Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΑΙΤΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;

ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΑΙΤΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;

0

Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που έγινε βράβευση από φορέα της Ξάνθης μαθητών που διακρίθηκαν ταυτόχρονα στα μαθήματα αλλά και στα αθλήματα ή τις τέχνες .Ίσως και να μην υπήρξε ποτέ…Βραβεύσεις όμως συνταξιοδοτούμενων χωρίς ιδιαίτερη διάκριση , μπορώ να θυμηθώ πολλές.

Τι μου φταίνε οι συνταξιοδοτούμενοι ;σε τίποτε ,μόνον που οι διαθέσιμοι πόροι όλο και συρρικνώνονται , λεφτά δεν υπάρχουν…Αλλά και όσα υπάρχουν με ποια κριτήρια διατίθενται; Σε τι θα βοηθήσει αγορά βιβλίων με τίτλο «Μίλτος ο Κουντουράς Ο Έλληνας» από τον Δήμο Ξάνθης (ήταν θέμα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο) και ποιους θα ωφελήσει; «Βουλευτικό Ξανθιώτικο προσκύνημα» σε κοπή βασιλόπιτας πριν μια εβδομάδα αθλητικού συλλόγου που δεν έχει προσφέρει ούτε μια Πανελλήνια διάκριση…Βράβευση συνταξιοδοτούμενων εκπαιδευτικών πριν μέρες από τη Νομαρχία γιατί κατά την υπηρεσία τους έκαναν αυτό που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν…Δεν συνεχίζω .

Θα αναφερθώ σε μερικά παιδιά ,«το μέλλον μας»,που δεν μάθαμε γι’ αυτά. Χονδρού Μαρία μαθήτρια Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου και καλή σκακίστρια, Ρέστα Μαρία μαθήτρια Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου, Καντζαρίδου Μαρία μαθήτρια Β΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου ,Κεχαγιάς Παναγιώτης μαθητής Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου και Κωτούλα Βασιλεία μαθήτρια της Α΄τάξης του 1ου Λυκείου ήταν τα παιδιά που πέρασαν με επιτυχία τον 1ο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ενώ η Κωτούλα Βασιλεία συνεχίζει στον τελικό διαγωνισμό στην Αθήνα όπου αν πετύχει θα περιληφθεί στη σύνθεση της Εθνικής ομάδας. Αυτά τα παιδιά πάλεψαν με δύσκολα προβλήματα πάνω σε μια λευκή ,σαν την ψυχή τους, κόλλα χαρτί και ελπίζω ότι θα συνεχίσουν…

Μια ενθάρρυνση όμως ; Η επιβράβευση είναι βασικό μέσο διαπαιδαγώγησης προς όλα τα παιδιά και όχι μόνο στα επιβραβευόμενα. Δημιουργεί πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση σωστά. Οι σπαζοκεφαλιές πάνω στο χαρτί κύριοι βουλευτές της Ξάνθης δημιουργούν τα σωστά πρότυπα και όχι το σπάσιμο τούβλων με το κεφάλι η το χέρι όπως τις προάλλες παρατηρήσατε… Ο σχολιαστής.

Υ.Γ. μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον σχολιαστή μέσω της ιστοσελίδας

skaki.xan.duth.gr (χωρίς www μπροστά) κάνοντας κλίκ στο επικοινωνήστε μαζί μας .

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άγια Θεοφάνια στην Ξάνθη

Πλήθος πιστών στην γέφυρα του Κόσυνθου. Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν Ιορδά…