Ανάγκη κυκλοφοριακής αγωγής

0

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο χώρο που «έστησε» μια πρωτότυπη και διαφορετική έκθεση η Τροχαία Ξάνθης, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις αιτίες που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα.

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2006, στις 18.30, στη Αμφιθέατρο Ξάνθης,  η Αστυνομική Διεύθυνση και το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης διοργάνωσαν ημερίδα  που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Αντεγκληματικής Πολιτικής και Δράσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα τα τροχαία ατυχήματα και τους παράγοντες που τα προκαλούν, την κυκλοφοριακή αγωγή και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Στο χώρο επίσης πραγματοποιείται έκθεση της τροχαίας με αφίσες που σοκάρουν και προκαλούν να σκεφτεί κάθε οδηγός τη συμπεριφορά του στο δρόμο.

Η ημερίδα

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Τσαντριζος Χ. ενώ παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης Γ., εκ μέρους του Δήμου Ξάνθης ο κ. Τσέπελης Μ., ο Αστυνομικός Διευθυντής Θράκης, ο Αστυνομικός Διοικητής Ξάνθης κ. Χριστοφορίδης Ι., ο Διοικητής της Τροχαίας Ξάνθης Αστυνόμος Α΄ Γκοδοσίδης Γ. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα αίτια που οδηγούν στα τροχαία ατυχήματα και τον τρόπο που μπορούν να προλαμβάνονται ενώ από την πλευρά της Τροχαίας τονίστηκε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν έχουν μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά κυρίως στοχεύουν στην προφύλαξη για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Σημαντική και γλαφυρή ήταν η περιγραφή των γιατρών όσον αφορά στα θύματα των ατυχημάτων και στην περίθαλψη που παρέχεται στα άτομα που τραυματίζονται.

Κυκλοφοριακή αγωγή

Ιδιαιτέρως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές η ανάγκη κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία και αναφέρθηκε ο ρόλος της έκθεσης στην οπτικοποίηση των μηνυμάτων που μπορούν να επηρεάσουν μικρούς και μεγάλους, οδηγούς και πεζούς.

Θετικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν τα θύματα των τροχαίων είναι ηλικίας 13-30 χρόνων και ο μέσος όρος ετησίως ανέρχεται στους 1.600 νεκρούς και 30.000 τραυματίες. Στη Ξάνθη την τελευταία χρονιά έχουμε ενθαρρυντικά αποτελέσματα με μείωση 70-80% των ατυχημάτων και από 35 νεκρούς της προηγούμενης χρονιάς, φέτος μόνο 8, ενώ αντίστοιχη μείωση παρουσιάστηκε και στους τραυματίες.

Ο κόσμος που παρακολούθησε την ημερίδα ήταν αρκετός και την έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2006, επισκέπτονται καθημερινά πολλοί πολίτες και σχολικές τάξεις που ενημερώνονται από άνδρες της Τροχαίας Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα επακόλουθα της βιοαιθανόλης για την ΕΒΖ

«Διέβη τον Ρουβίκωνα» η ΕΒΖ με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας για μετατροπή τω…