Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 «Έτσι οραματιζόμαστε την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Έτσι οραματιζόμαστε την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

0

Στον οικισμό της Αλκυώνης πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου συγκέντρωση-ομιλία, ο Δήμαρχος Βιστονίδας Βασίλης Τσολακίδης. Παρά το σχετικό μικρό μέγεθος του οικισμού, αρκετά μεγάλος ήταν ο αριθμός αυτών που έσπευσαν να ακούσουν τον νυν Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο.

Ο κ. Τσολακίδης ξεκίνησε κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο έργο που έχει συντελεστεί στην Αλκυώνη: «Φτιάξαμε το σπίτι του Χότζα, επισκευάσαμε το τζαμί, το σχολείο και υλοποιήσαμε τα περισσότερα από α αιτήματά σας. Ήδη έχει δρομολογηθεί το αποχετευτικό των ομβρίων υδάτων και η οριοθέτηση του οικισμού. Επίσης σας καλώ να μας υποδείξετε κάποιον χώρο είτε είναι κοινόχρηστος είτε άλλος χώρος που θα τον αγοράσουμε προκειμένου να φτιάξουμε μια πλατεία που δεν υπάρχει».

«Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως την οραματιζόμαστε»

Ο κ. Τσολακίδης επεσήμανε ότι δεν προτίθεται να αρκεστεί στο έργο και στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται, αλλά αντίθετα στοχεύει ακόμη ψηλότερα: «Δεν σταματάμε, όμως, εδώ, η προσπάθειά μας είναι διαρκής και συνεχόμενη. Έχουμε και όραμα και το διεκδικούμε. Τα επόμενα χρόνια ο Δήμος θα θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο, με προγραμματιζόμενα έργα προϋπολογισμού 2,5 δις δρχ. Λειτουργούμε με προγραμματισμό και με γνώμονα τον σεβασμό στα πιστεύω του κάθε ανθρώπου, δεν ξεχωρίσαμε ποτέ εκκλησίες, τζαμιά, χριστιανούς, μουσουλμάνους, παλιννοστούντες. Αυτό σημαίνει πρακτική δημοκρατία, έτσι έχουμε μάθει να δουλεύουμε, κοιτώντας τον καθένα στα μάτια. Αυτή είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση που οραματιζόμαστε».

«Έγιναν και λάθη»

Ο Δήμαρχος Βιστονίδας δείχνοντας ότι δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του παραδέχθηκε ότι την περασμένη οκταετία έγινα και λάθη: «Στα οκτώ χρόνια που είμαστε Δημοτική Αρχή αυτού του τόπου κάναμε και λάθη. Λάθη, όμως, κάνει αυτός που παράγει έργο και εμείς επιτελέσαμε έργο και αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας, χωρίς να εκβιάσουμε κανέναν».

Ανοιχτή Πρόσκληση

«Από το βήμα αυτό καλώ τον ανθυποψήφιό μου να μας καταθέσει το πρόγραμμά του, όπως κάνουμε εμείς. Τόσα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν  έχουν κάνει ούτε μια πρόταση για τον τόπο αυτό και το γεγονός αποδεικνύουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Τάζουν έργα που έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται, δίνοντας την εντύπωση είτε ότι δεν ξέρουν τι ψηφίζουν είτε ότι ενεργούν εκ του πονηρού. Εξαπολύουν χτυπήματα «κάτω από τη μέση», με προβοκάτσιες και σπιλώνοντας συνανθρώπους μας. Την απάντηση, όμως, θα την πάρουν το βράδυ της 15ης Οκτώβρη με την συντριπτική ήττα που θα υποστούν».

Πανδαισία στον Πετεινό

Δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για ποδοσφαιρική φιέστα, με ζητωκραυγές, συνθήματα, ακόμη και πυροτεχνήματα, υποδέχθηκε την επόμενη ημέρα ο οικισμός του Πετεινού τον Δήμαρχο Βιστονίδας, αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γ.Παραστατίδη.

