«Θα αποδείξω ότι είναι συκοφάντες»

0

Προσωπικό πόλεμο δέχεται ο αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Καραμπίνης και με «χτυπήματα» που στρέφονται τόσο εναντίον του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του, από μια ομάδα φοιτητών τους «Λεγεωνάριους Κουρσάρους». Συγκεκριμένα η ομάδα φοιτητών δια του εκπροσώπου τους κ. Μπέτση Λευτέρη κατήγγειλαν τον κ. Καραμπίνη δημόσια από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι «έφαγε» 500.000 ευρώ σαν πρύτανης από την υπόθεση σίτισης (θέμα Ε.Ι.Ν. – Χούτου): «…ο Χούτος έφαγε 500.000 ευρώ μαζί με τον Καραμπίνη», αφ’ ετέρου δε πρόσφατο έγγραφο τους έχει τίτλο: «205.900 ευρώ κάνει η τιμή του Αντιπρύτανη ;».

Παραθέτουμε αυτούσια(όπως μας εστάλη από τον κ. Καραμπίνη), απομαγνητοφωνημένο το απόσπασμα της δημόσιας καταγγελίας του φοιτητή κ. Λευτέρη Μπέτση σε τηλεοπτικό σταθμό την 15 Νοεμβρίου 2005.

 

«Ο κύριος Πρύτανης ότι είναι εργολάβος το ξέρουν όλοι»

• «…Να μας πει ο κύριος Καραμπίνης -πού πήγαν 500.000 ευρώ.Τον ρωτάμε

στον αέρα…»

• Σε ερώτηση του δημοσιογράφου : «Κύριε Μπέτση, τον Πρύτανη τον θεωρείς

εργολάβο;  Εσύ, προσωπικά;» απάντησε: «Ναι, τον θεωρώ (εργολάβο),

αφού υπογράφει»

• «…Εκεί πέρα γινόταν ένας διαγωνισμός να ξεπουλήσει ο κύριος Καραμπίνης

την Λέσχη στον κύριο Χούτο . »

• «Κι ο κύριος Καραμπίνης πρέπει να εξηγήσει πού πήγαν τα 500.000 €

που τρώει ο κύριος Χούτος και για ποιο λόγο.»

• Σε ερώτηση του δημοσιογράφου : «Κύριε Μπέτση αυτά που λέτε για τον κύριο

Χούτο στον αέρα τα λέτε σαν Μπέτσης φαντάζομαι, έτσι.   Είπατε ανοιχτά

ότι ο Χούτος έφαγε 500.000 € μαζί με τον Καραμπίνη. Το είπατε ανοιχτά. Πραγματικά και αν πράγματι έφαγε ο Καραμπίνης με τον Χούτο 500.000ευρώ από τη σίτιση, το καταγγέλλω μαζί σας και θα πρέπει ο Πρύτανης να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψη του από τη στιγμή που επώνυμα ο κύριος Μπέτσης Λευτέρης τα λέει στον αέρα . Είπατε καταφατικά ότι φάγανε 500.000 € ο Πρύτανης μαζί με τον Χούτο. θαρραλέα, το είπατε, ναι ή όχι:»

Και ο κ. Μπέτσης απαντά : «Σας λέω ναι, το λέω!»

 

 

Μετά απ’ όλα αυτά ο κ. Αντιπρύτανης σύμφωνα με έγγραφό του προς όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα είναι αποφασισμένος αφ’ ενός να μην αφήσει να υπάρχουν σκιές και να  διασύρεται το όνομά του, ασκώντας το δικαίωμα της προσφυγής σε ένδικα μέσα.  Στο έγγραφο που ακολουθεί αναφέρεται στους λόγους που τον ώθησαν σ’ αυτό, ενώ παράλληλα δηλώνει σχετικά με τα περί δικαστικών διώξεων φοιτητή

