Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Το ΠΑΜΕ Ξάνθης για την Καπνική Μιχαηλίδη

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης για την Καπνική Μιχαηλίδη

0

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα προβλήματα που υπάρχουν με την μετεγκατάσταση της Καπνικής Μιχαηλίδη εξέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος σε μια σειρά προβλημάτων που θα υπάρξουν από αυτή την ενέργεια ενώ αυτό που ζητά το ΠΑΜΕ από τους εργαζόμενους είναι η συσπείρωση έτσι ώστε ομαδικά να προχωρήσουν στις διεκδικήσεις τους.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της Ν.Δ. έδειξε ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί, συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έδωσε για ακόμα μια φορά την βοήθεια της στον εργοδότη ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.

Έτσι την Παρασκευή τα ξημερώματα με την παρουσία δύο διμοιριών των ΜΑΤ φυγάδευσαν τα δύο φορτηγά από το εργοστάσιο της ΚΑΠΝΙΚΗΣ.

Δεν φτάνει όπως φαίνεται μόνο η στήριξη που παρέχουν στους εργοδότες, με τις κρατικές επιδοτήσεις, τις φορολογικές απαλλαγές, με τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζουν, χρησιμοποιούν και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς όποτε το έχουν ανάγκη.

Αυτό έκαναν με τους αγρότες, τους μαθητές, με όποιους εργαζόμενους αγωνίζονται και βάζουν σε αμφισβήτηση την πολιτική τους.

Δεν μπορεί κανένας να σιωπά. Πρέπει να πάρουν όλοι θέση

Οι εργαζόμενοι της ΚΑΠΝΙΚΗΣ πρέπει να βγάλουν τα πολιτικά συμπεράσματα τους. Ότι αυτό που τους έφερε σε αυτήν την κατάσταση είναι η συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα από την ΝΔ. και μέχρι τώρα εφαρμοζόταν από το ΠΑΣΟΚ, πολιτική που απορρέει από την Ε.Ε.

Συνυπεύθυνοι είναι και οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, που καλλιεργούν την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό στους εργαζόμενους, ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ασυδοσία της εργοδοσίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να δείξουν ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους καπνεργάτες.

Χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑΣ της εργατικής τάξης κόντρα σε αυτήν την πολιτική.

Είναι άμεσο καθήκον να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της, να την ανατρέψουμε.

Το ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να κατακτήσει την εξουσία που σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό θα θέσει σε εφαρμογή την ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ που έχει ως μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…