Ο τελευταίος στην ομιλία του μπροστά στους συγχωριανούς του, τόνισε την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία προχωρά όλος ο Δήμος μπροστά: «Δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες, δεχόμαστε τη διαφορετικότητα δίχως προκαταλήψεις και παρέχουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως. Σήμερα δεν υπάρχει πολίτης στο Ν. Ξάνθης που να μη γνωρίζει ότι είμαστε πρωτοπόροι. Πιστοποιητικό στο σπίτι, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, οργάνωση των υπηρεσιών, υποδομές, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Μουσικό Σχολείο.

Όλα όσα μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει και για τα οποία είμαστε περήφανοι, δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς τον επιτελικό ρόλο, χωρίς την σύγχρονη σκέψη του Δημάρχου μας.

Προχωράμε με την στήριξη και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, στόχος μας η ανάπτυξη, η κοινωνική αλληλεγγύη, ο πολιτισμός, η παιδεία. Με περισσότερη δύναμη για την κοινωνία, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Με οδηγό το όραμα των πολιτών, το όραμά μας και με απόλυτη προσήλωση στις δεσμεύσεις μας, θα πετύχουμε τη νέα νίκη».

Ουσιαστική αλλαγή στον οικισμό του Πετεινού

Από την πλευρά του ο κ. Τσολακίδης, αφού επεσήμανε ότι η δυναμική και άνευ προηγουμένου συγκέντρωση των παρευρισκομένων, φέρνει το άρωμα της νίκης στις εκλογές, κάλεσε τους κατοίκους του Πετεινού να δουν πόσο έχει αλλάξει η εικόνα του οικισμού τα τελευταία επτάμιση χρόνια:

«Ανέκαθεν ο Πετεινός ήταν από τα πλέον όμορφα χωριά, η έλλειψη βασικών υποδομών όταν αναλάβαμε ήταν εμφανής, η εικόνα του εδώ και επτάμιση χρόνια έχει αλλάξει ουσιαστικά, χαρακτηριστικά αναφέρω μερικές από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες μας: ο Παιδικός Σταθμός τον οποίο πρόσφατα εγκαινιάσαμε και κατά γενική ομολογία είναι από τους πιο σύγχρονους. Το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο ανήκε στον Προσκοπισμό πριν το αγοράσουμε και το αναπαλαιώσουμε. Το Δημοτικό Σχολείο το οποίο σχεδιάζουμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο».

«Να είστε αυστηροί κριτές»

«Θέλουμε να είστε αυστηροί κριτές. Σας καταθέσουμε το όραμα και το πρόγραμμά μας και αφού κάνει το ίδιο και ο ανθυποψήφιός μου, σας καλώ με το χέρι στην καρδιά να επιλέξετε το καλύτερο και όταν το κάνετε είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξετε εμάς, γιατί το κάνατε παλαιότερα και σας δικαιώσαμε».

Λίγο πριν την καθιερωμένη παρουσίαση του Συνδυασμού στο τέλος της ομιλίας, ο κ. Τσολακίδης επεσήμανε την άριστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες, οι οποίοι για μια ακόμη φορά θα δώσουν τη νίκη και θα εμπιστευθούν τις τύχες του τόπου, στον συνδυασμό που έχει αποδείξει στην πράξη ότι έχει όλα τα εχέγγυα να διοικήσει επάξια, στοχεύοντας όλο και πιο ψηλά: «Ακούμε τον κόσμο, έχουμε διαρκή επαφή μαζί σας και προσπαθούμε με συναντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα καφενεία και στους δρόμους να δώσουμε λύσεις γιατί τις έχουμε και τις έχουμε γιατί γνωρίζουμε τα προβλήματα κάθε οικισμού, γιατί ασχολούμαστε μ’αυτά και όχι κάθε τέσσερα χρόνια».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κόντρα βορρά – νότου για το βαμβάκι

Oι αλλαγές που φέρνει η νέα KAΠ ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων στους βαμβακοπαραγωγούς, ιδι…