Γεννά καινοτομίες…

0

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28 Νοεμβρίου, η ημερίδα επικοινωνίας αποτελεσμάτων του προγράμματος «Τεχνογένεσις» που έχει φορέα  υλοποίησης την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον απολογισμό του προγράμματος από τον σύμβουλο υλοποίηση αυτού, κ. Χρήστο Εμμανουηλίδη και την ομιλία του γ. γραμματέα της Περιφέρειας Α. Μ – Θ κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου που αναφέρθηκε στα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα πλαίσια της δράσης αυτής αλλά και στους άξονες δόμησης του προγράμματος.

Αποτελέσματα του προγράμματος «Τεχνογένεσις»

Ως αποτελέσματα του Προγράμματος Τεχνογένεσις αναφέρθηκαν:

1)Κινητοποίησε φυσικά πρόσωπα, ερευνητές, εταιρείες και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίων, συλλέχθηκαν 300 ιδέες.

2)Προήγαγε την επιχειρηματική κουλτούρα σε ερευνητές καινοτόμους

3)Απασχόλησε ένα σημαντικό αριθμό συμβούλων, επιστημόνων και τεχνικών ως «Εστιακά σημεία», συντάκτες των επιχειρηματικών Σχεδίων και στελέχη  υλοποίησης των «κλινικών», δημιουργώντας υποδομές διαχείρισης της καινοτομίας στην Περιφέρεια Α.Μ. – Θ.

3)Συνέβαλε στην δημιουργία ψηφιακών εργαλείων υποστήριξης της καινοτομίας

4)Κατέστησε γνωστή την έννοια της καινοτομίας στον ευρύτερο πληθυσμό της περιφέρειας Α.Μ. – Θ.

5)Μετέτρεψε 12 ιδέες σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες

6)Προσέφερε καινούργια προοπτική για την περιφερειακή οικονομία και αποτελεί παράδειγμα για μελλοντικές παρεμβάσεις στην περιφερειακή ανάπτυξη

Σημειώνεται ότι το «Τεχνογένεσις είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα για νέες στρατηγικές καινοτομίας που εστιάζει στη δημιουργία ενός περιφερειακού δικτύου σχέσεων μεταξύ διαφόρων τμημάτων του περιφερειακού παραγωγικού συστήματος. Το «Ε» έχει παρουσιάσει σε αναλυτικό ρεπορτάζ (Αύγουστος 2006) μια την καινοτόμο ιδέα του κ. Νικόλαου Τσάγκα: «Μικροσκοπικός αισθητήρας για έλεγχο επικίνδυνης πίεσης ελαστικών τροχών και βλάβης ένσφαιρων τριβέων (ρουλεμάν) και φρένων οχήματος εν κινήσει», η οποία βραβεύτηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα στο πλαίσιο της «εβδομάδας επιστήμης και τεχνολογίας στις 28 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2006 και από τον πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Βιστονίδας

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βιστονίδας η Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμ…