«Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο»

0

Μπορεί να μην επήλθε «Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης» στο βαθμό που προσδοκούσε ο ομότιτλος συνδυασμός με επικεφαλής τον κ. Χιουσνιού Σερδαζαδέ ωστόσο εκπροσώπηση υπάρχει αφού εξελέγησαν 2 μέλη του συνδυασμού (Χιουσνιού, Μπαντάκ) και 2 μέλη από την μειονότητα επίσης,  με τον συνδυασμό «Πολίτες για την Αλλαγή» του κ. Χρίστου Πούλιου.

Χιουσνιού: «Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο»

Για το λόγο αυτό ο κ. Χιουσνιού δήλωσε ικανοποιημένος στο «Ε» από το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι προσδοκούσε μεγαλύτερο ποσοστό και εκλογή 3-4 δημοτικών συμβούλων σύμφωνα με την δήλωσή του κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Ο αρχικός μας στόχος επετεύχθη. Είμαστε η τρίτη σε δύναμη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο και ως ένα βαθμό αποκαταστάθηκε η ισονομία. Ευελπιστώ ότι θα συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις για το καλό της πόλης μας». Παράλληλα ο κ., Χιουσνιού εξέφρασε τον προβληματισμό του που όπως επεσήμανε αποτέλεσε και η αιτία της καθόδου μειονοτικού συνδυασμού για την μη εκλογή εκπροσώπου της μειονότητας στον πλειοψηφούντα συνδυασμό του κ. Μιχάλη Στυλιανίδη. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο, «ο πήχης ανεβαίνει» κι αυτό οφείλεται και στην φωνή της μειονότητας μέσα σ’ αυτό.

Χατζηιμπράμ: «Σχετική η επιτυχία…»

Για «σχετική επιτυχία» έκανε λόγο ο κ. Ορχάν Χατζηιμπράμ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα: «Θα μπορούσε η παρουσία μας να είναι πιο έντονη» και αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε κάνει για συσπείρωση όλων των δυνάμεων χριστιανών και μουσουλμάνων και κοινή κάθοδο στις εκλογές: «Μόνο έτσι θα υπήρχε προοπτική ανατροπής».

«Η ντροπή είναι αμφίπλευρη…»

Επίσης καυτηρίασε τη «συμπεριφορά» κάποιων εκλογικών τμημάτων που ψηφίζει η μειονότητα, απ’ όπου «γίνεται αφαίμαξη ψήφων δι’ ανταλλάγματος» τονίζοντας: «Η ντροπή είναι αμφίπλευρη. Έχει αναπτυχθεί μια πελατειακή σχέση που υποβιβάζει και τους μεν και τους δε και δεν τιμά της δημοκρατία μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δοκιμή 2!

πλήρες …