Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 8 χρόνια κάθειρξη στην πρώην Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Ξάνθης

8 χρόνια κάθειρξη στην πρώην Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Ξάνθης

0

Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε για την κα Κατερίνα Βασιλειάδου πρώην διευθύντρια του Επιμελητηρίου Ξάνθης με την απόφαση του 5μελους Εφετείου Κομοτηνής η οποία εξεδόθη το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφόρησή μας από τον εκ Θεσσαλονίκης δικηγόρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης  κ. Ζηκόπουλου, η κα Βασιλειάδου

κηρύχθηκε ένοχος για τα δύο  αδικήματα: Την υπεξαίρεση στην υπηρεσία ως δημόσιος υπάλληλος και την υπεξαγωγή εγγράφων,  όλα αυτά σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου (1608/50). Της επεβλήθη ποινικώς συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Σημειώνεται ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια κάθειρξη.

Από την Τετάρτη λοιπόν η κα Βασιλειάδου, αφού κρατήθηκε στο τμήμα Μεταγωγών Κομοτηνής, οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή σύμφωνα με τον κ. Ζηκόπουλο , δεν είναι αμετάκλητη καθώς έχει το δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο.

 Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα αναφορικά με το 40% του μισθού της κας Βασιλειάδου που της αποδίδεται από το Επιμελητήριο Ξάνθης, καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν την έχει απολύσει αλλά έχει τεθεί σε αργία.

Η επόμενη κίνηση είναι να συνέλθει το υπηρεσιακό συμβούλιο, μετά την καταδίκη και να αποφασιστεί η οριστική απόλυση και αυτή η διαδικασία επισπεύδεται καθώς μόνο αν η απόφαση είναι αμετάκλητη, οπότε αυτοδικαίως παύει να είναι δημόσιος υπάλληλος και μόνο αν παρέλθει η προθεσμία της αναιρέσεως ή απορριφθεί η τυχούσα αναίρεση που θα ασκήσει, τότε αυτοδικαίως εκπίπτει εκ νόμοις της καταβολής του 40% μισθού της.

Αναφορικά δε με το θέμα της επιστροφής των 114 εκ. δραχμών, το Επιμελητήριο προτίθεται να προβεί στις νομικές ενέργειες, ενώπιον των αστικών δικαστηρίων αξιώνοντας την επιστροφή των χρημάτων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Συνδημότισσες  και συνδημότες, Νιώθω την ανάγκη  30 ημέρες πριν  από τις εκ…