Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Τι πρέπει να προσέχουμε και τι να ξεχάσουμε…

Τι πρέπει να προσέχουμε και τι να ξεχάσουμε…

0

Ημέρα που πρέπει να θυμίζει σε όλους πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε μιας και ο καταναλωτής βάλλεται από παντού…ερχόμενος διαρκώς αντιμέτωπος με δυσβάσταχτες ανατιμήσεις και περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

Και όσο για την κατάσταση που αντικρίζει στις καθημερινές του συναλλαγές, τουλάχιστον τραγική την χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος του ΙΝΚΑ Ξάνθης κ. Δομνίδης επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αποφύγει τις υπέρογκες και διαρκείς αυξήσεις ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Μια κατάσταση που όπως λέει δεν μπορούμε να αποφύγουμε ενώ τα χρήματα που έχουμε πια στις τσέπες μας είναι τόσο λίγα και διαρκώς μειώνονται.

Συμβουλεύοντας τους καταναλωτές στο μέτρο βέβαια του δυνατού, είναι να ξεπεράσουν τις παλιές τους συνήθειες.

Και τι σημαίνει αυτό; Να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα και να μην αγοράζουν προϊόντα που δεν τους είναι χρήσιμα και απαραίτητα.

«Να κοιτάξει μόνο τα προς το ζείν του και τίποτα άλλο…»

Εκτός βέβαια από τις ανατιμήσεις, τονίζει πως θα πρέπει να προσέχουμε την ποιότητα αυτών που αγοράζουμε.

Να μην προβαίνουμε σε άσκοπες αγορές, χαραμίζοντας αναίτια τα χρήματά μας.

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος για ενέργειες ενημέρωσης του ΙΝΚΑ προς τον κόσμο της Ξάνθης, επισημαίνει πως αυτό προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορεί να γίνει και δεν υπάρχει η δυνατότητα αφού χρειάζεται τόσο υποστήριξη όσο και το χρήμα.

Και όσο για τα «παράπονα» των ξανθιωτών, δεν λείπουν και αυτά αν και δεν εκφράζονται επισήμως προς το παράρτημα του ΙΝΚΑ.

Υπάρχει όπως μας είπε ο κ. Δομνίδης ένας διακανονισμός που γίνεται μέσω του τμήματος Εμπορίου και συμμετέχει το ΙΝΚΑ.

Στα τρία χρόνια ύπαρξης του τοπικού παραρτήματος τόνισε πως υπήρξε ένας σχετικός διακανονισμός ενώ φέτος, μέσα σε τρεις μήνες έχουν γίνει δύο και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστούν.

Και αυτή η αύξηση όπως μας λέει συμβαίνει γιατί ο καταναλωτής άρχισε να βγαίνει από τον «λήθαργο» και να βλέπει ότι τα δικαιώματά του βάλλονται.

«Θα πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να βλέπουμε μόνο αυτά που έχουμε μπροστά μας…να βλέπουμε μόνο αυτά που χρειαζόμαστε και να μη γεμίζουμε το καρότσι των σούπερ μάρκετ με προϊόντα για τα οποία θα μετανιώσουμε. Να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την μέθοδο με το χαρτάκι…».

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ευχές των φίλων του ΕΜΠΡΟΣ, και φέτος ήταν πάρα πολλοί

Τις ευχές τους απέστειλαν στο «Ε» για «Καλή Δημιουργική χρονιά» οι: Γιώργος Α. Παπανδρέου …