Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Καθαρά εισπρακτικό μέτρο η αύξηση των δημοτικών τελών

Καθαρά εισπρακτικό μέτρο η αύξηση των δημοτικών τελών

0

Και ο Δημοτικός Συνδυασμός Πολίτες για την Ξάνθη εκφράζει την αντίθεσή του στην ψήφιση εκ μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας την αύξηση των δημοτικών τελών σε διάφορους τομείς.

Αρνητική θέση στην ενέργεια αυτή έλαβε στο δημοτικό συμβούλιο ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

Το κείμενο

Με τον πιο άκομψο τρόπο «ευχαρίστησε» ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης τους συμπολίτες μας για την υπερψήφιση του συνδυασμού του. Την επομένη των δημοτικών εκλογών και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (Δημ. Σ. 23/10/06) αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες η αύξηση των δημοτικών και άλλων τελών.

Η πρόταση για την αύξηση των εισφορών των συμπολιτών μας προς το Δήμο διακρίνεται για την προχειρότητα και την αποσπασματικότητά της.

Ζητήσαμε εξηγήσεις για το ύψος των αυξήσεων αφού διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά των αυξήσεων δεν προήλθαν μετά από μελέτη αλλά από εμπειρικές εκτιμήσεις.

Απάντηση δεν υπήρξε.

Ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποιο σχέδιο της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων της και αν η αύξηση των δημοτικών τελών εντάσσεται σ’ αυτό.

Η άρνηση απάντησης έδειξε ότι τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει.

Με λίγα λόγια, η δημοτική αρχή απέκρυψε από τους δημότες τις προθέσεις της για αυξήσεις των δημοτικών τελών και έσπευσε να διαψεύσει την εικόνα του νοικοκυρεμένου Δήμου αμέσως μετά τις εκλογές. Για άλλη μια φορά αποφάσισε χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση να μετακυλήσει στις πλάτες των δημοτών τα ελλείμματα των δημοτικών επιχειρήσεων. Κινήθηκε με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό σε μία φορομπηχτική λογική, χωρίς να ασχολείται σχεδιασμένα με τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου μας.

Η δημοτικής μας ομάδας καταψήφισε όλες τις προτάσεις που προέβλεπαν αυξήσεις στις εισφορές των συνδημοτών μας και επεσήμανε ότι πρόκειται για μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα χωρίς ίχνος ανταποδοτικότητας.

Ξάνθη, 24 Οκτωβρίου 2006

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημα…