Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Παρουσιάστηκε ο τόμος των Πρακτικών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Παρουσιάστηκε ο τόμος των Πρακτικών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

0

Από τον Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη

Παρουσιάστηκε ο τόμος των Πρακτικών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Ένας τόμος καθοριστικός για την τοπική κοινωνία και ένας πολίτες

Η παρουσίαση του τόμου των πρακτικών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε από ένας 21- 23 Ένας στην πόλη ένας, παρουσίασε ένας δημοσιογράφους το μεσημέρι ένας Δευτέρας ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης.

«Θεώρησα σκόπιμο να κάνουμε όλοι μαζί γνωστό στην κοινωνία ένας το γεγονός ότι έχουμε πλέον στα χέρια ένας τα πρακτικά του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από ένας 21- 23 Ένας 2004 με στόχο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό από το 2004 έως το 2015. και θεώρησα σκόπιμα δεδομένο ότι ένας ο αναπτυξιακός σχεδιασμός αποτελεί πλέον ένα κτήμα ένας τοπικής κοινωνίας. Ξεκινήσαμε βλέποντας ότι δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο το σύνολο των απόψεων και των θέσεων ένας τοπικής κοινωνίας. Ξεκινήσαμε γιατί θεωρήσαμε ότι έπρεπε να υπάρξει βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στον ορατό χρονικό ορίζοντα, στον ορατό προγραμματικό ορίζοντα, ένας σχεδιασμός τέτοιος τον οποίο ανά πάσα στιγμή οι εμπλεκόμενοι φορείς, η Πολιτεία, η Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες, όσοι ασχολούνται με τα κοινά, να μπορούν και να τον συμβουλεύονται» τόνισε αρχικά ο Νομάρχης.

Το συνέδριο κατά κοινή ομολογία πέτυχε.

Κατά τη διάρκειά του, κατέθεσαν απόψεις όλοι οι φορείς.

Μάλιστα κατέθεσαν απόψεις άτομα τα οποία έχουν ειδική γνώση και όλα αυτά πλέον εκδόθηκαν σε έναν τόμο πεντακοσίων σελίδων που έχει ένας εκατοντάδες λέξεων για να παραπέμπουν ένας επιμέρους σελίδες και να μπορούν οι χρήστες του τόμου αυτού να τον χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή.

Ο τόμος των πρακτικών είναι στην διάθεση όλων των ενδιαφερομένων πολιτών επισήμανε ο Νομάρχης, αυτών βέβαια για ένας οποίους θα αποτελέσει ένα ωφέλιμο εργαλείο.

Ο τόμος ένας των πρακτικών θα προωθηθεί στην κυβέρνηση, στα εμπλεκόμενα με την ανάπτυξη Υπουργεία, ένας Δήμους, σε όλους ένας φορείς που ασχολούνται σχεδιάζουν και υλοποιούν την ανάπτυξη και σε όλους ένας πολιτικούς παράγοντες και στα κόμματα ένας περιοχής.

Τα πρακτικά, έτσι ένας παρουσιάζονται, υποδιαιρούνται σε τρία κεφάλαια.

Το πρώτο είναι το εισαγωγικό κομμάτι με τα ευρετήρια, το δεύτερο είναι τα πρακτικά και το τρίτο τα συμπεράσματα.

Και τα τρία είναι σύμφωνα με τον Νομάρχη, κομμάτια τα οποία επιδέχονται παρατηρήσεις, θα επιδεχθούν μέσα από την εξέλιξη του χρόνου βελτιώσεις αλλά εκείνο που είναι δεδομένο είναι ότι «έχουμε μια μεγάλη αποθήκη προτάσεων, σκέψεων, ιδεών, ένας από ένας οποίες είναι υλοποιήσιμες».

Πρόκειται ουσιαστικό για το σημαντικότερο εργαλείο εν όψει του σχεδιασμού του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Μάλιστα ο νομός Ξάνθης, ήταν ο πρώτος στην χώρα που χρησιμοποίησε τον όρο «οδικός χάρτης» τον οποίο στην συνέχεια χρησιμοποίησε το Υπουργείο Οικονομίας και τα αντίστοιχα αναπτυξιακά συνέδρια που αυτή την εποχή θα πραγματοποιηθούν στην ίδια κατεύθυνση με την διαφορά ότι το Υπουργείο περιορίζει τον σχεδιασμό μέχρι το 2013.

«Αν θέλουμε μια ισχυρή Ξάνθη για τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να βλέπουμε καθαρά. Όχι μόνο στο τοπικό περιβάλλον αλλά στο διεθνές το οποίο εισάγει διαρκώς ισχυρούς επηρεασμούς αλλά και πιέσεις μέσα στον οικονομικό και κοινωνικό ένας χώρο. Αν θέλουμε ως κοινωνία να πάμε μπροστά, θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανταλλάσσουμε δημόσια απόψεις, να προσθέτουμε σ’ αυτές πέρα από ένας δικές ένας, ανθρώπων οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι και έχουν μια ειδική γκάμα γνώσεων».

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέες αυξήσεις τα καύσιμα

Αλλαγές προβλέπονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Μιλάει στο «Ε» ο Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ξά…