Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 «Φέρνω το μήνυμα της …ελπίδας που έχει χαθεί από την «κυβέρνηση των ημετέρων»…»

«Φέρνω το μήνυμα της …ελπίδας που έχει χαθεί από την «κυβέρνηση των ημετέρων»…»

0

Το διακύβευμα των εκλογών της 15ης Οκτώβρη για το ΠΑΣΟΚ συγκεκριμενοποιήθηκε στο πολιτικό μήνυμα που απέστειλε ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Παπανδρέου με την παρουσία του στην Ξάνθη, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης κ. Χρίστου Πούλιου στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Νομάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη, στη έδρα του Δήμου Μύκης τη Σμίνθη όπου τον υποδέχτηκε η υποψήφια υπερνομάρχης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης κ. Γκιουλ Μπεϊάζ Καραχασάν και στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου κ. Στέλιου Χατζηευαγγέλου στην έδρα του Δήμου Τοπείρου στο Εύλαλο.

«Ανοίγεται ένας νέος δρόμος που χρειάζεται άξιους ανθρώπους…»  

«Έχει κλείσει ο κύκλος της Νέα Δημοκρατίας και ανοίγεται ένας νέος δρόμος που χρειάζεται άξιους ανθρώπους, να βασιστούμε πάνω στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, στην περιφέρεια για να μπορέσουμε να κτίσουμε μια κοινωνία ανάπτυξης για όλους. Η Ξάνθη είναι μια περιοχή με πολλές δυνατότητες και μεις παλεύουμε για να βάλουμε αρχές, αξίες  στην κοινωνία με ανθρώπους άξιους. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να σε στηρίζουμε δήμαρχε…ξέρουμε ότι κάνεις ένα καλό αγώνα που θα να’ ναι νικηφόρος…», η προσφώνηση του Γιώργου Παπανδρέου προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χρίστο Πούλιο, με την οποία εκδήλωσε τη στήριξή του αλλά και τη σημασία που αποδίδει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στο εκλογικό κέντρο του κ. Πούλιου το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου τον υποδέχτηκαν ο κ. Πούλιος, ο βουλευτής κ. Σγουρίδης,  ο κ. Καραλίδης η κα Καραχασάν, ο κ. Κορυφίδης υποψήφιος νομάρχης Δράμας, ο κ. Παπουτσής υποψήφιος νομάρχης Καβάλας, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδης και πλήθος κόσμου. Αφού …περιηγήθηκε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του κ. Πούλιου, συνοδευόμενος από όλους τους παριστάμενους …περιηγήθηκε στους δρόμους της πόλης για να καταλήξει στο εκλογικό κέντρο του κ. Καραλίδη όπου τον περίμενε μια ενθουσιώδης συγκέντρωση. Οι Ξανθιώτες δέχτηκαν με ενθουσιασμό τον κ. Παπανδρέου και εκείνος ανταπέδωσε με θερμούς χαιρετισμούς. Θερμό το καλωσόρισμα του κ. Καραλίδη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «θερμή» η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, θερμή και η παρουσία της νεολαίας που με τα συνθήματά της δημιούργησε ένα κλίμα…εθνικών εκλογών!   

Φέρνω το μήνυμα της …ελπίδας που έχει χαθεί από την κυβέρνηση των ημετέρων…»

 «Φέρνω το μήνυμα της ελπίδας που εδώ και 2,5 χρόνια έχει χαθεί από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου ασκώντας δριμεία κριτική στο κυβερνητικό έργο και ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους με την αναφορά του «σε κυβέρνηση ημετέρων» και «γαλάζια επανίδρυση». Τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή με τη Ν.Δ. με την αναφορά του σε «μια δίκαιη κοινωνία με δουλειά για όλους και όχι για τους λίγους ευνοούμενους», ενώ καυστικές ήταν οι αναφορές του στον ίδιο τον πρωθυπουργό, γεγονός που παραπέμπει σε …άρωμα πρόωρων εθνικών εκλογών: «Μια κυβέρνηση που άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει , μια κυβέρνηση που έχει ένα πρωθυπουργό που κρύβει την αλήθεια και κρύβεται από την πραγματικότητα που ζει ο ελληνικός λαός, ένα πρωθυπουργό που είναι εύκολος στα μεγάλα λόγια αλλά είναι άφαντος στα μεγάλα προβλήματα. Μια παράταξη που απαξίωσε το σημαντικό έργο μας, την παρακαταθήκη που αφήσαμε. Διαίρεσε την Ελλάδα , διαίρεσε τους Έλληνες. Σήμερα η χώρα μας λοιδωρείται, ακούμε ότι ο ελληνικός λαός έγινε πιο πλούσιος κατά 25% …αυτά είναι τα τεχνάσματα του κ. Καραμανλή…»

