Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Πυροβολούσε αδιακρίτως …28χρονος στα Μάγγανα

Πυροβολούσε αδιακρίτως …28χρονος στα Μάγγανα

0

Ευτυχώς είχε καλό τέλος η υπόθεση στα Μάγγανα και δεν θρηνήσαμε θύματα…Αλλά το γεγονός αναστάτωσε πολύ την μικρή κοινωνία , αποσοβήθηκαν όμως τα χειρότερα χάρη στον έγκαιρο και σωστό χειρισμό του θέματος από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Συνέβη στα Μάγγανα Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφόρηση από την αστυνομία  την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 17.30′ στο χωριό Μάγγανα Ξάνθης, 28χρονος κάτοικος διέρρηξε την οικία του θείου του από την οποία αφήρεσε μια κυνηγετική καραμπίνα και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, Στη συνέχεια πυροβόλησε 50 φορές περίπου με την κυνηγετική καραμπίνα σε λαμπτήρες φωτισμού της δημοτικής οδού, σε πινακίδες σημάνσεως και σε άλλα σημεία, χωρίς να προκληθεί κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα ή τη ζωή τρίτων.

Ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και ΟΠΚΕ Διεύθυνσης για αναζήτηση και σύλληψη δράστη. Στις 7 μ.μ. της ίδιας ημέρας ο δράστης κλείσθηκε στην οικία του και κατά διαστήματα έβγαινε στο μπαλκόνι, κρατώντας ένα ψαροντούφεκο οπλισμένο. Έγινε αποκλεισμός του χώρου της οικίας του δράστη και των οδών

διαφυγής του καθώς είχε στην κατοχή του αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του και ενημερώθηκαν όλοι οι περίοικοι.

Ο δράστης σύμφωνα με την μαρτυρία των γονιών του, παρουσίαζε το τελευταίο διάστημα συμπτώματα ψυχικής διαταραχής.

Η επιχείρηση της ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης

Στο περιστατικό έφθασαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης και ο Διοικητής του Α. Τ. Περιφέρειας, καθόσον το περιστατικό κρίθηκε πολύ

σοβαρό ως προς την αντιμετώπιση του γιατί ο δράστης βρισκόταν σε έντονη υπερδιέγερση. Έγινε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό για την κατάσταση της υγείας του και ακολούθησε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί του με αξιωματικό διαπραγματευτή της Υπηρεσίας  την οποία αρνήθηκε. Στη συνέχεια αποφασίσθηκε από την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ η συνδρομή κλιμακίου της Ειδικής Κατασταλτικής

Αντιτρομοκρατικής Μονάδος της Θεσσαλονίκης για την καλύτερη αντιμετώπιση του περιστατικού. Στις 23.30′ της ιδίας μέρας αφίχθη στα Μάγγανα 10μελής ομάδας της ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης. Τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση από κοντινή απόσταση η οικία του δράστη ο οποίος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες προέβαινε σε φθορές επίπλων, οικοσυσκευών και υαλοπίνακα της οικίας του, ενώ επιχείρησε 2 φορές να διαφύγει χωρίς επιτυχία χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα του.

Το πρωί της Τρίτης  (06.45′) ώρα αποφασίσθηκε και πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιχείρηση από την ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης παρουσία και εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης η οποία ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, και ο δράστης αφού ακινητοποιήθηκε συνελήφθη, χωρίς να προκληθεί κίνδυνος τραυματισμού του δράστη ή αστυνομικών.

Σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα που επακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• Ένα (01) δίκαννο κυνηγετικό όπλο

• Μία (1) καραμπίνα

• Ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους 22,5 εκ. και μήκος λάμας 11,5 εκ.

• Ένα (1) ψαροντούφεκο

• Ένα (1) αλυσοπρίονο

Στο περιστατικό κλήθηκαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης και η Υπηρεσία της Αστυνομίας, ενισχύθηκε από τις ΟΠΚΕ των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ροδόπης και Καβάλας.

Δράστης μετά τη σύλληψη του, οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης αφού του παρασχέθηκε φαρμακευτική αγωγή στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 2002

Δήμος Ξάνθης Πληθυσμός:52.270 Εγγεγραμμένοι:40.089 Έδρες:27 Τμήματα:75 Ψήφισαν:27.240 Έγκυ…