισε ότι: «Τα έργα της ΔΕΥΑΞ που γίνονται, με αυτά που αρχίζουν στο άμεσο μέλλον ξεπερνούν τα 11 Εκατομμύρια €, εκ των οποίων τα 6 για το νέο Βιολογικό καθαρισμό».

Ως κεντρικό άξονα του σχεδιασμού του προέβαλε την εξυπηρέτηση του πολίτη: «γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην οργανωτική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, ανατρέψαμε κάθε γραφειοκρατική αντίληψη που υπήρχε για να επιλύσουμε τα καθημερινά προβλήματα, αλλάξαμε κατεστημένες δομές, νοοτροπίες και πρακτικές, για να προστατεύσουμε τον πολίτη από χρονοβόρες και μη αποτελεσματικές διαδικασίες».

Επισημαίνοντας ότι « Δήμος ως κατ΄ εξοχήν φορέας έκφρασης  της τοπικής κοινωνίας οφείλει να έχει όραμα και σχέδιο για την ανάπτυξη του, χωρίς σφραγίδα, χρώμα, κόμμα και συμφέρον», κατέθεσε τον προγραμματικό σχεδιασμό του για την νέα  τετραετία.

Τα θα…του δημάρχου  

 

1.Ανάθεση και Ολοκλήρωση Πολεοδομικών Μελετών για τις περιοχές που εντάσσονται στο Σχέδιο Πόλης, με το αναθεωρημένο και εγκεκριμένο Νέο Πολεοδομικό Σχέδιο του πρώην Δήμου Ξάνθης. Το ίδιο και για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ευμοίρου και Κιμμερίων

2.Εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης με διανοίξεις και κατασκευές νέων δρόμων και Κοινοχρήστων χώρων.

3.Ολοκλήρωση της Περιφερειακής Οδού.

4.Διαμόρφωση της οδού εισόδου της πόλης από Καβάλα (Τμήμα από τον Κόμβο Ξενοδοχείου ΝΕΣΤΟΣ έως τη διασταύρωση με την Περιφερειακή Οδό).

5.Ανάπλαση της Μ. Καραολή – 28ης Οκτωβρίου – Α. Δημητρίου – Περικλέους και 4ης Οκτωβρίου.

6.Νέο κυκλοφοριακό κόμβο στον 1ο Παιδικό.

7.Κόμβο στην γέφυρα μεταξύ της Κυψέλης – ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ – ΝΕΑΠΟΛΗΣ.

8.Διάνοιξη Σάρδεων.

9.Ολοκλήρωση της Τσιμισκή.

10. Δημιουργία δύο (2) υπογείων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

11. Δημιουργία νέου Δημαρχιακού Μεγάρου με ΣΔΙΤ.

12.Λειτουργία του νέου Βιολογικού Καθαρισμού λυμάτων.

13.Υδροδότηση όλου του Δήμου για πολλές δεκαετίες με πόσιμο νερό άριστης ποιότητας από την περιοχή Γαλάνης – Παραδείσου.

14. Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στην Κυψέλη.

15. Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων στα Κιμμέρια.

16.Αποκατάσταση Παλαιάς καπναποθήκης στην οδό Σκρα και εγκατάσταση της ΤΕΔΚ (Το σπίτι της ΤΕΔΚ όπως θα το ονομάσουμε).

17.Αποκατάσταση του παραδοσιακού κτιρίου της οδού Μ.Μπότσαρη και δημιουργία παιδικού Μουσείου και ιστορικού αρχείου.

18.Αποκατάσταση του Δημαρχειακού Μεγάρου

19.Αποκατάσταση του παλαιού Σκουπιδότοπου ένθεν και ένθεν του Κοσύνθου και δημιουργία χώρων αναψυχής.

20.Πεζογέφυρα Κοσύνθου.

21.Ενοποίηση Πλατειών

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αν έχεις φίλο …υφυπουργό διάβαινε…»!

Συνάντηση είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Βιστονίδας κ. Τσολακίδης, με τον υφυπουργό Απασχό…