Καραμπίνης: « Μετά από τους παραπάνω ισχυρισμούς κάλεσα τον φοιτητή μέσα από τα συλλογικά όργανα να ανασκευάσει τους ισχυρισμούς του αναγνωρίζοντας το λάθος του ή να παραδώσει τα όποια στοιχεία έχει για χρηματισμό μου στον Εισαγγελέα ειδ’ άλλως θα απευθυνόμουν στην Δικαιοσύνη. Έκτοτε εισπράττω από τους "Λεγεωνάριους Κουρσάρους" ύβρεις και προπηλακισμούς μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο με διαφόρους τρόπους με στόχο να με μειώσουν στους φοιτητές μου, στους συναδέλφους μου, αλλά και στην πόλη που ζω εγώ και η οικογένεια μου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιδιά μου ρωτούνταν συνεχώς από τους συμμαθητές τους στο σχολείο τους : «Ο μπαμπάς σου είναι κλέφτης;».

Χαρακτηριστικό του τρόπου λειτουργίας των ατόμων αυτών αποτελεί το γεγονός ότι χθες (21-11-2006) κράτησαν όμηρους στερώντας την δυνατότητα να εξέλθουν από την αίθουσα συνεδριάσεων τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και του εκλεκτορικού σώματος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών προκειμένου να ακούσουν δια της βίας τον "πεφωτισμένο" λίβελο εναντίον μου. Προκειμένου ασκώντας τους ψυχολογική βία να τους αναγκάσουν να τοποθετηθούν εναντίον μου. (Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που εφάρμοσαν το σωφρονιστικό αυτό μέτρο της ομηρίας).

 

ΔΗΛΩΣΗ του Αντιπρύτανη κ. Καραμπίνη σχετικά με τα περί δικαστικών

διώξεων φοιτητή

 

«Ζούμε σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία όπου ο κάθε πολίτης

έχει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να προσφεύγει στην δικαιοσύνη

προκειμένου να υπερασπισθεί την τιμή και την υπόληψη την δική του και της

οικογένειας του.

Όταν λοιπόν κάποιο άτομο με κατηγόρησε δημόσια μέσα από τα ΜΜΕ για

κλοπή δημοσίου χρήματος, το κάλεσα να καταθέσει στην δικαιοσύνη τα όσα

στοιχεία έχει σε βάρος μου ειδάλλως να ανασκευάσει τις δηλώσεις του,

πράγμα το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει.

Το γεγονός ότι το άτομο αυτό (ενήλικας, άνω των 25 ετών, με δικαίωμα

ψήφου από την Πολιτεία εδώ και αρκετά έτη ) έχει την φοιτητική ιδιότητα δεν

του στερεί το δικαίωμα να υπερασπισθεί τα όσα είπε όμως ταυτόχρονα δεν

του δίνει το δικαίωμα να σπιλώνει εσκεμμένα συνειδήσεις, δεν τον απαλλάσσει

από οποιεσδήποτε ευθύνες και δεν στερεί το δικό μου δικαίωμα να αποδείξω

ότι οι ισχυρισμοί του σε βάρος μου ήταν συνειδητά συκοφαντικοί.

Τέλος σε ότι αφορά τα περί  «διώξεων αγωνιστών» νομίζω ότι στερούνται έστω

και στοιχειώδους σοβαρότητας».

Ποιοι είναι οι «Λεγεωνάριοι Κουρσάροι» 

