Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 750 εφοριακοί, τελωνειακοί, χημικοί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ

750 εφοριακοί, τελωνειακοί, χημικοί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ

0

Το πρώτο βήμα έγινε με την υποβολή την περασμένη εβδομάδα του αιτήματος στην Τριμελή Επιτροπή Υπουργών που εγκρίνει τις επικείμενες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Η έγκριση θεωρείται βέβαιη και για τον πρόσθετο λόγο ότι στην προκειμένη περίπτωση το υπουργείο Οικονομίας εκπροσωπείται με δύο μέλη, ένα εξ οφίτσιο και ένα ως καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας και ουσιαστικά αναμένεται η υπογραφή από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών.

Η προκήρυξη είναι σχεδόν έτοιμη. Ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΑΣΕΠ και το μόνο που μένει να αποφασιστεί είναι ο τρόπος διεξαγωγής του.

Εκτιμάται ότι η έκδοση της προκήρυξης θα πάρει αρκετούς μήνες και γιατί απαιτούνται αρκετές διαδικασίες μέχρι να πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο αλλά και για λόγους προγραμματισμού του ΑΣΕΠ.

Πριν πάει το θέμα στο ΑΣΕΠ, θα πρέπει να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα ξεχωρίζονται οι θέσεις του Ν. 2643 για άτομα ειδικών κατηγοριών.

Όταν φτάσει το αίτημα στο ΑΣΕΠ, θα υπάρξει ένας κύκλος διαβουλεύσεων με το υπουργείο για την οριστικοποίηση της προκήρυξης.

Το επίμαχο ανοιχτό θέμα είναι αν ο διαγωνισμός θα γίνει με γραπτές εξετάσεις, όπως γινόταν μέχρι τώρα ή με σειρά προτεραιότητας. Την τελική απόφαση θα την πάρει η μείζων Ολομέλεια του ΑΣΕΠ.

Εδώ να σημειωθεί ότι η νέα κατεύθυνση που έχει το ΑΣΕΠ είναι να είναι φειδωλό στη διεξαγωγή γραπτών διαγωνισμών και να προσφεύγει σ’ αυτούς μόνο για ειδικές περιπτώσεις, όπως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Αν μάλιστα η υποβολή του αιτήματος για διαγωνισμό αργήσει και στο μεταξύ διεξαχθεί το τεστ δεξιοτήτων, τότε θα είναι βέβαιο ότι οι πιθανότητες για διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού θα είναι μηδενικές.

Αρνητικό θα είναι επίσης το ΑΣΕΠ και στην περίπτωση που το υπουργείο ζητήσει να τεθεί ως κριτήριο η συνέντευξη. Ένα άλλο στοιχείο που αφορά τον χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2007 δεν είναι διακριτό κάποιο νέο κονδύλι για προσλήψεις, πράγμα που σημαίνει ότι ο διαγωνισμός και αρχές του 2007 να διεξαχθεί δεν θα υπάρχουν οριστικά αποτελέσματα πριν από το τέλος του νέου χρόνου και οι πράξεις διορισμού που θα επιβαρύνουν τη μισθοδοσία θα γίνουν το 2008.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα επακόλουθα της βιοαιθανόλης για την ΕΒΖ

«Διέβη τον Ρουβίκωνα» η ΕΒΖ με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας για μετατροπή τω…