Θέλουμε μια δίκαιη κοινωνία…

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα προβλήματα της Μακεδονίας  – Θράκης και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο ζάχαρης, στα φωσφορικά λιπάσματα στην ανεργία και στο πρόβλημα με τον καπνό  – προβλήματα που απορρέουν – όπως σημείωσε –  από την λαθεμένη πολιτική της κυβέρνησης: «Εμείς θέλουμε μια κοινωνία δίκαιη με εργασία για όλους και όχι για τους λίγους και προνομιούχους, θέλουμε να ενώσουμε όχι να διαιρέσουμε, θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο πλούτο και όχι να τον σπαταλάμε για τους αρεστούς και τους «κουμπάρους» της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε μια δίκαιη κοινωνία…γι’ αυτό βασιζόμαστε σε άξιους ανθρώπους για να μπορούν να κάνουν έργο…».

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου μετέβη στη Σμίνθη όπου έγινε ένθερμα δεκτός από τους κατοίκους στο κέντρο της Σμίνθης. Η κα Καραχασάν τον καλωσόρισε κάνοντας μια αναφορά στη Γιορτή των μουσουλμάνων στο Ραμαζάνι: «Υποδεχόμαστε σήμερα τον άνθρωπο τον πολιτικό που μας άνοιξε τον ορίζοντα, που μας έκανε να νιώσουμε σιγουριά, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Ειδικότερα εγώ υποδέχομαι τον άνθρωπο που έδειξε στον πρόσωπο μου εμπιστοσύνη, που μου ανέθεσε ένα σημαντικό και δύσκολο αγώνα. Να αποδείξω στην πράξη ότι οι νέοι μπορούν, οι γυναίκες ότι οι πολίτες της μειονότητας μπορούν».

Σμίνθη: «Θέλω να αισθάνεστε ελεύθεροι από τους μεσάζοντες που κρατούν όμηρη την μειονότητα» 

Το μήνυμα της ομιλίας Παπανδρέου στην Σμίνθη κωδικοποιείται στη φράση: «Θα είμαστε κοντά σας…», ενώ ιδιαίτερη ήταν η έμφαση που έδωσε καταθέτοντας το όραμά του για δίκαιη κοινωνία: « Για μας δίκαιη κοινωνία σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις. Όλοι είναι ίσοι με τα ίδια δικαιώματα απέναντι στον νόμο, απέναντι στην πολιτεία. Όλοι έχουν ίδιες δυνατότητες να ελπίζουν, να προκόβουν, να ευημερούν, να εργάζονται, να σχεδιάζουν το μέλλον τους, να έχουν ασφάλεια για τα παιδιά τους και το μέλλον τους. Δεν χωρίζουμε τους ανθρώπους σε γαλάζιους, πράσινους, κόκκινους,  δεν χωρίζουμε τους ανθρώπους σε χριστιανούς και μουσουλμάνους…»

Ιδιαίτερη επίσης ήταν η αναφορά του στα προβλήματα των κατοίκων της ορεινής ζώνης: «Πάλεψα ν’ αλλάξουμε το εκπαιδευτικό σύστημα και ανοίξαμε μια πόρτα, παλέψαμε για να αλλάξουμε άδικους νόμους, παλέψαμε να πέσουν οι μπάρες, παλέψαμε για καλές σχέσεις με τη γείτονα χώρα, την Τουρκία, που σήμερα η κυβέρνηση με έλλειψη πολιτικής εγκαταλείπει ,τις αφήνει στο έλεος του θεού…».

Για το ναυπηγοεπισκευαστικό επίδομα: «Όχι μόνο δεν σας βοηθά αλλά και στα δικαστήρια σας πάει για το επίδομα». Υπερθεμάτισε για το επίδομα θέρμανσης, ενώ αναφερόμενος στον καπνό ανέδειξε την ανακολουθία του πρωθυπουργού: «Σας είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι ο ίδιος θα πάει στις Βρυξέλες να διαπραγματευτεί για τον καπνό. Το είδατε ποτέ να πάει;»

Δεσμεύτηκε για δίκαιη κοινωνία για επένδυση στην παιδεία: « Πρέπει να φτιάξουμε σωστή παιδεία για όλους, να επενδύσουμε εδώ, να φτιάξουμε σχολεία πρότυπα. Εμείς θα επενδύσουμε στην παιδεία στην ανάπτυξη της περιοχής».

