Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Το ΚΑΠΗ Κυψέλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του!

Το ΚΑΠΗ Κυψέλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του!

0

Με μια ευχή…και του χρόνου!Με μια ευχή…και του χρόνου πάλι όλοι μαζί, στον ίδιο χώρο, με την ίδια αγάπη!Μια ευχή που έκαναν όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ της Κυψέλης, όταν χθες το μεσημέρι έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Σε ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο, εκεί που καθημερινά συναντιούνται οι «ώριμοι» κάτοικοι της Κυψέλης και περνούν ευχάριστα την ώρα τους, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη γιορτή.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ήρθαμε εδώ στο παράρτημα του ΚΑΠΗ για να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Θέλω να πιστεύω πως ο καινούργιος χρόνος για όλα τα μέλη μας, θα είναι ένας χρόνος καλός. Ας φύγουν οι κακές μέρες και ας ελπίζουμε στις καλές που έρχονται. Ο Θεός να ρίξει στους ανθρώπους μας εδώ μια καλή ματιά, γιατί όπως ξέρετε, όλοι είναι σε μια ηλικία, άνω των εξήντα πέντε ετών και αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη της αγάπης και εδώ μέσα βρίσκουν την αγάπη και την θαλπωρή…» επισήμανε ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης κ. Ευστράτιος Σερραίος, ο οποίος διάβασε και την επιστολή του υφυπουργού Αλ. Κοντού που έστειλε τις ευχές του.

Παρών στη κοπή της πίτας του ΚΑΠΗ Κυψέλης, ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης ο οποίος τόνισε πως είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προσφέρουν σ’ αυτήν την ηλικία…

«Γιατί χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, δεν θα μπορούσαμε σήμερα να υπερηφανευόμαστε για την Ελλάδα την οποία έχουμε. Προσφέρατε ως παλαιότερες γενιές, πολλά σ’ αυτόν τον τόπο και σεις ειδικά, οι απόμαχοι της δουλειάς, έχετε προσφέρει πολλά στην Ξάνθη…ο καθένας από το δικό τους μετερίζι…άλλος από το καπνομάγαζο, άλλος από το ράσο, άλλος ως επιχειρηματίας και ως εργάτης, άλλος ως επαγγελματίας έμπορος. Σήμερα, ο νομός Ξάνθης είναι ένας τόπος πραγματικά όμορφος και δακτυλοδεικτούμενος. Εμείς δεν κάναμε τίποτα άλλο παρά τις δικές σας παρακαταθήκες να τις μετεξελίξουμε. Να τις πάρουμε και να τις πάμε πιο μπροστά. Αυτό φυσικά είναι το χρέος του καθενός. Το χρέος του καθενός είναι όταν αυτό το οποίο πήρε δανεικό από εσάς, να το επιστρέψει πίσω γεμάτο…και αυτό κάνουμε…και αυτή είναι η παράδοσή μας…η παράδοσή μας σαν λαός…Τα ΚΑΠΗ είναι ένας θεσμός που όταν πραγματοποιήθηκε επί ΠΑΣΟΚ θεωρήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να αποδώσει τα μέγιστα. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι χώροι χαράς και δημιουργίας…διότι και από αυτή την ηλικία εσείς προσφέρετε! Προσφέρετε με τις χορωδίες σας, με την διασκέδασή σας, προσφέρετε πολλά και σημαντικά στον συνάνθρωπο!» τόνισε ο κ. Σγουρίδης.

Μια ευχή από καρδιάς από την «ψυχή» του ΚΑΠΗ της Κυψέλης, όπως την είπαν, την κ. Φωτεινή.

«Είμαστε εδώ μια οικογένεια. Όπως σε κάθε οικογένεια, έτσι και εδώ υπάρχουν «μικροπροβληματάκια» αλλά με την αγάπη του καθενός όλα ξεπερνιούνται. Και φτάσαμε σήμερα εδώ, τρία χρόνια μετά, όλοι μαζί. Να έχουμε όλοι την υγεία μας, για να είμαστε, έτσι, όλοι μαζί, και του χρόνου εδώ!».

Το ΚΑΠΗ Κυψέλης απαριθμεί περίπου εκατό μέλη και τα περισσότερα επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο όπου στεγάζεται.

Συνολικά, τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης είναι περίπου τρεις χιλιάδες εξακόσια

Στόχος είναι μέσα στο 2005, τα τέσσερα παραρτήματα των ΚΑΠΗ καθώς και το Κεντρικό να δεχτούν ακόμη περισσότερα μέλη και αν σταθεί δυνατόν, οι χώροι να αυξηθούν αφού οι ανάγκες το απαιτούν!

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέες αυξήσεις τα καύσιμα

Αλλαγές προβλέπονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Μιλάει στο «Ε» ο Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ξά…