Καραμπίνης: « Είναι αυτοί που όντας ισχνή μειοψηφία συνηθίζουν να κρατούν ομήρους μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, να συκοφαντούν, να καταστρέφουν, να προπηλακίζουν, να μην σέβονται καμία δημοκρατική διαδικασία και όλα αυτά στο όνομα «της σωτηρίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Είναι αυτοί που κρατούν όλα τα δικαιώματα για τον εαυτό τους και δεν αναγνωρίζουν στους άλλους ούτε καν το δικαίωμα της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η προσωποποίηση αντιδράσεων με προσωπικές ύβρεις και ομηρίες, προπηλακισμούς και συκοφαντίες μέσα από τα ΜΜΕ δεν ανήκουν στο Πανεπιστήμιο θα πρέπει στα άτομα αυτά τα οποία λειτουργούν πέρα και έξω από κάθε δημοκρατική πρακτική και δεοντολογία να καταστήσουμε σαφές ότι το Πανεπιστήμιο μας δεν είναι τσιφλίκι τους ούτε υποτασσόμαστε στην τυφλή βία τους. Οι φασίζουσας νοοτροπίας λογικές ότι ‘εμείς έχουμε δίκαιο για ότι κάνουμε γιατί είμαστε επαναστάτες πρέπει να μας βρουν αντιμέτωπους, αφού εκτός από το ότι αποτελούν λογικές εποχών συνταγματαρχών, λειτουργούν προβοκατόρικα και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και στην απαξίωση του Δημόσιου Δημοκρατικού Πανεπιστημίου. Σήμερα που η παιδεία στη χώρα μας περνά βαθιά κρίση θεσμών και αξιών θα πρέπει να μην αφήσουμε υποκινούμενες μειοψηφίες να μας στερήσουν αυτό για το οποίο όλα αυτά τα χρόνια αγωνισθήκαμε και αγωνιζόμαστε, θα πρέπει να ξαναγωνισθούμε για τα αυτονόητα, το αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας στην υπεράσπιση των δικαίων μας και της αξιοπρέπειας μας, στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, στο Πανεπιστημιακό άσυλο, στην Δημοκρατία, αυτοδίκαια και όχι μετά από τη σύμφωνη γνώμη των  «λεγεωνάριων Κουρσάρων». Αλήθεια πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το όνομα Λεγεωνάριοι – Κουρσάροι (κάτι σαν Μισθοφόροι- Λεηλατητές;;)».

Αναφορικά δε με τη σίτιση των φοιτητών σημείο αιχμής των καταγγελιών των «Λεγεωνάριων Κουρσάρων η απόφαση της συγκλήτου 1/606/24 Νοεμβρίου 2005 (Θέμα Ζ1)… βάζει τα πράγματα στη θέση τους. 

 

ΘΕΜΑ: Σίτιση-στέγαση- Μεταφορά φοιτητών

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ 1/606/24 Νοεμβρίου 2005 (θέμα Ζ1)

«Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. μετά τη δημοσιοποίηση της αμετάκλητης

και ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικής

με το θέμα του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού και της ανάθεσης της σίτισης

στο Ε. Ι.Ν. και μετά από διεξοδική συζήτηση θεωρεί ότι δικαιώνονται απόλυτα

τόσο οι αποφάσεις της διοίκησης και οι χειρισμοί οι σχετικοί με το θέμα, όσο

και όλες οι αποφάσεις της Συγκλήτου, οι οποίες ελήφθησαν σε στιγμές

έντονης αντιπαράθεσης με μερίδα φοιτητών. Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. καταγγέλλει όσους προσπάθησαν εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα να εμπλέξουν το Πανεπιστήμιο σε

περιπέτειες, να δημιουργήσουν προβλήματα και να διαταράξουν τη λειτουργία

του. Καταδικάζει δε την πέραν των ορίων επίθεση ως αήθη, αντιδεοντολογική

και άκρως συκοφαντική στο πρόσωπο του Πρύτανη Καθηγητή κ. Καραμπίνη,

η οποία γίνεται με στόχο να πληγεί η τιμή, η υπόληψη και το κύρος του Πρύτανη. Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. μετά την έκφραση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου καλεί τους φοιτητές, τους θεσμικούς και εξωθεσμικούς εμπλεκόμενους ως προς τη σίτιση των φοιτητών να ταυτιστούν με τη νομιμότητα, όπως ακριβώς αυτή προσδιορίζεται μέσα από τους νόμους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. Θαλασσιάς

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2006, το ιδιόκτητο κτίριο του ΚΑΠΗ Θαλασσιάς. Τον…