Αναφορικά  με την επιλογή του στο πρόσωπο της κας Καραχασάν, σημείωσε ότι αποτελεί «συνέπεια μου απέναντι στις αξίες και στα πιστεύω μου. Πιστεύω στα δικαιώματα σας, πιστεύω στις δυνατότητες των δικών σας στελεχών να παίξουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία στην πολιτική».

Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε εύσχημα στους «μεσάζοντες» της μειονότητας: « Η μειονότητα έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορους μεσάζοντες οι  οποίοι θέλουν να κρατούν την μειονότητα  όμηρο να μην είναι απελευθερωμένη. Εγώ θέλω να αισθάνεστε ελεύθεροι…έχετε δυνάμεις και αυτές η χώρα μας τις χρειάζεται. Θα παλέψουμε μαζί, θα είμαστε κοντά σας στις δίκες και στις δύσκολες στιγμές…»

Θερμή ήταν και η συγκέντρωση στο Εύλαλο για τον Γ. Παπανδρέου. Συνδημότες, Χριστιανοί και Μειονοτικοί απ’ όλους τους οικισμούς περίμεναν να τον χαιρετήσουν.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου είπε στην προσφώνησή του:

«Κύριε Πρόεδρε, με ιδιαίτερη χαρά, τιμή και συγκίνηση σας καλωσορίζω για τρίτη φορά στο Δήμο Τοπείρου. Ένα Δήμο που είμαστε βέβαιοι ότι ξεχωρίζετε και αγαπάτε αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι και οι δημότες μας τρέφουν στο πρόσωπό σας αισθήματα εμπιστοσύνης, συμπαράστασης και συμπαράταξης.

Ο Δήμος μας είναι όπως πολύ καλά ξέρετε δήμος πολυπολιτισμικός με μικτή σύνθεση πληθυσμού, αλλά και ένας δήμος όπου η ισονομία, η ισοπολιτεία, η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία Χριστιανών και Μειονοτικών εφαρμόζονται καθημερινά στην πράξη και αποτελούν το μεγαλύτερο ίσως επίτευγμα της πολιτικής μας, πέρα από το έργο που προσφέραμε ως δημοτική αρχή.

Και την πολιτική αυτή όλοι γνωρίζουμε ότι εσείς εμπνευστήκατε, εσείς σχεδιάσατε, εσείς θεμελιώσατε και εφαρμόσατε στην πράξη με τα γνωστά πολύ σημαντικά αποτελέσματα κι εμείς απλώς ακολουθούμε τα βήματά σας.

Θέλω ακόμα να επισημάνω ότι εμείς είμαστε εργάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρετούμε τον τόπο με μοναδικό κριτήριο την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των συνδημοτών μας και προσπαθούμε καθημερινά και ακούραστα να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες μας μια δίκαιη κοινωνία, γιατί αυτό δικαιούνται και αυτό τους αξίζει.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την επίσκεψή σας και σας καλώ να απευθύνετε στους συνδημότες μου χαιρετισμό».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ανταπάντησε:

«Φίλε Στέλιο, είμαι βέβαιος ότι με ανθρώπους αυτοδιοικητικούς όπως εσύ Δήμαρχε, αυτός ο τόπος θα προχωρήσει και θα προοδεύσει. Εξ’ άλλου ο Δήμος σας έχει πολλά πλεονεκτήματα και μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ υποσχόμαστε ότι θα μεταφέρουμε αρμοδιότητες και πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να ξεφύγει από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της κεντρικής εξουσίας και να μπορεί να παρέμβει σ’ όλους τους τομείς που οι δημότες έχουν ανάγκη, όπως πρόνοια, υγεία, απασχόληση κλπ».

Τελειώνοντας ευχήθηκε στον Δήμαρχο κουράγιο και δύναμη για τον εκλογικό του αγώνα, τόνισε ότι θεωρεί την νίκη του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δεδομένη και υποσχέθηκε ότι θα ξανά επισκεφθεί τον Τόπειρο που τον έχει στην καρδιά του και θα ξανασυναντήσει τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου και πάλι Δήμαρχο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δοκιμή 2!

πλήρες …