Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Τσικνοπέμπτη: Ημέρα γιορτής, απολογισμού και δράσης…

Τσικνοπέμπτη: Ημέρα γιορτής, απολογισμού και δράσης…

0

Για το Τοπικό Παράρτημα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο χορός του Τοπικού Παραρτήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο οποίος κάθε χρόνο πραγματοποιείται την Τσικνοπέμπτη, αποτελεί πλέον έναν θεσμό στα δρώμενα της πόλης μας.

Με πρωτοβουλία των Εθελοντών Σαμαρειτών, αποτελεί ένα γεγονός που κάθε χρόνο αναμένεται από όλους σχεδόν τους κατοίκους της Ξάνθης, οι οποίοι το απέδειξαν και φέτος με την πολυπληθή παρουσία τους στο Κέντρο Διογένης.

«Έχει καθιερωθεί πλέον από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, ο χορός μας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Τσικνοπέμπτη» τόνισε μιλώντας στο «Ε» η πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους φορείς της πόλης, τους εκπροσώπους των συλλόγων αλλά και τους δημότες που τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Και τουλάχιστον για φέτος, η κ. Μαραγαριτοπούλου, είχε ένα λόγο παραπάνω να μιλάει με συγκίνηση για τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού που δεν σταματούν ποτέ…

Εδώ και μέρες λοιπόν όπως είναι γνωστό, το Τοπικό Παράρτημα Ξάνθης βρίσκεται στη Σρι Λάνκα, εκπροσωπούμενο από την εθελόντρια Σαμαρείτισα κ. Μανίτσα.

Η κ. Μανίτσα βρίσκεται στο πλωτό Νοσοκομείο που υπάρχει στην χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, προσφέροντας βοήθεια στους πληγέντες από το τσουνάμι.

Ένα δύσκολο έργο, μας είπε η κ. Μαργαριτοπούλου αφού οι ανάγκες που υπάρχουν στην εκεί περιοχή είναι τεράστιες.

Και το έργο δεν σταματάει…

Μέσα στην πόλη καθόλη τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, το ιατρείο του Ερυθρού Σταυρού, θα βρίσκεται κάτω από το Ρολόι της Κεντρικής Πλατείας προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες ενώ θα πραγματοποιούνται καθημερινές περιπολίες με το ειδικό όχημα που διαθέτει.

Μάλιστα ένα ακόμη κιόσκι του παραρτήματος θα στηθεί στο τέλος του γηπέδου του ΑΟΞ, στο τέρμα της παρέλασης, κοντά στα στέκια των Συλλόγων έτσι ώστε να παρεμβαίνει εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Την «υγειονομική κάλυψη» λοιπόν των ημερών του Καρναβαλιού αναλαμβάνει και φέτος, ο Ερυθρός Σταυρός

Η Πρόεδρος μας μίλησε επίσης με συγκίνηση για μια κίνηση των μαθητών του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κιμμερίων.

Τα παιδιά πήραν την πρωτοβουλία της διενέργειας ενός εράνου, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο Τοπικό Παράρτημα για την κάλυψη μέρους των αναγκών του.

Παρών βέβαια ο Ερυθρός Σταυρός και στο Νοσοκομείο Ξάνθης, βοηθώντας τους συμπολίτες που βρέθηκαν εκεί με τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας.

Ο χορός του Τοπικού Παραρτήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πραγματοποιήθηκε την Τσικνοπέμπτη, ήταν μια ευκαιρία για γιορτή.

Μια ευκαιρία ακόμη για να μη ξεχνούμε πως το έργο που επιτελεί είναι σπουδαίο και που θα το συνεχίζει όσο υπάρχουν ανάγκες και προβλήματα…

Κοντά πάντα στον ανθρώπινο πόνο…για τον λόγο αυτό, τα έσοδα θα διατεθούν για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κέντρου στους Τοξότες, το οποίο με την παρουσία του θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, προς όφελος πάντα όλων…

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο αίμα στους Δήμους…

Αλλάζουν πρόσωπα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού και οι Αντιδήμαρχοι. Πρόσωπα αλ…