Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Φιλοξενήθηκαν 30 τουριστικοί πράκτορες του HATTA με σκοπό τη γνωριμία και τη διερεύνηση δυνατοτήτων τουριστικής προβολής του νομού Ξάνθης

Φιλοξενήθηκαν 30 τουριστικοί πράκτορες του HATTA με σκοπό τη γνωριμία και τη διερεύνηση δυνατοτήτων τουριστικής προβολής του νομού Ξάνθης

0

Ο Νομός μας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού. Στοχεύοντας στην προβολή των τουριστικών δυνατοτήτων του νομού, των φυσικών πλεονεκτημάτων του, που μπορούν να αποτελέσουν ταξιδιωτικό προορισμό για έλληνες και ξένους, αποβλέποντας στην ανάδειξη τους, μέσα από τουριστικά προγράμματα των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών Γραφείων, με απώτερο στόχο την τουριστική ενδυνάμωση του νομού, που αποτελεί βασική προτεραιότητα του Νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη και της εταιρείας Προβολής και Πολιτιστικής ανάπτυξης Ν. Ξάνθης, ευθυγραμμίζεται η πρωτοβουλία των προαναφερθέντων (Νομάρχης κα Στάντζιου), να καλέσουν και να φιλοξενήσουν 30 εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων του HATTA (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) στο νομό μας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι φιλοξενούμενοι ανακάλυψαν τους «κρυμμένους θησαυρούς» της περιοχής , ξεναγήθηκαν σ’ όλο το νομό, συναντήθηκαν με τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και επιχειρηματίες του νομού που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και κατέθεσαν τις απόψεις τους, με την ομιλία του προέδρου του HATTA κ. Ιωάννη Ευαγγέλου με θέμα: «Εξελίξεις στον τουρισμό και τα νέα δεδομένα για τις τουριστικές επιχειρήσεις», στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 6.30 παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης και ενός μεγάλου κοινού που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Μαγεμένος από τα κάλλη του νομού μας, δήλωσε ο κ. Ευαγγέλου στους δημοσιογράφους και μίλησε για την επίσκεψη των εκπροσώπων του HATTA, καθώς και για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του νομού μας: «Είναι μια οργανωμένη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Νομάρχη Ξάνθης, για να γνωρίσουν το νομό και να συμπεριλάβουν στα προγράμματά τους και για τους Έλληνες και για τους ξένους πελάτες τους την περιοχή, η οποία μας έχει δημιουργήσει σοβαρό ενδιαφέρον για τα κάλλη της για τις δυνατότητες ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού και όχι για μαζικό τουρισμό. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στην προσπάθεια που γίνεται από τους τοπικούς επιχειρηματίες και φορείς για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του νομού».

Ο κ. Ευαγγέλου τόνισε ότι η βοήθεια του Συνδέσμου θα επικεντρωθεί στη διαφήμιση, ώστε να γίνουν γνωστές οι δυνατότητες του νομού: «…οι οποίες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Παράλληλα δε για καλύτερη γνωριμία, θα επαναλάβουν την επίσκεψη και με άλλους συναδέλφους τους επιχειρηματίες: «Είναι πολύ σημαντικό αυτοί που έχουν την ευθύνη των πωλήσεων του τουρισμού να γνωρίσουν την περιοχή».

Ο κ. Ευαγγέλου παράλληλα τόνισε ότι οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του νομού περιορίζονται σε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως οικοτουρισμό γεωφυσικό τουρισμό: «Κάνοντας χρήση και αξιοποιώντας αυτά τα στοιχεία και συμπεριλαμβάνοντας τα στα προγράμματά μας θα συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι βιότοποι που μπορεί να δημιουργούν κάποιες δυσκολίες στην ανάπτυξη στην πραγματικότητα όμως είναι ένας τεράστιος πλούτος που μπορεί να αξιοποιηθεί με το καλύτερο τρόπο».

Γίνεται εμφανής η τάση να διευρυνθεί ο τουριστικός ορίζοντας της χώρας μας που μέχρι στιγμής μονοπωλείται από το παράκτιο τουρισμό: «Η Ελλάδα μια μικρή σε έκταση χώρα, έχει μια τεράστια ποικιλία στοιχείων, που μπορούν να συνθέσουν πολύ ενδιαφέροντα και πιλοτικά προγράμματα σε συνδυασμό και με μια τεράστια πολιτιστική παράδοση που έχουμε».

Στο σημείο αυτό ο κ. Ευαγγέλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «κόσμημα» και δη στο Μουσείο Αβδήρων: « Ένα μικρό μουσείο με μια τεράστια έκθεση ιστορίας και πολιτισμού που βρίσκεται δίπλα σ’ ένα βιότοπο. Και τα δύο αυτά τα στοιχεία μπορούν να συνθέσουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα».

Η πρόεδρος της εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Ν. Ξάνθης κ. Ευτέρπη Στάντζιου δήλωσε: «Φιλοξενήσαμε τους τουριστικούς πράκτορες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό να γνωρίσουν την περιοχή μας να γνωρίσουν τη φιλοξενία μας με ενδεχόμενο στόχο την δραστηριοποίηση τους στο νομό μας. Στα πλαίσια αυτά κινήθηκε και η ομιλία του προέδρου του HATTA κ. Ευαγγέλου. Ειπώθηκαν τα νέα δεδομένα στον τουρισμό και στις τουριστικές επιχειρήσεις, γεγονός που βοηθά τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες, να προσαρμοστούν σ’ αυτά ώστε να επιτύχουμε μια καλύτερη πώληση του τουριστικού μας προϊόντος. Υπήρχε ανταπόκριση απ’ όλη τη Θράκη και αυτό είναι ελπιδοφόρο». Η κα Στάντζιου δήλωσε ότι επισκέφτηκαν το σύνολο του νομού και ότι συζητούνται συνεργασίες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…